Header

Wednesday, November 05, 2008

Beard Papa's



Lepas tgk movie hari tuh, weols sempat ler melepak kat sini. Memula tak tau nak makan apa coz weols tak bercadang nak makan berat pun...perut masih kenyang lagi kan.

Saje ler nak carik tmpt makan yg tak crowded sgt...baru ler nyaman n selesa nak beristirehat n bermanja² gitu kan...lalala....prebetsabu tau saje ler mana suka tmpt² yg penuh sesak ngan lembaga² manusia nih....nak makan pun tak kenyang katanyserabut..kata dia ler.

Sambil jln² tuh ternampak lak kedai nih..memula takut gak nak masuk...sbb nmpk sgt restorang jepun kan...tapi ada logo halal so weols pun decided masuk jerla tambah² tgk xde org masa tuh...so aman sket kan.

Jom tgk picca weols ok....layan...


FO yg sungguh ler fresh...syedap aku suka sgt ngan kek coklat nih.. choclate fondant namanya kot..nyummy...
ada coklat cair dlmnya...



ni prebetsabu punya..cream puff..no bad avin damia pun suka choc. fondant tuh...mcm aku gak


Lepas je weols masuk sini kan...tak lama lps tuh ramai lak org dtg...kebetulan kot...... tp aku nak gak berlagak...saje je nak ckp weols nih bawak luck kat kedai nih...ahakss...layankan ajerla ayat poyo aku tuh...hehehe

Dlm² syok dok layan choc. fondant tuh kan, aku noticed 1 benda unik yg staff² kat restoran nih buat n amalkan kat premis diorg....mcm nih sambil² diorg dok membizi wat keje tuh kan dlm masa selang 5 minit sekali kot salah sorang akan jerit satu perkataan la...tp bahasa jepun ler aku dh lupa lak perkataan tuh...weh seriyes aku tak leh nak recall lak apa ayt yg diorg sebut tuh.

ala...tak ingat lah uols..tapi aku rasa ayat tuh mcm kata² semangat yg membawa maksud baik ler utk bisnes diorg..maybe lebih kurang cam kata² "chaiyok" or maybe mcm klu kedai melayu tu kan diorg selalu ckp "mari-mari...murah² nih" pada hemat aku lah. Pastu nnti lepas tuh org lain lak yg kena jerit...klu ada yg rajin lepas sorang dah jerit sorang lagi tukang sambung...lebih kurang camtuh la..kiranya mcm diorg dah dilatih utk jerit perkataan tuh ler.

Bagus gak kan amalkan benda² camni...klu sapa² berangan nak bukak bisnes kedai makan nnti leh la amik idea nih...korang wajibkan sumer staff korang tak kira kat bahagian dapur or depan sambil² keje tuh jeritkan kata² smgt camtuh (create ler sendrik ayat korangkan..jadikan trademark korang)...at least nmpk ler happening sket kedai korang...staff pun ceria n semangat sket nak wat keje n masakan pun jadi lagi sedap kan...ahaksss...silalah layan idea sengal dari aku nih ye.
Camna?

7 Comments Uols:

pearlEJ said...

my favourite nih!! me loike papa janggut nihh... suka yg vanilla... sedappppp!! :D

CuTeMiUt78 said...

sedapnya tgk... ha'ah pernah gak dengar camtu.. tapi masa tu kat mcd kat jb...tu kira cam kata2 semangat pada staff yg berkerja ler tu.. bagus juga kan

tuberose78 said...

ni kat MV ekk?? dah lama rasanyer x menjejakkan kaki kat sana lerr... xpenah lagi makan kat kedai tuh!

sue-ana said...

I miss MV too...huhuhuhu..

masviona said...

pearlej:
first time try...tp dah start jatuh cintan ngan fondant dia tuh...syedap kan

cutemiut:
ooo...kt mcd JB pun ada gak..baguskan amalkan benda2 gini kan

tuberose:
pasni leh la try kak diah

sue-ana:
xper sue...bila sue balik kg leh singgah MV nih...tak kemana pun MV tuh...ahakss

mummy Darin said...

bestkan beard papa, my husband pun suka.. pelik kejap i ..

prebetsabu said...

mummy darin: a'a sedap gak karipap dia (suke ati aku je panggil menu2 dia karipap... ) kahkahkah...

sesuai klu nak lepak isi perut ptg2... tak heavy, tak light sgt... yg sedang sedang ajaaaa...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!