Header

Tuesday, November 25, 2008

Jom layan Scenery.....view yg sungguh cantik

Jom uols kita cuci mata layan picca² scenery kat Bali..tapi mayb kualiti gmbr idak ler boombastik sgt coz aku kan snap pkai camera handphone jer kan...dah tuh gmbr yg cantik kan sume dlm digicam yg hilang itu.

Wah..bila tgk gmbr² nih mmbuatkan aku makin kagum ngan kebesaran yg maha Agung.....allahu akhbar!!!......Maha Kaya Allah s.w.t yg mencipta alam semesta ini.


ni kat Temple Ulu Wartu...lawatan utk hari yg ke-4


ni pun kat ulu wartu gak

ni kat tanah lot...kat sini ler patutnya ada gambar ngan saiful apek tapi dlm digicam tuh..sob..sob

ni kat nusa dua beach..time nih weols nak gi turtle island n amik package bottom glass boat...tgk coral..cantik² coral n hidupan laut tuh.

ini kat Temple Mengwi....kat Taman ayun

kita leh tgk candi nih dr luar jer xleh masuk dlm nih...klu ada ceremony baru ler masuk kot

ini tanah lot...."tanah" tuh maksud dia Pulau n "Lot" = Selatan (bhs sanskrit kot)...maksudnya pulau yg paling selatan dlm Kepulauan Bali.


deruan ombak dia yg sungguh mendamaikan...


tali kat pinggang tuh sume org kena pkai tau...bukan aku memandai nak pkai tau


ini cecilia GF Tommy....slh sorang drp group tour weols...kan ada 3 couples skali ngan weols...jadinya ada 3 femfuan n 3 laki ler....4 campur ngan gede la.
Camna?

11 Comments Uols:

iez said...

Wahhh..cantiknya view kat situ...

masviona said...

iez:
aah...mmg cantik sesangat ler..klu ada kat tempat kejadia tuh...rasa cam nak terjun jer dr atas gunung ke dlm laut...boleh?????..but gitu la rasa terujanye...:)

lily lotus said...

woww! mmg super cantik scenery dia..pas ni u shud go to switzerland ;)

prebetsabu said...

lily: next trip, mauritius!!!

mummy Darin said...

apa beza tali pinggang kaler - kaler tuh...

Umi Mia said...

cantik ooo view dia....lenkali kena plan gi bali plak lah...(langkawi pun belum gi, ada hati nak gi bali..hohohoho)

prebetsabu said...

mummy darin: takde beza pon kaler talipinggang tu.. saje je dorang wat byk kaler...

talipinggang tu pon disuruh pakai dgn alasan menghormati adat diorang..
talipinggang tu merupakan sebahagian daripada pakaian tradisional dorang...

prebetsabu said...

umi mia: a'a mmg cantek n menenangkan... tp hati2.. kat bali ni ada 4 temple yg ada monyet.. dan temple ulu wartu punya monyet amat agresif.. dia suke curik spek mata n hiasan..

tuberose78 said...

wawawa.. beshnyer.. beshnyer..!!!

* ayu * said...

very nice scenery lah...

CuTeMiUt78 said...

uuiissshh.. bestnya pemandangan kat situ.. semua cantik2 belaka.. aduiii la.. bila la aku nak sampai sana erk.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!