Header

Friday, October 10, 2008

Nasik Lemak Ayam Kampung

Smlm lepas aku menyinggah satu butik utk membeli baju "open house"..


"open house pun nk kena ada baju khas ke????"
....ayat prebetsabu lah nih

Bukannya apa before raya ritu aku dah beli selai baju tuh color itam pastu terasa mcm cun n selesa lah plak so aku mengidam ler nk beli baju tuh lagi selai. Makanya smlm aku rembat lak color purple...rege kat kedai dia pun ok tau...reasonable ler. Kiranya dlm kategori mampu milik ler pada aku nih.

Balik dari sana perut masing² dah berkeroncong so gerak ler nak carik tempat makan lak. Memula nk gi cari char kuey teow Pulau Mutiara syokk oooh masakan dia. Dah o.t.w tuh lalu depan Taman Tasik Cempaka kat Kompleks PKNS BB Bangi, sekali ternampak lak kedai jual nasik lemak ayam kampung...happening gak nampak dari luar terus prebetsabu ajak menerai...so aku follow jerla big bos kan.

piccie blur...blur pun layan jerla.....kena amik coz first time dtg sini..bukti ler konon

view yg cantik ngan angin sepoi2² languange (teringat masa kat matrik UPMT dulu ateh selalu guna ayat nih kan..kan..ateh kan)

Dalam hati aku "leh gak beromantika de amor...ber3 pun ber3 ler" coz gerai dia dlm lake garden tuh kan...so view dia mmg sebelah tasik jer...kena lak dibawah cahaya bulan purnama kan...ahaksss....layankan lah ajer ler mood aku yg tgh merenyam nihhh...sebenarnya nak hilangkan rasa tak best dihati nih...senin depan kena trnsfer ofis lain lak...uwaaaaa...mencik tauuuu...xsoker...xsoker

So niler menu kami semalam

fresh orange juice for me n carrot susu for prebetsabu

nasik lemak ayam...menu prebetsabu

aku menerai burung puyuh sekor..hahah..

Baru sekarang ada keinginan nk mkn burung puyuh..dedulu masa aku kecik my mom selalu masakkan burung puyuh semuaadik beradik suka ler sgt aku jer yg xlayan (my dad gi tangkap sendrik)..sekali dpt mmg byk ekor gak ler..sekarang aku lak yg suka....selera dah berubah lak dah tetua nih...:)

Pas makan terus balik umah.........ngan senang hati...lalalalaa



Upadated: Ada member tanya camne rege kat sini...aku jwb...xsure sgt coz prebetsabu yg byr...tp klu idak silap nasik lemak ayam = RM7++ nasik lemak burung puyuh =RM8++ minuman idak lak aku menanya kat prebet..tunggu prebet reply kat komen jerla ek. Betol kan B...rege nasik tuh kan???

Lepas nih kalu nak wat n3 psl makan² insyaallah saya sertakan sekali ngan price list dia ok...ahaksss

Camna?

2 Comments Uols:

mummy Darin said...

sampai skang saya masih lagik tak boleh nak makan burung puyuh tu...

masviona said...

yeke..saya alhamdulillah dah ok dah
tetiba jer jadi ada selera lak nak makan..:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!