Header

Thursday, November 27, 2008

Kedai mamak..

Serabut kat opis, aku pi turun kat kedai mamak bawah opis.

Orang sentiasa ramai kat mamak ni.
Eh..mamak ke?ye.. tokey dia muslim
Camna ngn staff dia?
Kbykn waiter hanya tau bahasa melayu basic je.

Waiter dia import dari India.
Islam?
Aku sempat tanya bbrp waiter..
Dia ngaku,dia islam..
N dia ngaku ada kwn2 dia yg lain tu bukan islam..
Pakai ketayap..... Mcm islam...

Hmmm...nsb baik tukang masak dia islam....

Mcm2 la skrg ni..
Ada gak kedai india yg ngaku mamak..
Taruk frame ayat2 quran, otomatik kita pk dia mamak muslim kan?

Napa kedai mamak mjd pilihan utk lepak2?
Napa kedai melayu hanya sesuai utk mkn berat2..tp xsesuai utk lepak teh tarik?

lama aku termenung kat kedai mamak ni...
Jawapan xde...........


-Sent via Nokia E71-

Camna?

8 Comments Uols:

Nurmala said...

bestnyer bawah ofis ada kedai mamak..kat ofis kita ni, macam tempat jin bertendang.. per pon x de

masviona said...

alahai..siannya kat mala kan...bistu nak lunch mcm mana?

sue-ana said...

saya hari2 brunch kat kedai mamak.huhu.bulat la pasni,selalu mkn nasi kandar.akakaka.

saya ada jawapannya, encik prebet..
errrr.....entah,lupa dah.haha.

tini said...

kenapa kedai mamak jadi pilihan tempat lepak ?...hmm..sebab suasana / keadaan sekeliling kot...tak pun sebab dah tak der kedai melayu kat situ... macam kat tempat aku nih ..susah tul nak cari kedai makan melayu... kedai makan indon melambak lambak

prebetsabu said...

antara jawapan yg mungkin:-

1- suasana mamak - ko lepak berejam2 pon mamak tak kesah.. kedai melayu, lps makan je dah mcm nak halau

2- waiter yg rela dimaki n dipermain - perasan tak, waiter mamak klu kene marah or kene main2 ngn customer, dorang senyuumm je...

tini said...

ye lah... baru perasan... kalo kita lepak lama2 kat kedai mamak tu diaorang mcm tak kisah pun... tak pun sbb takut nak perambat...tak macam kedai melayu...lepak lama sikit siap sindir2 lagi nak suruh kita merambus cepat...

mummy Darin said...

mamak ni suka bukak 24 jam.. tu pasallah kot

CuTeMiUt78 said...

betul la viona.. sekarang ni byk kedai mamak hanya pada nama je.. tapi belum tentu confirm pure muslim kan..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!