Header

Thursday, December 18, 2008

Agihan ASB 2008


Huhuhu...

ye aku tau ini berita lapok...

cumanya tadi time aku dok belek2 bajet aku utk tahun depan, baru teringat pasal simpanan asb kitorang..

huhuhu..
so terus aku wat kira2 utk agak2 bape agaknya dividen yg kitorang bole dapat utk simpanan tu..

huuhuh alhamdulillah.. leh la wat cover insurans n roadtax utk both triton n honda... (aku geram! dek kerana eksiden tempohhari kat honda tu, insuran honda punya ncd dah jadik 0%.. so tahun depan kene bayar full!! aarrgghh)...

utk mereka yg tak tau lagi bape jumlah agihan dividen n bonus utk asn tahun ni, ni ha jumlah dia:

dividen : 7%
bonus : 1.75%
total = 8.75%

ye.. agak menurun dari tahun 2007..
dulu 2007, dividen 8% bonus 1%

tp personal opinion aku, ok la dapat around 8% jugak even keadaan ekonomi n politik yg tak stabil tahun ni.. kan?


so korang pon bole la congak2 bape hasil yg korang dapat...
huhuhu
Camna?

7 Comments Uols:

zino said...

banyak melabur banyak le hasil nya...ni baru first round beli baju sekolah petang ni 2nd round cari buku pulak..

prebetsabu said...

jgn lupa spare sikit utk mak/ayah bebudak tu jugak!

masviona said...

xberapa lama jer lagi nih nak dpt hasil nih....ahaksss...punye ler tak saba kan...:)

nas-at-work said...

honda eksiden teruk ke?

kojah said...

alhamdulillah...ada gak kn =)

prebetsabu said...

nas: teruk gak aritu... viona ada wat n3 psl ni dulu... Xigt sgt bln bape.. Tp area jun/july kot... Lps eksiden tu, patah kaki dkt2 2minggu.. Sib baik abg ipar bg pinjam kete dia... Tu yg lps tu trus beli triton sbb payah a
Xde 2nd car ni...

Kojah: tu la.. At least simpanan pelaburan jangka pjg mmbuahkan hasil... Bole la topup berbelanja lebih sikit... Tp jgn melampau lebih smpi terbelanja duit pelaburan asas lak!huhu.. Lg bagus klu dpt peramkan jgk dividen tu.. Hahaha.. I wish!

*makna lain utk melabur=berak.. Hahaha

tuberose78 said...

so far, asb is the best pelaburan compare to others scheme avaiable out there!!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!