Header

Thursday, November 27, 2008

Kemboja Bali


antara warna² kemboja bali


Bali mmg sudah terkenal ngan panggilan "Pulau Seribu Temple" disebabkan byk sgt temple² yg terdpt kt sana kan...

Selain drp itu bali jugak xleh lari daripada bunga kemboja @ frangipani. Malah bunga kemboja nih dah jadi mcm trademark bali. Mana² pergi mesti uols akan jupe pokok bunga nih....mcm² kaler ada....kuning, pink, merah hati..tapi yg paling mudah dan banyak dijumpai adlh yg berwarna putih.

Bunga kemboja bali nih bukan hanya digunakan utk upacara agama diorg malah utk banyak lagi aktiviti lain.

ni plak pokok dia

Cthnya masa mula² weols smpai kat airport tuh, diorg dah kalungan dgn kalungan bunga kemboja nih yg harum semerbak lah bau dia...suka sgt. Pas dah balik hotel aku siap letak kat kepala katil lagi utk amik aura bau dia tuh....wangi sungguh ler aku rasa.

prebetsabu yg ayu kacak berbunga ditelinga.

n masviona juga...

Ini masa kami menonton tarian kecak kris.....barongan...errmmm...lupa lah plak nama betul dia. Tapi kiranya mcm teater musical lah kot klu nama modennya...ahakss


masviona n prebetsabu yg ayu n tampan berbunga...bagaikan gadis n teruna desa dahulu kala...ahakss

Entah kenapa aku rasakan aku seakan² dah jatuh suka lak ngan bunga nih sekarang.....kalu dulu tuh mestilah suka ngan bunga ros kan...skrang nih cam ala² tak heran dah ngan bunga ros (sket jerla).....cam lebih suka ngan kemboja nih lak...yg ternyata lebih harum n wangi drp bunga ros....seriyes suka wei ngan bunga nih.

Camna?

9 Comments Uols:

mummy Darin said...

itu bunga kat kubur tu kan

prebetsabu said...

a'a bunga kat kubur.. tp yg ni lagiii wangi..... beza ngn kat mesia yg kat kubur tu

masviona said...

mummy darin:
tepat sekali kemboja nih mmg byk kat kubur pun...tp klu kemboja bali dia lebih wangi sket...:)

Ada kat kat tmpt lain pggl bunga nih bunga kubur

tuberose78 said...

dia tanam akt kubur sbb bunga ni wangi..paham2 je la..

tuberose78 said...

kt umah akak ada gak tanam.. waner merah hati.. skang baru nak tgh kuar bunga...

CuTeMiUt78 said...

bunga ni memang selalu nampak kat kubur... memang wangi bunga ni kan

Riqqie's Lil Sugar said...

lawanyaaaaaa!!
pink tu memang cunn.
ehh bunge ni ade bau ke?
ke saye yg memang tak penah bau?
erkk.

masviona said...

Riqqie:
Bunga nih mmg cantik pun....i like..:)

klu kemboja yg biasa tuh xtau ler...but kemboja bali nih seriyes harum n wangi sgt bau dia...sungguh

mummy Darin said...

bunga - bunga matahri.. anggun mekar.. opss silap lagu plak

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!