Header

Tuesday, November 04, 2008

Bunga ini...


masa aku sangap tgh tunggu kete siap diservis, aku ronda2 la kawasan pusat servis tu..
haa...
korang pon mesti masa kecik2 suke main ngn bunga ni kan...
eh tak ek...

tp yg pasti, aku suke main ngn bunga ni masa kecik2 sekolah rendah..

ye la.. aku dok kat tmn perumahan kat sek 4 shah alam masa tu..
apa sgt la leh wat?
balik2 main longkang besar...
main sampan kertas... huhuuhh


so kitroang dulu suke klu jupe bunga ni...
mcm la lapar sgt... suke naauuu isap dia punya madu..
padahal bukan byk pon madu tu dalam dia...

see.. sikit je madu dia.. korang kene kuarkan batang putih yg tgh2 tu, then akan nampak la madu dia.. huuhuh


kahkahkah..

imbasan kenangan...

mm..bbdk sekarang heran tak ngn bunga ni?
or dorang tatau pon pasal bunga ni dah zaman skrg?????
Camna?

6 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

zaman2 kita je viona tau bunga ni hehe..dulu balik je dr ngaji sure ngadap bunga ni dulu hahaha..nostalgia sungguh la..

sue-ana said...

oo yeah.. i miss that flower.eheh. betul la, mmg asyik sgt bila dpt isap madu bunga tu. (tiba2 terasa diri ini dah veteran la pulak.huhu)

CuTeMiUt78 said...

ha'ah kan.. dulu skee hisap madu kat bunga ni.. budak2 sekarang rasanya tak ambil tahu pun pasal bunga ni..

masviona said...

ms.lilies:
bunga nih klu tak silap namanya jejarum kan...tuler saya pun suka main2 ngan bunga nih.

sue-ana:
waa...anak KL mcm sue pun sempat ak ye main bunga nih...ingtkan kat kg2 je yg ada

cutemiut:
tuler even...madu dia tuh setitis cuma tp nak gak isap kan...:)

tuberose78 said...

tapi madu dia mmg manis tau..

prebetsabu said...

tuberose: ye mmg manis.... sedap...
1 lagi pokok yg selalu wat main masa kecik2 :- pokok daun semalu... huuhuhuh suke tgk dia menguncup.. pastu tunggu dia kembang, usik balik soh kuncup.. hahahah zaman bbdk mmg takde keje kan.. takde masalah nak pikir.. enjoyyyy je

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!