Header

Tuesday, November 04, 2008

Walid lak Pow Bonda..hehe

Prebetsabu kan dah lama dok mengidam nokia E71 tuh. Siap wat target lagi by end of this year by hook or by crook dia nak gak beli phone tuh.

So ahad lepas angin aku baik punyer (ikut gaya dafi..lalala), aku pun mempercepatkan lah target prebetsabu tuh. Aku lak sponsor dia..dah tuh asyik aku jer dok kebas dia punyer kan...give n take gitu lah baru ler baik punyer kan.

ni gmbr snap kat kedai lain, asal ada E71 puas hati dah prebetsabu tuh....memula dia ckp saje nak riki² lah..aku bior kan ajer..ni masa awal² sampai ler before masuk panggung

Beli nih pun last² minute jer, mmg xde plan langsung pun, lepas memborong barang dapur kat care4 tuh, terus la nak cau...nak balik umah lah kan...sekali kan kat care4 MV tuh tepi² dia kan ada kedai² hanset, mata prebetsabu lak melilau dok aim E71 kan. Sian ler plak aku nampak kan..siap wat² muka cam terliur sesgt..ala² tergoda yg dah nak kempunan gitu so aku pun ckp apa salahnya aku tunaikan hajat dia.

ciri² nih ler yg dia dok berkenan sgt tuh...GPS

Dia kan selalu outstation, so thats senang sket katanya ada bendalah nih bukan sekadar leh tgk map malah leh set dari mana n kemana destinasi kita pastu alat nih akan auto calculate dianye distances. Pastu siap leh arahkan kita lagi arah jalan...turn right ke..turn left ke (ada audio ye). Tapi GPS nih ada 2 jenis tau satu yg simulation shj, yg nih kita just leh tgk map ngan nama² jalan complete lah highway ke, petrol pump, stesen ketepi ke.. apa ke sume yg seakan ngan dia tuh...tp just view jerla.

Yg lagi satu lak GPS yg leh navigate punye...haa yg nih kena kuarkan ongkosnya sket coz nak kena register² sume kan...tp yg bestnya klu uols dah ada nih konfem tak sesat lagi kot coz dia akan sentiasa update map ngan yg latestnye version pastu siap leh tunjukkan arah jalan lah kat uols...kita just set jer kita dari mana n nak kemana....mmg agak accurate leh benda nih..weols dah test tau semalam...tapi klu nak tau lebih lanjut, kita biorkan prebetsabu buat huraian lebih terperinci ok...aku nih lom godek gadget nih sepenuhnya lagi tapi tetiba jer aku terjatuh cinta pandang pertama gitu...terasa mcm nak lah jugak sbnrnya.

Sebelum nih, selalu ler prebetsabu dok bg url phone nih kat ym soh aku pun review skali kat web dia kan...aku just tgk ala² kadar jer tgk rege..pastu ckp ala xhabis² nak tukar hanset dah ler wat perangai dulu tuh b...grenti² kan ler.

Habis tuh dedulu weols nih pantang tgk handset baru kat pasaran sure nak tukar tau...dulu handset lom smpai 6 bulan pun dah beli yg baru tak pun trade in. Sampai dah tak leh nak bilang dah hanset yg dok ada skrang nih yg keberapa entah..seriyes skrang bila ingat² balik...huhuh...giler membazir jer kan. Kalu ler duit yg weols dok bazirkan tuh weols simpan kan ke bagus..tapi seriyes ler ckp dah ada anak nih....mmg banyak hikmahnya barulah weols jadi berjimat cermat n lebih berhemah gitu..sumenye pikir panjang xdelah boros tak tentu hala macam dulu lagi...kan b???

terus menggodek hanset baru dia..masa nih di malam hari kejadian pas balik MV pekena char keow teow dulu kat httipu://wxyz.charkeowteow.pi.my/mysini...pulau mutiara tuh.

Balik² umah tuh, dia tido kol bape pagi entah...coz kol 3am aku terjaga nampak prebetsabu still dok godek² handset barunye tuh. Maklumlah handset ada wifi.....leh on9 ngan handset jerlah pasni...save tak kena bayar...GPRS kan nak kena bayar..mahal gak kan charge dia.

Pastu leh open microsoft office gak kat sini...n leh edit gak bukan just leh view jer..sama gak ler cam function PDA.
Camna?

9 Comments Uols:

Umi Mia said...

prebetsaBu...hang sama lah ngan hubby aku....dok ngadap hp baru sampai rela tak tidur...kita nengok dia mengadap rasa cam nak termuntah..hahaha

Ada Ayrissa said...

wahhhh..baiknyer bonda...
suka la tuh walid tuh...

CuTeMiUt78 said...

wah..bagusnya bonda viona ni ya.. siap blh sponsor plak utk walidnya.. prebetsabu memang cam hubby kita.. dpt phone yg baru...sanggup godek2 tipon tu smpi tgh mlm buta..

lily lotus said...

soklan yg sama..mas nak adik angkat tak..akak angkat ke :P

tuberose78 said...

sponsor ler akak pulak weiiihhh!! hahaha..

masviona said...

umi mia:
nak muntah pun layankan jugak lah ye tak umi mia...hahaa.

Skrang ni asal nk bwk kete jer nak on gps pastu asal ada wifi connection jer nk on9...hahaha..penangan org ada henpon baru..jom layankan ajer laki memasing ye dark..yg ptg kita hepi tgk dia hepi

ada ayrissa:
buat baik pd org yg baik pd kita tuh apa salahnya...laki sendrik jugak kan

cutemiut:
bagus ke????....hehe..mmg cita2 nak jadi isteri solehah n ibu mithali pun mummy mirul

lily lotus:
if ada yg sudi apa salahnya...yg jauh kita dkt2kan yg dekat kita rapat2 kan..lagi pun dlm islam umat islam kan bersaudara...:)

tuberose:
ohoks...k.diah dah ada org sponsor dah...kang klu mas sponsor jugak jeles lak abg shawal tuh..heheh

prebetsabu said...

jenguk blog jap guna e71 baru kuuuuuuuuuuuuuuu..

kahkahkah...

mummy Darin said...

bestnya godek - godek henset baru

prebetsabu said...

best...
sampai lupa makan...
lupa tdo..
lupa mandi..
lupa segalanya...

paling teruk, lupa tanggungjawap sbg ketua keluarga...

ish.. apa la aku ni kan..
ralit ngn bende cenggini...

sori v..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!