Header

Monday, November 17, 2008

Chicken Pox: Immunization 12-15 Mnths

Semalam bawak avin gi amik imunisasi dia. Sengaja bawak hari ahad coz hari ahad hospital pakar an nur tuh lenggang sket...xde org sgt. So xde ler membazir masa weols nak tunggu tuk jupe Dr. sampai berejam² cam selalu tuh, tu blom tmbh masa nak tunggu turn utk amik ubat lak klu ada kan...bijak tak???....bijak... bijak.

xleh dok diam...berlari kesana..berlari kesini...:)

Record immunization avin damia

Kali nih utk chicken pox punya (12-15 mnths)...kata Dr ada budak lepas amik suntikan nih...tak lama pastu kena ler serang dek chicken pox nih...ada lah yg terus tak jadi nak kena serang. Hope sgt avin damia tak kena terus ler...sian dia kalu kena serang...dah ler 2-3 hari lagi dia nak kena tinggal ngan wan dia nih....insyaallah moga² avin damia kebal n terlepas dari kena chicken pox nih.

picca before kena inject tuh happy jer dia...xkisah dia Dr nak ckp apa pun...heheh

lepas kena inject jer terus nangis...menjerit gak ler

Tapi kejap jerla nangisnye...xsampai 5 minit pastu terus senyap n terus aktif balik...sabor jerla. Charge utk injection nih rm93. Ubat xde pun coz ubat demam masih ada lagi kat umah.

So pasni, tunggu febuari 2009 lak utk imunisasi yg seterusnya....DTP,HIB n Oral Polio (1st booster punya)...so tunggu.
Camna?

6 Comments Uols:

tini said...

teringat kat anak aku yg 1st tu... kena cucuk utk 18 bulan punye... lepas kena cucuk tu melalak le kejap , pas tu agaknya dia marah kat aku ngan nurse tu , dia pi babap aku plak... ayooo

prebetsabu said...

tini: wahh ganazzzz anak ko nih.....

Ms.Lilies said...

hehehe...sib baik nangis kejap je kan..td saya pun br htr syira pi cucuk 6 thn punya..

tuberose78 said...

alamak.. safiyyah lum lagi amek injection chicken pox nih sbb weols termiss plak appointment dia masa bulan2 lepas. nanti kena buat appointmt baru la..

tuberose78 said...

tapi doc ada pesan, kalu nak amek injection nih bb kena sehat sbb injection nih cam kuat sikit.. takut bb demam panas plak pas kena injection nih..

anyway, aritu klinik panel depan umah kata kalu nak amek leh dtg klinik dia, nanti dia boleh arrange kasik free jer.. huhuhu...

mummy Darin said...

kalau kat private ni memang mahal sikit.. tp we all gi klinik biasa tu total RM100 siap dapat ubat semua lah.. means injection dia murah lagiklah kot... tak kisahlah, memana pun sama.. Darin siap cakap sakit masa cucuk, sib baik x melalak kat situ..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!