Header

Wednesday, October 22, 2008

Taiko sgt ke?

Taiko.. pailang.. otai.. gengster...

sejak dua menjak ni bila baca paper, ramai betul bdk2 zaman skrg yg tunjuk bagoooss....
pelik tol aku...
igt dah cukup terrer ke?
weh.. korang tu duit makan pakai pon makpak korang yg bg laaa...!
tak sedar diri..
tangungjawap korang skrg ni time remaja camni la nak kumpul ilmu utk idop nnti...
bengong!!!

ni bdk2 zmn skrg dok sebok parti.. dok sebok raba2 ringan2... dok sebok itu ini...
sebok merokok.. tonggang arak...
sebok melepak...

nympah plak aku...
tak segan langsung dorang ni...
tak pikir masa depan...
tau nak sonok je..
at least semai la rasa segan tu dalam diri tu oii budak2...!
segan kat masyarakat.. segan kat Allah!
setakat nak tunjuk otai.. tak yah la...

org bercinta, korang pon nak ikut...
pastu tatau batas.. esok esok bunting.. sapa nak jawap?
sekolah pon tak habis dah nak berlagak mcm org besar... pigidah...
takde harga diri ke korang ni.. sng2 je serah badan kat balak yg tak tentu hala masa depan lak lagi tuh... haiyaa..
macam la balak ko tu kompom nak wat ko jd bini.. berangan je la..
suar dalam pon makpak belikan lagi oooooowwhhhhh!!!

dgn cikgu pon korang dah tak reti nak respek?
nak harap cikgu respek kat korang?
cittt poorah...
sampai hati korang melawan cikgu sampai sepak penerajang?
takde akal ke korang?
pailang.. gengster?
ajak geng bole la brani... sorang2? pandang bawah je tunduk kucup takot...
weh cikgu tu mulia weh..
dia ngajar ko utk kenal dunia ni weh..
tp ko bodo piang sgt ego takmo dgr nasihat cikgu..
macam korang bagoss sgt... melawan cikgu sampai cenggitu skali...

time takde duit korang pandai lak mintak ngn makpak...
klu makpak tak bagi, pandai ungkit "ala.. dah tanggungjawap makpak kene jaga anak"
ciss..
bistu tanggungjawap ko lak ko tak nampak??
time makpak marah and nasihat, korang kata makpak membebel.. tak pandai selami hati remaja..
harrkk tuuiihhh...

mana pegi kesedaran dari dalam diri?
byk lagi pancaroba dalam idop ni yg korang tatau lagi...
igt senang nak carik duit?
igt senang nak idop selesa?
klu takde ilmu, takyah la...

bangga kan la sosial life korang skrg ni..
bangga la..
aku dah beromen...
aku isap okok...
aku g club...
aku pancit tayar cikgu...
aku raba minah tu...
aku curik moto..
aku rempit...
aku itu aku ini....

nnti korang dah besar sikit jgn lak nak nyesal....
baru terhegeh2 carik makpak mintak tolong itu ini..
baru terhegeh2 carik sedara mara mintak tolong bg keje..
baru terhegeh2 nyesal..
baru terhegeh2 blaja agama...

sorry beb.. dah terlambat...!
time muda korang lupa diri..!!!
Camna?

6 Comments Uols:

masviona said...

waaa...marah nye prebetsabu nih!!!

tapi mmg betul pun...v pun benggang tgk perangai budak2 muda zaman sekarang nih tak tau adab...kurang hajar..nak tunjuk berani tak bertempat..hohoho...apalah nak jadi ngan tunggak bangsa nih...

pearlEJ said...

kannnnnnnn.... lagik sedih bila tengok berita hari tu, budak pompuan form 2 dah pandai terajang cikgu... huhhhhhh.....

Ada Ayrissa said...

tembak mati jer mereka2 tuh...huhu...
mmg x sedar diri betol....
kuang ajar..salah mak bapak gak ke semua tu?
ntah la apa la jd..
Ya Allah, takutnyer dunia masa dpn..
nak2 bila dh ader anak nih..huhu...
selisih laaa..

tuberose78 said...

budak-budak ni tak kenang jasa mak bapak yang melahirkan diorank! sedar la wahai anak-anak...

masviona said...

eeiii..takit sgt bila mikirkan psl budak² zaman skrang nih...benda² yg tak pernah kita terpk leh lak jadi biasa je kat diorg..apa la nak jadi ngan anak² bangsa kita nih

mummy Darin said...

budak - budak skang, susah betul nak jangka

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!