Header

Wednesday, October 15, 2008

Dendang Perantau... East coast Part 5 - Minum Petang


Kitorang settle kat site Pasir Mas dalam jam 6pm...

otw balik tu rasa mcm lapa lagi la plak... so tanya la kat staff yg jaga klate ni.. mana tpt best nak lepak minum...

dia bawak g 1 restoran.. dulu dah pernah g tpt ni.. mkn belut paprik.. masa tu kedai ni hudusss je...
skrg dah tukar owner.. lawa dah.. siap wat pondok2 kat luar...

aku order sup daging, ayam bakar n nasik...
not bad la...



tp yg pelik kat sini, air dia.. staff local klate tu order la carrot susu...
jeng jeng jeng...

ada pernah tgk tak carrot susu warna kuning?
2-3 kali kitorang kompomkan ngn waiter dia.. "yo meme kerok susu la tuh"..
hmm.. tp kaler kuning tu mmg amat pelik... mcm taruk kunyit la plak kan...
so dia try l minum.. minum2, pikir2 baru dia detect...
"ooo... raso lima" - "oh.. rasa limau"

ciss.. rupanya kedai tu tak basuh bersih blender dia...!
eeee.. ntah2 bekas limau tu dari semalam punya sisa... sbb kedai ni baru buka ptg ni.. so sure lebihan mlm td...

uweekkkk....

tp..
haus punya pasal habis licin gak dia sedut...

kahkahkah...

tp seriyes lps ni mcm malas la nak g kedai ni lagik...
Camna?

7 Comments Uols:

eedany said...

hihihi... air karot limau gitu.

mesti rasanya unik.

:)

prebetsabu said...

yg wat dia bertambah unik.... limau hasil lebihan blender semalam !!!!

kahkahkah

masviona said...

uweeekkkk...mmg pantang ler kalu gi kedai makan yg xbersih...rela lagi gi kedai makan yg simple n biasa² je interior design dia janji makanan bersih kan

nurul said...

kedai tu nama ape ye. ish wat malu org p.mas je

prebetsabu said...

nurul: alamak.. aku tak tgk la samada ada signboard nama ke idak..

tp sng je nak tau kedai tu.. opposite ngn restoran e-rup kat jalan baru menghala ke pasir mas dari kb... kiranya dari simpang 4 pasir mas yg ada perodua tu, dalam 2-3 km je... belah kanan.. restoran dia byk pondok2....

tuberose78 said...

eeiii.. ntah apa lagi ntah yang ada dalam tuh..!

prebetsabu said...

tuberose: oh tidak sanggup utk diriku membayangkan apakah lain bendasing yg kemungkinan ada lagi dalam blender ituh....

kahkahkah...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!