Header

Wednesday, November 12, 2008

Google Chrome

Before this mmg aku dok pakai mozilla firefox as my web browsing...entah ler tak tau nape aku lebih suka firefox compared ngan ie.

Tapi a few weeks ago, prebetsabu adalah crite kat aku pasal google chrome nih...katanya dia baca reviews kat internet kata google chrome nih ok kan. Aku pun apa lagi terus ler men'download'nya. Tapi lepas dah succesfull, pakai 2-3 kali jer aku terus terasa nak reject jer g. chrome nih...so hari nih aku dah pun merealisasikan nya....sebab apa ye aku tak suka??????


uninstall je ler senang

aku sempat tick benda2 yg aku tak berkenan

dah berjaya pun...:)


Sebab apa masviona tak suka ngan google chrome nih uols...............coz

masviona kan blogger tegar...ahaksss...sempat lagi tuh (klu idak xde makna nye masviona nak beli domain sendiri kan)

Sebab utamanya ialah google chrome nih tak user friendly utk blogger mcm masviona nih...coz ia xde function utk cut n paste gambar lepas kita dah upload tuh....susah kan...coz sure kita masa time nak upload picca² tuh main upload je yg mana kita nak...dah jadi satu hal lak kita nak susun ikut turutan kan...itu jerlah main reason nape masviona tak suka.

Actually google chrome nih sama jer macam ie n firefox cuma maybe ada a bit slow sket ler...alah biasa ler dah nama pun masih beta lagi kan....xperla pasni klu google chrome nih dah upgrade dianya version n dah ada function yg user friendly utk blogger...insyaallah masviona install balik sotware nih coz bila masviona baca review dgr criter chrome nih tak berat sangat...:)...i tunggu masa tuh tiba...peace.
Camna?

6 Comments Uols:

prebetsabu said...

prebetsabu membangkang dan mengambil keputusan untuk tidak menyokong kenyataan masviona mengenai google chrome ni slow...

prosesw loading browser chrome merupakan yg paling pantas...

begitu juga dgn conection n display time dia utk web pages...

tp iye, dia takleh nak cut n paste gambo mcm ie n firefox leh wat...

sekian..

masviona said...

prebetsabu:
but kat lappy v dia slow lah...oowwwhhh..maknanya lappy nih dah berat coz byk software dah diinstall kan..so pasni v leh la gunakan alasan nih utk dtkan lappy baru yg siap ada web cam bluetooth buit in...by default..senang sket v nak wat kerja2 as a blogger...ahakss

nasib ler prebetsabu sendrik yg komen camni...so that peluang vion makin terbuka luas lah nih ye b...ahakss

prebetsabu said...

prebetsabu is groaning at masviona...

hep heepp heepp.. biasa dia...

tuberose78 said...

uiihh.. tak penah cuba lagi goooogle chrome ni. nanti balik nak cuba ler tgk betul ker tidak pantasnyerrr..

CuTeMiUt78 said...

tak pernah cuba plak.. tak pasti ler lembab ke tak

mummy Darin said...

saya tak pernah cuba plak google chrome ni, sebab memang guna firefox je pun..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!