Header

Thursday, November 13, 2008

Camne Leh Jadi Spongebob tuh?????????

Ada satu hari tuh..a weeks ago, viona n prebetsabu dlm perjalanan ke mana entah..lupa but dlm kete ler.

Baik punye dok bersembang...itu ini..itu ini...kan, so dipendekkan cerita sekali tuh tersembang lah pasal ada satu kerja rumah tuh.

viona : ...........B dah buat ke?
prebet :Dah la sayang...bukan tuh jer sampah pun dah buang dah tau. (riak wajah vangga gitu)

(Bukan apa uols prebetsabu nih...dedulu kalu buang sampah dlm tong sampah sure tak ganti terus plastik. Waahh...tapi skrang nih sudah berubah ye my hubby sejak kena leter panjang hari tuh dah jadi amalan wajib tiap kali pas buang sampah...wajib terus letak plastik sampah baru...pakej gitu...sepatutnya mmg gitu ler..so thats xdelah susah org nak buang sampah lak lepas tuh kan)

viona : waaahh...bagohnye hasben ambo nih!!!! (kecek klate lah skali sekali)

(Haruslah ada ayat puji..pujian kan...baru ler dia terasa mcm dihargai n tak malas lagi nak buat lain kali...tak salah pun kalu puji suami sendrik sekali sekali utk "membesarkan" hati dia jugak kan)

prebet : haaa..apa dia.......spongebob???????


Uhukssss...aku terus tergelak terbahak² tanpa leh ditahan lagi...hehhe

Sian prebetsabu...dah banyak kali aku perasaan kes nih.....opismate pun byk yg tego...Adakah betul prebesabu cam ala² kurang pendengaran gitu...alah uols ala2 robotcop sket...ahakss.

Itu ler salah satu sebab pun, nape aku tak suka sgt nak berloghat kelantan nih ngan dia (bukan salah ibu mengandung)...lalalaaa...selalu sgt jadi salah tafsir kan. Camne leh smpai ayat aku bertukar smpai ke spongebob pun xtau ler aku.....confused n curious disitu????????????????

xperla b...robotcop pun robotcop lah...v syg gak....lalaala..tp jgn ler smpai over sgt ye..so pepandai ler jaga kesihatan telinga yer lepas nih.

Camna?

8 Comments Uols:

tuberose78 said...

robotcop.. spongebob!!! kakakaka.. lawak la korank nih!! pasni kena kasik korek baik punyer itu telinga daaa..

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh... pe le prebetsabu.. salah pendengaran... jadi spongebob ler plak.. lawak ler pasangan yg bahagia ni

masviona said...

tuberose:
mmg kelakar sgt k.diah...leh smpai ke spongebob dia tafsir ayat saya...ahaksss

cutemiut:
itu ler pasal...kureng pengdengaran sket dia nih...ahakss

prebetsabu said...

weh jgn la salahkan tinga b...

maklum je la.. dalam kete.. sure ada road noise... pastu pasang radio... pastu plak sbg pemandu berhemat, tumpuan lebih kepada pemanduan...

so fokus lari la sikit..

tu yg sampai tertuka "bagohnyo hasben ambo" kepada "spongebobnyo asben ambo"

tambah plak ngn suara viona yg ayu lemah lembut gitu....



tp mmg la dah ramai org perasan kekurangan diri aku ni... biasanya kat tpt crowded mmg masalah sikit... maybe aku ada power spesel la... mcm citer Heroes..
aku leh amplfy bunyi2 persekitaran lebih kuat berbanding suara org yg berbual ngn aku...

kahkahkah...

masviona said...

prebetsabu:
nak gak tuh....ahakss

oklah2...yerla b ada power yg spesel ok...sayang dia..ahakss

mummy Darin said...

sebab tekun memandu kot, tu pasal x berapa clear tu.. xpe...

tuberose78 said...

kasik can la ada power spesel... hahaha.. heroes kunun!! kekeke..

CuTeMiUt78 said...

heh..heh.. ya ke prebetsabu ada power spesel.. layan kan je.. heh..heh..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!