Header

Tuesday, November 04, 2008

Damia Pow Walidnya

Avin Damia terror aar skrang ni, sabtu tuh dah la pow aku memacam kan kat selayang (aku lak try nak pow dari mak sedaranya tp tak berhasil...ahaks.....manyak cantik muka aku dah ler adk ko tuh nak kumpul duit nak kawen ko sesuka hati jer mintak belanja anak sedara lak...saje je uols aku test power)

Kat MV esoknye tuh dia pow lak walid dia.......tuu haaaa...menatang ulat bulu kat bawah tuh dirembatnye!!!

digomolnye terus patung nih...weols tgk nak tergelak pun ada tgk gelagat dia

Waaa...pandai tau dia uols...nak umpan walid dia kan..dia nampak jer menatang ulat bulu hijau tuh...ke ulat beluncas....alah gasak ler memana pun... terus dia menjerit² suker kan pastu saje ler aku amik nak kasi dia pegangkan terus dia ambik peluk then lentok² kepala pastu siap kiss kiss lagi kat idung ulat tuh....waaaa...drama betol ko damia....walid dia tengok anak dia suka sampai camtuh sekali terus nak bayar kat penjual tuh.

Nasib ler bonda dia nih ada, sempat gak ler tawar menawar rege dulu dr rm79.90 dapat ler rm70. Memula miss chinese tuh nak kasik 10% discount jer, jadi rm72...pastu aku ayat² ler sket last² dpt gak ler rm70...jadik lah tuh kan....save lah gak duit walid dia rm9.90.

Satu lagi akal bijak dak cinonet tu kan uols. Aku sempat ler tanya nak yg kecik ke yg besar (tanya tuh..mcm ler anak aku tuh dah pndai ckp kan)....huhuhu..pandai uols, yg kecik buat tak layan, buat derrk jer...maksudnya nak yg besar lah tuh...hohoho..kekecik dah pandai ek ko damia. Yerlah yg besarnya tuh siap leh picit² kuarkan bunyi...chet..chet lagi kat kaki² ulat tuh.

So damia pasni bonda n walid harap cecepat ler damia pandai baca A,B,D....Z n kira 1,2,3..... ye!!Dah ada ulat hijau yg leh bunyi² tuh setiap hari leh blajar ngan ulat tu kan???...ahakss...but weols berdua mmg selalu lah berharap yg dia akan cepat pndai membaca kan...syok jer rasanya, pasni leh beli buku² lak kat dia.







Camna?

10 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

wah... ulat tu siap ada a,b,c erk.. klu mirul dia tak minat benda2 cam tu.. klu minat harus ler kita beli gak.. insyallah damia akan cepat membaca.. mirul sekarang ni pun suke sgt ngan buku2 a, b, c dia..

masviona said...

aah tuh yg beli gak tuh..ada a,b,c n 1,2,3..saya harap sgt damia cepat dpt membaca.
mirul dah pndai blom?best jer klu anak dh pndai membaca kan

CuTeMiUt78 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
prebetsabu said...

cutemiut: sorry tp aku terpaksa delete ko punya komen..

ada ke patut ko publish ko nyer alamat kat sini? huhuuh...

anyway, aku dah amik alamt ko n adiah akan di pos....

enjoy..

CuTeMiUt78 said...

heh...heh..heh..takpe tu pun alamat office.. tadi ada kelam kabut skit.. tu yg terpublish tu..sorry erk..mekacih byk2 sebab sudi beri hadiah... yeeeaa..yyeeaa..

tuberose78 said...

nak ulat bulu ijau jugak!!

prebetsabu said...

tuberose: nak ulat bulu ijau gak? bole.. mai la umah kami.. tu ha kat pokok lemon tu byk ulat ijau.. serius!!! gemok2 lak tuh...


kahkahkah...

tuberose78 said...

eiiiiyerrrr... ulat bulu tuh tak nak ler..!

mummy Darin said...

ulat bulu tu cam sama my hubby nak belikan tuk Darin kat Ikea hari tu, cuma xde bunyi je... tp x jadik coz darin xde, kang takut dia x mo plak.. sapalah nak peluk benda alah tu

prebetsabu said...

mummy darin: weh.. ulat bulu tu besar tau.. leh wat bantal peluk utk diri sendiri sesambil tgk tv.. best gak tau...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!