Header

Tuesday, November 25, 2008

From Bali With Luv... souvenir

Malam semalam, semalam n hari nih adlh sesi distribute souvenir ...uhukss....ikhlas dr weols berdua....from bali with luv gitu.

So far weols dah ada 6 sesi.....utk parents (in law aku jer dulu)...family (lom settle lg...tuberose saba nor!!!)....sume officemate...kenalan rapat...neighbour sblh menyebelah umah n tak lupa jugak utk restoran fevebet weols kat Bdr Tech. nun.

Bukan apa weols terpaksa cepatkan sesi nih, klu idak agak kelam kabut sket coz klu jadi maybe esok or lusa weols ke berangkat ke Klate pula coz ada urusan kerje maaa....uhukss. Kali nih ok sket coz aku plan avin damia weols angkut sekali.......hari tuh lain uols...weols kan nak berhoneymoon...kali nih lain...xperla dia ikut...ahakss.

Dlm manyak² souvenir yg weols borong tuh (berjuta² rupiah gak ler)...aku tertarik ngan satu basket nih...cantik menarik n tertarik gitu...rasanya mesia lom ada lagi kot.

Ok jom tgk aku mendemokannya ok.

ok memula gini yer btk asalnya.

ok bukak dulu plastiknya....nmpk cam kayu dia berkulat kan...xper...itu just lap ngan kain basah jer

ok uols leh start bukak kayu tuh...tarik ke atas ye

pastu leh ler start sendengkan tangkai dia tuh

tara....ini ler hasilnya...leh dibuat isi buah or apa anything yg uols nak ler.

yg ni pun antara sourvenior gak yg aku dah kasi kat org..:)


Basket tuh kan uols, aku terbeli kat tmpt yg mahal...dah lepas weols beli keesokkannya baru jupe kat tempat lain yg rege dia agak murah saja...masa weols beli tuh rege dia 165,000 rp tp yg murah tuh rege dia cuma 65,000 rp sahaja.....but klu ikutkan gede ckp kualiti dia mmg beda pak....so sejuk ler hati weols sket....baru ler senang hati nak memborong barang² lain lak...ahakss.
Camna?

7 Comments Uols:

iena hamdi said...

tempat buah pun cantik.. masa kami tinggal di miri bbrp thn lepas ada gak simpan koleksi itu.. cantik

prebetsabu said...

iena: sama mcm tu ke? alamak.. ropanya kitorang dah ketinggalan zaman.. huhuh..

apapehal pon, mmg unik oooo bakul buah kayu tu... tp jgn angkat terbalik.. nnti patah sbb dia dah potong ikut alur dia...

mummy Darin said...

Bakul yang kayu tu we all ada beli kat Sarawak.. x ingat plak harga dia berapa coz 2 thn lepas.. kat semenanjung ni x jumpa lagik.. x taulah ada atau tak.. kalau ada pun mcm kat Perak kot

Kebencian_Maharaja said...

korang gi Bali dah jd cam saudagar palk ekkk main juta2 hehehe

prebetsabu said...

ahahhaa.. juta2.. mcm byk je kan... tp dah sana currency dorang camtuh... nak makan pon main ribu2.. huuhuhuh..

tuberose78 said...

yea.. yea.. nak cenderahati dari bali!! simpan tau tuk akak... huhuhu..

CuTeMiUt78 said...

wah.. memang cantik la.. utk kita takde ke.. heh..heh..heh.. (muka tak malu)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!