Header

Tuesday, October 14, 2008

Dendang Perantau... East coast Part 3 - Hotel n Dinner

ok.. wajiblah aku kongsi info mengenai hotel yg menjadi terjahan aku kali ni kat Kota Bharu...
Hotel ni biasa2 aje... betul2 tgh town KB..
dekat sgt ngn stesen bas KB.. jalan kaki bape tapak je...


Hotel Raudhah... biasa je hotel ni... rate pon ok... murah...

dan yg penting, utk para bloggers.... ada wifi beb...

tp..
coverage dia sampai level 2 je..
so pepandai la korang mintak bilik level 1 or 2 je..

klu lebih dari tu, alamatnye ko kene duduk kat lobby je la...


tp sorry gambo takde.. td lupa nak amik...

malam tu kitorang dinner agak lewat...
ye la badan letih kan travel jauh..

so dinner dalam kol 11pm gitu..
tak jauh... bawah hotel ni ada kedai makan...


aku pekene menu nih:


cuba teka apa tu... kahkahkah.. chicken chop!!!
pelik kan rupa dia.. tp murah je... rm6.. ok la tuh kenyang gak..


aku tertarik ngn lapik gelas dia ni..

ala2 mcm klasik gitu corak dia...

pastu ada la 1 insiden yg mencuit hati aku..
lps kitorang dah habis makan, ada la 1 couple ni..
pakcik n makcik la lebey kuang...

dgn machonya pakcik tu order...

"air gapo ado..."
"banyok ado.. ado blako..." kata waiter
"bui soya ngn teh tarik.. make ado lagi ko?"

"ado..."

"bui roti goreng"


dan dan tu makcik sebelah dia tu cuit dia..
"buke roti goreng la.. roti bakar"
"hooo la.. roti bakar.. bui roti bakar.. roti goreng plak... roti bakar...."

aku tersenyum sinis...

moral of the story.. mmg isteri akan lebih memahami suami... sampai suami tersilap order pon sang isteri dgn pantas dah tau apa sbenarnya sang suami nak order yg sbenarnya.. kan?



Camna?

2 Comments Uols:

masviona said...

prebetsabu skrang nih dah pro dah ckp kelantaniss..hehehe
dah tak segan macam dulu lagi bila nk bertutur bahasa kelantan kan....hhhuhuhu

prebetsabu said...

dah 4 tahun maaa.. klu tak pandai2 gak, mmg tahap bebal la...

buke susoh pong nok kecek klate.. semesek jah...

*viona.. skrg b ckp klate dah takde mcm org siam dah ke.. kira dah lulus 100% la.. kiranya kalu b kecek klate oghe dok tahu la b oghe luar?huhuuhu

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!