Header

Wednesday, October 29, 2008

Keperluan 1 Kehendak Lebih

Sure situasi cam nih pernah terjadi kat uols gak kan????

Asalnya ada satu jer barang yg patut kita beli (barang yg perlu ler) tapi bila dah sampai² kedai jer macam² kita borong kan. Itu yg selalunya jadi smpai, masa kat umah list brng yg perlu dibeli sket secotet jer tulis kat kertas tuh tp bila time nak membayarnye....tuuu diaa penuh satu troley....uols mesti pernah kan????...alaa klu pernah katakan ya jer tak yah malu² bukannya aku nak saman pun uols klu kata pernah....ahakss

Benda nih pun selalu gak jadi kat aku.. .huhuhu.

Nak² kalu kat Body Shop...huhuhu. Ni bukan apa kes termakan ckp promoter (nak gak salahkan org lain) n selalunya sbb nak kejar point utk redeem free....free lah sgt tuh.

ni yg aku borong semalam

Mmg kalu masuk jer body shop punya outlet gitu lah yg selalu jadi. Memula nak beli face polish jer sekali smpai 3-4 barang lagi masuk skali dlm paper bag. Barang kehendak lebih byk yg kita beli dari barang keperluan..rege pun berlipat kali ganda dari rege yg keperluan tuh.


asalnya nak beli nih jer yg dah kehabisan

sekali aku TERbeli gak bendalah nih

Tapi kali nih sbrnya bukan salah promoter tuh pun....mmg aku sendirik yg nak beli set perfume ni...kecik n cute, so senang aku nak bawak kemana² just masuk je dlm handbag lagipun bau dia sumernya aku suke.

Nasib ler gaji lom masuk lagi kalu idak ada yg aku sambar lagi tuh, itu pun promoter tuh berulang kali dok pujuk aku

promoter: kak, point akak nih sket jer lagi nak cukup 300 dah ni...akak just tambah jer barang yg rege dia rm27++ akak dah dpt redeem point..........lepas 3 hari nih.

viona: hrmm..xperla dik, lenkali jer

promoter: ala kak sket je lagi nih...kang bulan 03 next year tak valid lagi dah nih...burn gitu je nih kak.

viona: yeke..lmbt lagi tuh..akak lom gaji lagi nih dik.....blaa....blaaa...


Alahai dik oooiii...ahkak ko nih dah masak dah ngan tektik² korang, dah siap wat pendinding dah before masuk tadi...boh layan sume² tuh........ ayat² janji manis uols sume.
Lagi satu ko ingt akak ko nih ngokkk sgt ke????......mmg ler rm27++ lagi nak cukupkan point ahkak ko ni kan....... tapi ada ke barang² kat body shop ko nih yg rege dia byk tuh...nnti xpasal² lak dek kerna ahkak ko nih nak cukupkan rm27 hengget ko tuh ahkak kena lak tmbh rm100...tak kuasyerrrr hokey!!!!!!. rm1 pun sungguh bermakna pd ahkak ko nih di saat² gaji lom masuk nih....hahahha.....saba viona hari nih gaji ko dah clear dah (pesanan utk diri snndrik)



Camna?

5 Comments Uols:

prebetsabu said...

syabas viona...
usaha utk mengekang naluri bershopping semakin menampakkan hasil...

tp..

lps gaji nnti camna lak....
kahkahkah...

tuberose78 said...

akak dah lama xmasuk kedai body shop la... mcm shantekkk jek perfume kecik2 tuh.. colourful lagi! huhuhu...

masviona said...

tuberose:
cantek n wangi gitu...tp sayang dia jenis yg spray..klu dia jenis roll on tuh lagi ok kot...save sket

tuberose78 said...

marketing startegy ler tuh! dia suwuh kita slalu beli.

mummy Darin said...

dah lama plak tak nyoping ke BS.. tunggu weekendlah yek

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!