Header

Monday, November 10, 2008

Ikut suke kau je la...


hmmm.. KWSP...

lately, aku sure korang dah dgr pengumuman gomen utk memberi pilihan kepada pencarum kwsp..
pilihan samada mencarum sebanyak 11% ataupun 8%..
berkuatkuasa mulai januari tahun hadapan, 2009.

ye.. tujuan gomen murni..
nak bg rakyat agar dapat lebih sedikit berbelanja...

tp..
baru2 ni aku ada tgk berita...
suke ati kwsp je nak wat otomatik deduct 8% kepada pencarum kan?

aku tak suke aaar dia wat otomatik 8%...
pada sesapa yg taknak carum 8% tp still nak 11% mcm sekarang, korang kene g kat kwsp isik borang....

waduhh.. leceh la plak..
napa tak wat pada sesapa yg nak carum 8% je yg kene isik borang...
dah kata 8% tu yg optional...
ni skrg ni yg standard 11% lak kene tungkus lumus g kwsp isik borang..

hmmm...

dah la bg duit kat Valuecap takde inform pencarum... dah kasik 5BILLION baru nak bgtau...


so pada korang yg still nak maintain caruman 11%, by januari nnti korang kene g kwsp, amik borang kat sana... klu tak, HR korang potong 8% je...

dan jgn korang wat sambil lewa je.. ini hak korang sbg pekerja.. pastikan kompeni carum ikut apa yg sepatutnya !!!!
Camna?

4 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

oh..oh.. camtu ke.. ish tak blh jadi ni.. kena gak isi borang.. 11% tu..

mummy Darin said...

nak isi boranglah paling malas, harap - harap comp bagi borang, we all isi and dia yang akan hantar...

tuberose78 said...

sesuka hati jer la diorank nih!!

masviona said...

kalu camnih...sian ler sesapa yg keje as HR or memana staff yg handle bendalah nih..diorg akan jd makin byk kerja gitu

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!