Header

Wednesday, October 29, 2008

Masak for Pot Luck

Pagi nih kat opis aku wat pot luck sket untuk jamuan raya yg entah keberapa kali dah for this year....huhuhuhu. (masa nih sure aku xde depan desktop coz tgh layan acara makan² kan...lalalaala)

Actually opismate aku nih sumenya baik² n murah hati belaka uols. Weols nih xyah tunggu hari apa pun kalu rasa nak wat makan²...just plan n insyaallah ada lah yg bermurah hati nak bawak tuh ler nak bawak nih la kan.....rezki².

Petang semalam tuh aku ler yg memula gatal mulut tetiba je ckp rasa macam nk wat pot luck jer kan. So yg lain pun dah setuju ngan menu yg akan dibawa.

Aku lak kena bawak 2 menu...ala menu senang je uols.

So ni lah xtvt aku awal malam pagi tadi. Kol 3 pagi aku bangun tido untk siapkan menu nih sume. Patutnya malam tuh aku dah leh start wat bendalah nih tapi malam tadi aku terpaksa melayan karenah avin damia lah plak.

Dia dah start tak sehat badan lah uols. Memula petang tuh masa amik kat nursery cikgu dia dah inform lah dia mcm nak selsema, mmg aku dah expect pun coz dari hari senin tuh lagi dia dah start berair hidung.

Semalam masa weols shopping kat alamanda pas balik kerja tuh pun dia dah start meragam dah. Balik² umah tuh dah start badan panas sume kan. So aku terpaksa layan dia dulu, tidokan dia dulu tapi dekat² kol 2 am still xok gak terus ler kasi ubat demam ikut montot pastu baru dia ok n leh tdo ngan lena.

Sambil wat kerja sensorang kat dapur nih sempat lagi aku penuhkan masa ngan snappy² picca nih....layan jerla uols ye.

didihkan agar² bersama dgn gula

antara bahan² yg diperlukan

Rasanya uols mesti dah boleh agak kan apa menu aku kan....lalalala.

Layan jerla kesengalan aku dipagi² buta nih ye uols. Aku saje jer nak penuhkan masa coz mata aku dah tak nak lelap, ni pun dah kol 4.25am masa aku tgh dok type n3 nih.

So baik ler aku penuhkan schedule n3 aku kat masvionanas.blogspot nih ngan set auto publishkan...mcm tak biasa nih jerla keje aku tetiap malam klu aku free coz kat opis nanti membizi kerja lah kan xleh nak fokus ke blog nih sgt. Tambah² lak nak ada acara
makan² nih kan lagi tak leh kacau konsentrasi....tak gitu????

Nantilah kang aku wat lak n3 pasal pot luck nih so thats uols leh la tahu apa hasil air tangan aku kat atas nih ye.



Author note's : Ala mimi tak sengaja lah n3 pasal makan² n masak² lagi lah...hehee...layan jerla erk...:)

Camna?

6 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

emm...kul 4.25am tu.. perghh..rajin betul ler..

Ms.Lilies said...

nyum nyum....pos la sini sket viona...

masviona said...

cutemiut:
ala masak tuh senang je pun..bukan ler mcm nak masak rendang tun.

ms.lilies:
bukan tak nak pos mimi tp takut basi jer time dah smpai umah mimi nu haa...ahakss

tuberose78 said...

macam ku tahu apa itu.. hehehe

masviona said...

tuberose:
biasa ler k.diah..turun temurun..resepi dr k.ija nih...lalal

mummy Darin said...

raya dah habis,, deepavali pun dah lepas.. pot luck opis saya nampaknya tunggu raya haji or krismaslah kot

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!