Header

Thursday, October 30, 2008

Sun-Maid Raisins

tgh khusuk nak mamam...senget mulut²

Avin damia suka betol makan raisins nih....dedulu aku selalu jer bekalkan 2 benda nih, klu nak kuar ke mana mesti bawak ler dlm beg dia tuh.......biskut baby bites n raisins sun-maid nih. Tapi sejak kes melamine tuh aku dah stop kasi biskut baby bites tuh coz dgr criter biskut tuh ada melamine gak....ada gak bertukar ke ke biskut apa entah namanya lupa lak tapi ala² baby bites ler p biskut tuh tak sume supermarket ada...rasanya kat giant je yg ada so susah nak carik.

Kekdahnya bekal avin damia tinggal satu jerla skrang nih...raisins nih jer. Lagipun dia lalu makan nasik sekarang nih so selalu bagi jer makanan yg mcm kita² makan nih jer.


skrang nih nak amik sndrik dh xnak org tulung amik kan sume nk wat sendrik..layan...

kdg dah hbs satu kotak merengek² nak lagi...selalunya aku tak kasi..cukup ler satu kotak tuh banyak apa...xleh terlebih sangat kan.


Selalunya mmg habis satu kotak kecik nih dia makan...ada gak ler aku pau 5-6 bijik...but yg lain tuh dia habiskan sorang.

Sengaja aku beli yg kotak² kecik camni coz senang bila nak bawak berjalan kan.....lagipun raisin nih kan elok utk perkembangan minda dia. So aku layankan jerla.
Camna?

4 Comments Uols:

tuberose78 said...

ha'ah la.. akak dah lama xbeli raisins bagi diorank makan. kat umah mmg xder sbb akak xbpa makan. nanti nak beli la kasik boost sikit iq diorank..

masviona said...

leh la beli pasni..elok mkn raisins ni kan

CuTeMiUt78 said...

ha'ah betul ler raisin tu bagus utk minda budak yg meningkat naik cam avin, mirul pun kita beri makan raisin tapi dia tak suka yg kaler itam.. dia suka yg kuning..

mummy Darin said...

darin makan cuma sekejap je.. habis manis sepah di buang

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!