Header

Friday, October 31, 2008

Halloween..?

Kebetulan hotel tpt aku nginap kat sg petani ni ada lounge kat bawah...
dan kebetulan juga, dorang adakan party halloween harini...


masa aku taip n3 ni, aku d lobby...
jam pukol 1120pm...


segerombolan remaja bertali arus masuk n kuar lounge tu...
lps 1 group, dtg lagi 1 group...

semua lengkap ngn costume halloween memasing...

dari jauh, sume nampak normal...

semakin dorang dekat, jelas...
jelas nampak muka2 melayu...


ye...
remaja melayu kita plak yg over..

over menyambut halloween..
lengkap pelbagai costume berserta mekap hantunya...


dari tpt aku duduk ni, bole dengar..
gamatnye muzik dari dalam party halloween tu..
bising..

masuk, sume happy..
senyum riang..

keluar, jalan terhoyong hayang...

mabuk mungkin?

jalan berkepitan..
mcm taknak lepas...

eh..

napa time raya tak plak berbondong2 camni nak g masjid?



napa dorang tak ambik iktibar ngn replika mayat yg jadi hiasan kat pintu masuk lounge ni??



lu pikirlah sendiri....................................


sebahagian dari remaja "hantu" melayu yg kene halau sbb di bawah umur 18thn...

duit tambang pon makpak bg, tak malu!!!

weh makpak.. korang tak tau ke anak2 korang ni jd HANTU?

so camna?
itu sume ke bakal peneraju?
pemimpin?
imam?

atau...
bakal sampah masyarakat?
Camna?

7 Comments Uols:

masviona said...

tuler...remaja melayu nih suka sgt terikut² style barat tnpa selidik dulu apa criter disebaliknya kan..kan

tuberose78 said...

haiii.. nie mak bapak jenis yg buat xkesah ler tuhh..

CuTeMiUt78 said...

adoi ler.. napa begitu skali sikap anak melayu.. pe nak jadi ngan mereka2 ini..

a^T04 said...

dasatttt

JIVEBUMZ said...

apa nk jadi dengan remaja zaman sekarang yg makin kurang kesedaran?? iks iks geram nengok depa ni kan..

prebetsabu said...

tuberose: tu la.. tp kekadang ni bbdk ni kreatif gak.. ada je bg alasan itu ini... kreatif nak nipu makpak..

cutemiut: aku join ko geleng pala je..

a^t : mmg dasattt...

jive : mmg geram.. tp aku hanya memandang dari jauh.. tak mampu lakukan apape2.. just luah kan d blog dgn harapan ada yg mengambil iktibar..

mummy Darin said...

ntah hapa - hapalah bebudak nih

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!