Header

Thursday, November 06, 2008

Navara

Pas balik opis smlm aku menyinggah ke Nissan seksyen 8 jap...ador kojo sket (mau jupe itu diorg punya bos maar..mau collect itu hutang lama maar)

Kebetulan lak semalam first day diorg launching model 4X4 edaran tan chong motor. Nama dia ada sket ganas gitu...NAVARA...pelik n unik gitu.

So weols sempat ler mengendeng² tengok navara nih kan nasib tak test drive jer coz hati dok ingt kat anak dara cinonet tuh lom amik lagi kat nursery dah menyinggah sini dulu kan...kalu idak sure prebetsabu ajak mengetest dah tuh lagipun sume staff kat situ pun dah "chemmolot" jer ngan weols...yerla dedulu tetiap hari dtg kedai weols apa.

So jom layan picca yg sempat prebetsabu snap.

kargo bed dia cam luas gak tp kata s.a diorg kata maybe sbb xde sport bar kat blakang lg nmpk luas kot

interior dlm not bad... but still xleh lawan triton pd aku coz triton nye lebih futureristic sket ngan sistem digital dia tuh kan.

depan dia pun leh tahan gak

ni aku perasan model jap.ni bunga rose yg aku rembat kat sana

Sempat lagi tuh...memula aku mintak satu jer pastu staff diorg siap offer....amik jerla..nak wat balik ngan stand tuh pun tak kisah...aku tanya balik...yeke...betol ke nih.

Beriya diorg soh jer aku amik kan..... siap ckp klu idak bunga tuh nnti dibuang gak...aku pun apa lagi rembat ler lebih sket...even diorg soh jer aku amik jer byk² tp aku still la malu nak wat kelaku gitu kan nampak sangat ler aku nih berkehendakkan brg org gitu kan...kan ai already told u earlier..ai kan pemalu meow² gitu..ahakss.

Ok berbalik pd navara tadi tuh klu sesapa berminat boleh la beli rege dia rm103k.....gilos mahal kan..tapi rupa dia biasa2 jer...klu tanya prebetsabu sure dia kata tak cantik coz dia kan baru jer almost 3 months menjadi owner pd triton..rupa triton ok what..ai like...nak² lak color hijau pilihan ku..lalala.

Diorg bitau weols rege dia mahal coz enjin dia power sket 403Nm tork...dianye horse power 174..kalu triton bape ek B???aaarhhhggg....apa² jerla..ada aku kesah????aku klu prebetsabu suka aku follow jerrr...ai follow u...eeii teringat kat lagu hantu kuning but yg penting aku suka ngan triton prebetsabu tapi aku lebih suka my city apa² pun.



Camna?

16 Comments Uols:

mYpRecious said...

precious nak bunge tu stu boley.. yg merah menyale tu mnggode jiwe ai tau.. harus pakse hubby belikan nanti.. ngeeeeee.. sy dah linkan awk k..

masviona said...

myprecious:
ahakss...nak gak...nnti saya mintak lagi ngan diorg itu pun klu diorg tak buang..ahaksss

btw saya pun dah link awak..:)

* ayu * said...

bunga tu santeeekk...
gamba awak ngan bunga rose tu pun comey!

masviona said...

ayu:
alaaa...ayu puji ikhlas ke nih...malu ai tau...heehhee...ayu pun manis n ayu gitu

prebetsabu said...

ehem... topik ni sepatutnya pasal 4x4.. sepatutnya topik ganas2...

tp sudah bertukar dek kerana beberapa kuntuman bunga...


huuhuhuh....

tini said...

Baru tadi kau nampak keta ni kat depan ofis aku.... gedabak lak nampak dari depan ....tapi cun

tini said...

eh... bukan kau yg nampak .. aku yg nampak.... huhuhuhu

prebetsabu said...

tini: ye.. utk masa sekarang, nissan navara pickup truck ni memegang takhta sbg truck 4x4 paling besar, diikuti oleh hilux...

dan takhta truck 4x4 paling enjin berkuasa pon dipegang oleh navara ni.. diikuti triton...

dan juga, takhta terakhir ialah takhta harga paling mahal.. hihiihhihihksss

CuTeMiUt78 said...

oh..oh.. nama NAVARA erk.. perghh.. mahal betul harga dia.. dulu2 ex bf kita minat ler ngan 4x4 ni..pe je jenis dia tau.. tapi jodoh takde kan.. so sekarang ni hubby kita tak berapa minat plak ngan 4x4 ni..

CuTeMiUt78 said...

viona, bunga rose tu cantik ler.. 3 kuntum ada makna tau...takpe ler setakat jadi model bunga ler plak. But still cute n sweet

masviona said...

cutemiut:
4 kuntum lah cute....3 yg kaler merah hati tuh lagi satu yg kaler pink cair tuh..but yg kaler merah hati tuh sungguh ler cantik n fresh gitu...balik umah saya siap letak ats dining table lagi

mummy Darin said...

lain org lain citarasakan.. lagi pun 100K++ tu mahal ler bagi I.. tu pasal keta I murah sajork..he..he,,

mummy Darin said...

saya suka bunga hidup, tapi amat tak pandai nak jaga.. suka je tgk org yg hari - hari suka tukar bunga hidup utk hias rumah.. hhmm kena tunggu jadik suri rumah sepenuh masalah gamaknya

masviona said...

mummy darin:
saya pun suka bunga hidup gak...dedulu teringin jer nak wat camtuh bila ada umah sndrik tp tak pernah nak jadinye....btol kata mummy darin nak kena jd suri rumah sepenuh masa klu gitu

mummy Darin said...

apa lagik V, cecepatlah antar proposal kat prebetsabu...

prebetsabu said...

proposal apa?

apapepon.. proposal ditolak !!!!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!