Header

Tuesday, November 25, 2008

Candle Light Dinner @ Kedonganan, Bali

oleh kerana kamera dah lenyap, so gambar2 kat candle light dinner takde..
sumenye hanya abadi dalam kotak ingatan aku n viona.. ceewah...

kitorang dinner d pantai kedonganan...
kat bali ni, kol 1900 dah gelap gelita...
so tak dpt sgt tgk keadaan pantai..

tp yg pasti, sejurus turun je ke kawasan pantai, kita akan dapat lihat deratan2 meja kedai makan sayup mata memandang..
ada dalam kurang lebih 2km, sumenya hanya deretan meja makan dari ratusan kedai makan seafood... !!!

setiap kedai makan ada pentas masing2...
dan setiap persembahan adalah secara bergilir2 utk kedai2 bersebelahan..
ye la.. klu sume nak wat persembahan sekaligus, alamatnye, bising la kawasan tu..
persembahannya bukan live band yg membingitkan...
tp live band n jugak tarian tradisional...
umum sudah maklum ngn muzik tradisional bali ni... gamelan terdiri drpd seruling, gong, caklempong etc etc...
amat menenangkan...
tambah plak ngn deru ombak...
perrghghhh.. angin bayu lagik... best

masakan dia pon ok sedapppppppp..
kitorang dihidangkan ngn ikan bakar...
ketam...
udang galah...
sayur goreng...
sotong...
2 set hidangan.. maknanya sorang 1 set...
so takyah ka korang nak berebut2 ngn pasangan memasing.. hiks...

lebih romatik, ada la plak kehadiran busker..
suara dia pon sedap...
kitorang mintak dia nyanyi 2 lagu.. Hotel california & lagu Broery marantika...
huhuuh...

overall, dinner malam tu sungguh merelakskan minda..
dapat sembang2 berduaan disinari cahaya lilin...
perut pon kenyang...
dihiburkan pulak ngn persembahan tradisional..
ada plak busker menambahkan lagi keromantikan...

sib baik aku ada rekod sikit masa basking session...
so korang leh la gambarkan suasana masa dinner candle light tu...

enjoy......



Camna?

6 Comments Uols:

ArELeEz said...

jln2 cari makan, ek?! syioknyeee..

Nurmala said...

wah...gi bali ek..honeymoon ker???

masviona said...

areleez:
aah jln2 makan angin...ahakss

nurmala:
aah honeymoon ke-4 di bali..:)..syok

mummy Darin said...

teringat plak our 1st anniversary kat IOI Marriot.. pun ada gak dia org nyanyi cegin.. tp by requestlah

tuberose78 said...

romantik tu.. candle lite dinner.. errrmmmm... bestnyer,,

CuTeMiUt78 said...

alahai..memang romantika d amor la.. bestnya

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!