Header

Wednesday, November 12, 2008

Ayat-Ayat Cinta

Ok nih kisah pagi n petang semalam tau!!!


Pagi selasa tuh masa otw nak ke opis, aku dgr lagu nih kat radio era. Aku mmg minat pun lagu nih, so aku pun layan ler nyanyi sama ikut rossa nyanyi kan.

Lagu nih memula tuh xdelah aku suka sgt tapi lepas dah tgk movie ayat² cinta lepas raya hari tuh terus minat aku tuh mencanak² jadinya....ooowwhhh..aku nangis tau masa tgk movie nih dulu...sedih sgt n byk memberikan keinsafan gak ler buat aku.

masa aku nak ke indon hujung bulan nih haruslah aku carik cd citer nih kalu ada...suami isteri...haruslah tgk citer nih...pawe makwe pun leh...sesapa pun leh la...elok jer mesej citer nih.


Bukan ler aku jer yg termakan tgk citer nih..aku rasa prebetsabu pun sama gak..tapi idak ler smpai titiskan air mata kot. Aku mmg noticed ler memula tuh weols cam biasa ler berhappy² n mulut dok sembang itu ini sambil layan citer nih (memula criter...agak buring sket..movie nih)..sekali sampai kat tgh² criter masing² senyap jer fokus tgh criter nih (senang sket aku nak nangis..prebetsabu tak kacau) coz aku nih sedih camne pun mmg agak rumit ler nak kuar air mata depan org..sedih camne pun aku tahan tau...entah ler airmata aku nih cam ada sensor tau... tak kira aku sedih tahap gaban pun air mata xleh kuar klu ada org (malu siot...mmg pemalu tahap hantu dah viona nih bab nih)....seriyes ckp uols.

Ok back to the real story, dalam² dok layan nanyi ikut rossa tuh...leh lak aku terkeluar air mata nih...allolooo...sedih lak plak. Maybe sebab aku nyanyi penuh perasaan n maybe gak pikiran aku dok teringat lagi kat movie yg aku tgk ritu...entah ler aku pun tak tau.

Pastu petang tuh lak masa otw nak balik umah lak dari opis (masa nih niza ada sekali...dia tupang tido umah aku) sekali lagi aku dengar lagu nih kat radio era. So aku pun kuatkan volume sekali lagi nyanyi penuh perasaan ikut rossa nyanyi...dah tak hirau dah adik aku kat sebelah tuh.....tapi idak lak air mata aku mengalir.....tak lak aku menangis.

Sah² ler airmata aku nih ada sensor kan uols..asal ada org jer dia xleh nak kuar....ahaksss...layankan jerla teori meraban aku nih..saje jer sebenarnya aku nak share ngan uols yg aku suka lagu ayat² cinta nih...itu aje.


Layan..ye!!!!! nih aku bagi sekali url utk snipshot filem nih....layan lah ye..siap lirik lagu ayat² cinta skali nih...layan!!!!!!!!!!


Rossa - Ayat Ayat Cinta

Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku di antara cinta yang rumit

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekadar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

reff:
Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu
Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggalkan cinta
Ketika ku bersujud

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

repeat reff

Ketika ku bersujud






Camna?

10 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

novel dia lg syahdu mas...huhu

masviona said...

oh..ada novel gak ker???mas tak tau pun...harus carik lah pasni

mummy Darin said...

kita org tak sempat tgk citer ni sampai habis.. memang awalan dia nampak cam buhsan je kan.. tp tak sempat nak tgh yg klimaks nya... bilalah nak tgk lagik

mummy Darin said...

tp lagu ayat - ayat cinta ni memang bestkan..

irda said...

akak,better akak baca novelnya plak..citernya lagi sedih,syahdu..Sure akak lagi berambu air mata..Kat filem nie,byk dah kena edit kak...

lily lotus said...

mmg meremang bulu roma dgr lagu ni

CuTeMiUt78 said...

memang best lagu ni.. kita pun skee sgt..

masviona said...

mummy darin:
darin nnti klu ada cd jual cd beli ler..syok citer dia..bagus.klu idak pun donlot je klu ada...free

irda:
iye ke dik...nih akak tak saba nak gi kedai buku nih..nak baca lak novel dia la

lily lotus:
terus jadi sedih n insaf jer.....nak2 tang nih...

"Namun harus ku tinggalkan cinta
Ketika ku bersujud"

cutemiut:
aah mmg suke ngan lagu ni

tuberose78 said...

nanti bleh la akak pinjam cd tuu.. hehehe..

xentari said...

terjatuh chenta ngn filem ni ms tayang raya kt tv3. Byk mesej dlm citer ni..smp nk g raya blh cancel hihihi..lps ni nk carik buku plak..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!