Header

Wednesday, November 05, 2008

Lasak lagi Ganas

Tengok lah anak dara cinonet aku tuh punya keje. Baru nak masuk sebulan aku belikan rantai tgn nih kat dia masa balik kg... raya hari tuh kan....see!!!!!!!!!! dah gini dah rupanya.

Lasak betol lah anak dara aku tuh...


dah terburai dah loceng tuh dikerjakannya...kemek usah ckp lah


Itupun bukannya penuh sebulan dia pakai tuh....kiranya ada masa² tertentu aku akan bukak n bila ada function apa² aku pakaikan balik la.

Tapi dia nih mmg suke kalu bab berhias² ke bermake up² ke. Pepagi time aku bersiap nak ke opis klu dia dh bangun sure mata tak berkelip tgk aku bersiap, bila aku buat² tepekkan compact powder kat dia siap tutup² mata lagi tau...eeii..anak sapa la nor...ihikss..mana dia belajar entah...ke belajar dr pemerhatian.
Camna?

16 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh... biasa ler budak viona, tu kira ok ler.. kemek2 je.. anak sedara tu siap putus gelang dia.. punya ler lasak pakai..

CuTeMiUt78 said...

anak pompuan suka makeup2 takpe ler.. ni mirul tu lelaki, kadang2 dia pun sama nak main powder compact tu.. sambil beraksi dpn cermin.. macammana ibu dia buat..dia pun buat.. sabo je la..

masviona said...

cutemiut:
tuler..budak2 lagi kan

alahai..yeke cutemiut mirul pun wat pngi gitu gak ke...ahaksss..kecik2 tk per jgn dia bawak perangai tuh smpai ke besar sudah la

Ms.Lilies said...

hahaha...sama la dgn anak dara ku itu..kemek2 dah loceng nya...pelik gak loceng keras tu cemana la leh kemek

prebetsabu said...

ms lilies: camna ak kemek? dia kan sebok nak berjalan.. baru dapat kaki la katakan.. habis sume tpt nak explore..

so, tiap kali dia nak bangun berdiri, dia akan tongkat ngn tangan dia.. so kitorang suspek time dia tongkat tangan ni la gelang tu terpenyet ngn tgn dia sampai kemek...

kahkahkah..

teori...

tini said...

bab2 mekap tu sama le ngan anak pompuanku... time ibu dia tgh sibuk mekap dia pun nak pakai bedak la... lipstick la... perfume la... kalu baju pulak nak yg dia cari sendiri ..lagi haru tiap 10 minit mesti tukar baju lain...huhuhu pengsan mak...

masviona said...

tini:
betul..betul..betul

tp anak tini lagi advanced ler klu gini..bpe umurnya?

lily lotus said...

pas ni belikan rantai besi jer..kehkehkehh :P

masviona said...

klu lasak sgt baik tak yah pkaikan apa2 lagi bagus kan..save sket

mummy Darin said...

darinnya gelang tangan selalu tertanggal, yang kekal cuma kat kaki ngan leher je, dulu masa kecik calar balar muka dia kena gelang.. sian plak dia

tini said...

Anak sy umur dia baru 2 thn... tp tu le... mengalahkan anak dara sunti... pas ni viona kena jaga2 le... jgn kasi avin damia tau kat mana tempat baju dia... nanti habis la... bak kata ore kelate kube lembe ....

prebetsabu said...

tini: org kelantan gak ke.. ish ish ish ramai tol rakyat kelantan hiks........

bonda suke melaram.. so aku tak eran la damia pon suke melaram gak nnti..

*hampir tiap ari viona bebelkan aku sbb aku ni selekeh.. kahkahkah...

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh... minta2 jgn smpi kebesar ler perangai dia tu..

tini said...

haku org ganung, tp hb ore kelate.. kalu kat umah selalu kecek kelate....w/pun dok kat selangor tapi kalu ngan anak2 selalunya cakap kl. kenkadang sian plak kat anak2 aku , kejap2 dengar ibu dia kata tak nak.. kejap2 tok sir ... kejap2 tak mboh....

masviona said...

ahakss....kelakar lak dgr...tapi tak perla tini..nnti anak tini jadi pndai byk bahasa...hehe

prebetsabu said...

teringin nak pandai byk bahasa....

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!