Header

Tuesday, October 14, 2008

Honda City Baru... cun !!


alamak....
honda dah kuarkan city terbaru.. versi 2009.. kiranya generasi city yg ke 3...
cun la plak....

tp takde idsi dah rasanya.. kali ni pakai i-vtec lak...
so takleh expect jimat minyak sejimat idsi sbb vtec ni lebih pada performance kan.. tambah plak ngn i-vtec..

tambah plak kemungkinan besar market utk negara asean dah tak pakai cvt lagi.. tp diganti ngn 5speed auto...

bontot dia ada ala2 bmw 3series lak sikit2 kan?

tpt lain kete ni dah mula dipasarkani..
tp mesia, aku rasa mid 2009 baru masuk kot....
dan kepada Honda Malaysia, sila pastikan harga city yg baru ni tak mahal sgt ek.. jgn jauh sgt beza ngn current city.. tp jgn lak murah dari current city... hahaha.. kang drop lak seken value existing owner..

so leh lagi kompol duit nih.. kahkahkah...

maklumat lanjut korang leh layari sini: paultan.org


update: kabar angin mengatakan city baru ni harga dia sekitar rm88k-90k!! damn mahal!! tapi takpe gak... so that 2nd hand value current city leh maintain.. kahkahkah.. dan maybe lebih mahal lagi sbb kat sgpore, harga city baru ni S$10k lagi mahal dari harga city lama.. uhuhuh.. so city vtec lama skrg dalam 86k.. klu tambah 10k lagi, dalam 96k? wawahahahahahhaah gile
Camna?

3 Comments Uols:

masviona said...

cun je kan city baru nih...tp syg ler klu nk let go city skrang byk jasa tuh

prebetsabu said...

huhuuh.. mmg byk jasa...

tp klu tak cuba sesuatu yg lain, kita tatau lak sejauh mana jasa dia.. tak gitu...?

uhuhuhuh..

tp takde la kot nak tukar kete lagik.. cukup2 la wat masa ni..

Kimizo said...

city baru ni memang cun
kena angkat satu ni
hehe

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!