Header

Wednesday, October 08, 2008

Tatau la kali ni dpt ke idak...

dalam usaha mengayat masviona as my Finance Minister.....

berikut adalah antara cubaan mngayat viona yg telah gagal...

1- nak beli moto besar - rejected.. tp dia bg option lain... bole beli 1 lg kenderaan pelbagai guna.. yg berbeza ngn kete sedan.. so kitorang pilih triton.. hmm.. idea yg bijak.. walaupun aku dari kecik berangan nak bawak moto besar.. mcm awie.. kahkahkah.. takpelah..

2- nak makeup triton kasik ganazzzz - rejected... dia kata membazir tak tentu hala.. baik duit tu wat downpayment beli umah... hmmm.. molopeh... takpe la.. baik invest kat property dari bazir je nak makeup2.. walaupun hati kecik aku berkobar2 mcm nak menentang rejection ituuuu...

3- nak beli kapal terbang/heli remote - rejected... mcm bebudak.. alaaa.. aku nak beli yg pakai minyak tu la.. mana ada bebudak main yg tu.. org tua2 je main.. hahaha... hobi yg mahal!!!

4- nak beli game console - yg ni tak pernah suarakan kat viona.. sbb aku tau mana ada masa nak main game pon.. tunggu damia besar sikit leh soh dia yg ayat bonda dia.. kahkahkah...

5 - nak beli gym equipment.. ala yg set body fitness tu la.. - rejected... masa tu kewangan tak mengizinkan.. n dia tau aku ni jenis hangat2 chicken shit... kahkahkah.. tu la skrg dah boroi... padan muka!!

6 - nak tinted triton - pun kene rejek tau!!!! alasan... simpan duit tu kasik bearanak dalam asb.. aku hanya menurut perintah!! biorla triton tu panas2.. masa nak tinted city dia, tak pulak dia cakap nak soh masuk asb.. mahal oo tinted city dia... rm800!! aku nak tinted cokia2 triton pun takleh!! tak adil... kahkahkah...

7 - nak beli gps - rejected.. katanya tak multi function.. takat tgk peta jee..... huhuuhuh

kahkahkah...

tu antara cubaan2 aku nak propose mengayat masviona utk mendapatkan kelulusan peruntukan belanjawan.. huhuhu.. sume tak lepas!!!

sian kat aku kan?

tp time aku propose beli barang emas, shopping2 ke, tak pernah lak kene rejek!! kahkahkah...

so kali ni aku nak htr 1 lagi proposal...

bismillah..

jeng jeng jeng..

oleh sbb viona kata tak guna beli setakat gps je tapi mahal2 harga, so aku nak propose supaya viona meluluskan bajet utk beli :-

taraaa..

henpon nokia e71.. huhuuh ada gps gak tau... ngidam kat blackberry tp takde gps.. so yg ni leh la ek..

kan viona kan.. bole kan?
kan.. kan?
kan?


sayaaaanngggg dia...!!! mmuuaaahhh...
Camna?

5 Comments Uols:

Ada Ayrissa said...

kesiannn....
wish u all da best prebetsabu..
hhihiihhihi...

prebetsabu said...

alaa.. takkan takat kesian je kot...

g la pujuk viona tu kasik dia cair ngn permintaan aku..

huhuuh.. itulah gunanya kawan............ kan?

kahkahkah..

masviona said...

huhuhuh
geram ada nak marah pun ada
yg lagi tak tahan.......nk tergelak pun ada gak bila baca n3 kali nih

ala².....ciannnnnnnnnnnnnnyeeeeeeeeeeee dia...buchuk²...

b paham tak...bukan tak kasi
tapi tunggu ler dulu kita saving byk² sket...

bulan depan kita nk g obersi lak (padahal indon je..perasan mcm london lah konon)...nk kena saving lebih sket nk shopping sana..mana tau klu jupe henpon tuh kat sana...sure murah kan...leh la beli kan...kan...kan...

errrmmmm...tp
kalu tak tahan sgt kita tnggu januari next year ok...ala 2 bulan je lagi...pastu kita leh la kuarkan dividen ye...bleh...saba ye sayang...mmmmmmmuaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh

prebetsabu said...

ooo..nak shopping bole.. beli brg b takleh... uwaaaaaaa..

tgk la kengkawan.. kan betul aku kata.. time shopping, takyah aku propose pon dah ada peruntukan...

kahkahkah...

sib baik aku sayangggggg sgt kat famili aku.......

masviona said...

alaa...shopping tuh kan ada gak barang² b

ermmm...kalu nak gak..
ikut suka ler...beli la kalu nak sgt

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!