Header

Friday, October 17, 2008

Girls punya criter..campur²

Dah kalu namanya girl..girl jugak ler kan.

Haaa..sebut pasal girl nih..dedulu lah kan masa zaman bujang trang tang tang tuh, aku dok berangan ler sorang² bila dah ada baby nnti, if baby girl nak bg nama panggilan manja gegirl tau...aku suka sgt ngan nama tuh.....seriyes

Bila dah couple ngan prebetsabu dia tmbh cdngan, if pempuan gegirl so pelengkap dia, baby boy...kita panggil boboy lah ye....kwang3x...terus xsetuju

Imbas masa zaman tuh..kelakar giler rasanya kdng² time gatal melanda tuh, weols selalu lah ganti nama sndrik ngan nama tuh....kengkononnya weols nih jadi anak² weols lah (paham ke idak uols nih...xkisah la..janji aku paham..ahakss) so thats aku jadi gegirl n prebetsabu jadi boboy....

Exspecially kalu time gaduh la...cth ayat camni :-

viona : ala boboy nih...gegirl tak suka tau..len kali boboy jgn wat lagi tau
prebet : ok lah ye gegirl...boboy janji tak nak buat lagi

seriyes...kenangan weeiii...tersenggeh² aku dok mengimbas kenangan lama ni...huhuh...
hallamak...tersasul masuk criter lain lak...ok² jom layan stori sebenar ok





Tengok gelagat anak dara cinonet nih...sakit² pun ada hati lagi nak melawa tuh.

Biasa ler sekali sekali kena tinggal ngan Wan..manja lebih.

Ni ler aksi² dia semalam...cirit still ada lagi tapi dia dah start aktif tak tentu pasal dah...ahaksss

sebuk mintak wan dia pakaikan cekak nih kat rambut dia

makan pun nak gak pakai cekak nih

Sambil mulut cakap..."tek..tek"..cantik lah tu maksudnya..huhuh..pandai jerla ko ye damia....
pastu bila aku lak ckp "fuhyooo..canteknye"...terus dia pusing² sambil angkat baju dia..hok alos laaaa...perasan model btol la anak dara aku nih.

Dia mcm dah paham dah asal weols ckp fuhyooo jer dia cam paham jer tuh mesti ayat utk puji dia...ahakss

Tapi malam² time nak tido still merenggek² gak ler...hohoho...aku dok PJ senang sume ada org buatkan aku just jaga anak jer kejenya tuh pun kadang² bila anak ralit dok main ngan sepupu² dia aku layan tenet..huhuh...habis aku nak wat per keje rumah ofkoz le bibik yg buatkan....huhuh...senang hidup ahkak.
pastu bila time nak tidokan anak aku bantai pi tido gak...menantu hantu sungguh la haai aku nih.

Semalam pas maghrib tuh entah camne aku n avin damia terlelap aku sedar² mama kejutkan dlm kol 8pm gitu utk makan malam...huhuh nasib aku bendera merah kan..terus gi basuh muka n hadap meja makan..macam nak bersahur pun ada aku rasa.

yang aku nak tergelaknye...aku pun hilang ingatan..masa mama kejutkan tuh aku leh lak wat ayat

aku : xperla ma...mama abah, makan dulu la..jap gi mas makan
mama : jom la sekali

pastu aku bangun terus ke toilet...terus hadap meja makan...dah tu tunggu apa lagi terus dinner ngan diorg... hehehe...dah lupa dah ngan ayat aku tadi...sengal btol la ko nih viona....muuaahaaa.

menantu sekarang mmg beza ngan menantu dulu......aku pernah dgr ayat nih

ayat aku lak........mak mertua sekarang memang beza ngan mak mertua dulu.....my mama very the sporting tauuu...hehhe..syukur.



Camna?

4 Comments Uols:

intanjameel said...

salam perkenalan, masviona.

tengs sebab singgah my humble bloggie... :)

Dayu said...

oohhh kenangan zaman bercinta sgt indah
sebab tu kena abadikan kat mana2 agar nanti kalau ditakdir kita terlupa, boleh rujuk semula..
mungkin boleh jadik bahan bacaan anak2 juga...biar mereka tahu, betapa agungnya cinta hingga terciptanya mereka...

saya mmg amat suka bila cakap pasal kenangan..amat berharga ok nilainya

and urs is so sweet...

masviona said...

intanjameel:
salam kenalan dr saya juga

masviona said...

dayu:
haah dayu..kenangan time bercinta..ahakss...

kenangan sesuatu yg amat bernilai...leh buat kita tersenyum n menangis sendrik...:)

saya pun ada cadang nak abadikan kenangan cinta weols kat blog nih....tp xtau le bila nk start n nk start dr mana..heheh

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!