Header

Thursday, November 13, 2008

Mintak Pendapat Uols!!!!!!!!!!!!!

Kali nih masviona ada satu kisah yg nak di share ngan uols.

Hope uols leh bg pendapat dan komen ngan kisah nih...harap sgt uols...ok jom baca kisah nih

Kisah nih jadi kat sebuah stesen lrt di KL nih, ada seorang gadis yg sedang menunggu ketibaan tren utk pulang ke rumah setelah tamat waktu bekerja.

Dlm pada si gadis nih dok menunggu tren tuh dia ternampak lah ada seorg wanita yg mundar mandir seperti mencari² sesuatu. Dari atas turun ke bawah dan dari bawah naik keatas (stesen lrt nih jenis yg bertingkat²)

Tetiba wanita tadi datang pada si gadis dan bertanyakan sesuatu......barulah si gadis tadi tau apa punca masalah si wanita itu.

Rupa²nya di wanita itu mencari surau di stesen lrt itu kerana ingin menunaikan solat maghrib kerana risau tak sempat nak menunaikannya kerana dia dlm perjalanan nak ke seremban.

Setelah mendengar masalah wanita tadi si gadis pun mengambil keputusan utk mengajak wanita tersebut pergi ke pejabat si gadis utk menunaikan solat disitu (kerana kebetulan hari tersebut si gadis diberi kepercayaan utk memegang kunci pejabatnya). Setelah wanita itu bersetuju maka mereka berdua pun berjalan semula menuju semula ke pejabat si gadis.

Jarak antara stesen lrt tersebut dengan pejabat si gadis lebih kurang 10-15minit walking distant sehala.

Persoalannya di sini apa yg masviona ingin uols sume berkongsi pendapat ialah adakah wajar si gadis mengajak si wanita yg baru sahaja dikenalinya utk bersolat disurau di pejabatnya, dalam keadaan tiada sesiapa pun di pejabat pada masa tersebut??????

sekian..itu sahaja...hope sgt uols dpt bagi idea..pandangan n pendapat seikhlas yg mungkin.



Author note's: Dah sah² la si gadis n wanita itu tiada kaitan ngan diri masviona ye.
Camna?

6 Comments Uols:

tuberose78 said...

if me, rasanyer xwajar bawak auntie tu gi pejabat semata-mata nak solat maghrib. bukannyer xboleh, tapi zaman sekarang nih sumer org xeh percaya... bahaya.. lagi la after opis hour for sure xder org kat opis. kalau nak bwak ke surau, better gi surau public. tu jerr..

edrina said...

mmm..kalau ikut etika pejabat rasanya tak sesuai jugaks.. better bawak ker surau public. Bimbang apa2 terjadi kiter yg bertanggungjawab yer lah diamanahkan pegang kunci tu kan.. so berhati2 sebelum sesuatu yg buruk terjadi yg boleh melibatkan nama baik & reputasi kiter sebagai staff. Lain lah kalau kiter dah lama kenal dengan dia, dah tahu hati budi dia mungkin boleh dipertimbangkan.

prebetsabu said...

amat tak patut... bole di bg warning letter...

takkan la takde urau lain kat area lrt tuh...

macam2..

si gadis tu takleh nak pikir pakai otak ke?

masviona said...

thnks sume yg sudi bg pndpt...
itu ler pasal saya pun rasa tak patut...mmg tak patut.

CuTeMiUt78 said...

emm... betul, memang tak patut... takkan ler kat area lrt tu takde surau..

mummy Darin said...

hhmm
andai kata kalau perjalanan ke surau/masjid adalah lebih jauh dr ke pejabatnya, mungkinlah boleh, walaupun etika pejabat memang x boleh bawak org masukkan.. coz barang hilang, kita jugak yg kena tanggung.. tp tulah.. susah nak cakap.. nak tanggung dosa ke atau nak tanggung kena marah.. (means kena marah ngan opismatelah)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!