Header

Tuesday, December 02, 2008

Ahad Masviona nan Indah

my new digicam.....ganti digicam nikon yg dah berkubur kat Bali tuh.

Ahad lepas, pas dah abis meeting (stori psl meeting nih next n3 ye) dlm kol 1.30pm gitu kan, aku terus mengenen ngan prebetsabu...ajak rikki² kedai camera kat sini. Aku ngan dah ckp yg aku dah jatuh chenta ngan satu digicam...sony... yg kaler hijau yg very the sweet tuh kan.

Memula kan uols masa kat kedai camera yg prebetsabu beli nikon d80 dia tuh, aku berkenan digicam sony kaler yg model skinny T2. Ada ler jupe kat satu kedai kat KB Mall nih yg jual model yg sama but rege dia jauh sgt beza ngan yg ritu.

Apalagi weols terus ler jelayah lagi KB Mall tuh sekali jumpe lak Sony Centre.....terus masuk sana n baruler aku tau.......skrang ni dah kuar model lagi latest skinny T77...kaler dia sejibijk sama tp bntuk dia lagi nipis n cun dr yg tuh. Klu ikutkan kata staff kat sony tuh, model T2 dah xde dikeluarkan lagi.

Aku mintak ler nak tgk digicam nih kan sekali lagi canggih drp yg dulu tuh...terus aku decided nak beli.So ni ler dia......taraaa!!!!!

ok sana nak yg nih...kasi bungkus satu...ahaksss...

Kat kedai pun sempat lagi posing. Maklumlah prebetsabu kan prasan ala² professional photographer gitu ngan nikon d80 tersangkut kat leher dia tuh kan....masviona lak harus ler prasan jadi model gitu kan.

cover dia pun kaler hijau gak...mcm purse je kan

sajer jer letak kat bag lappy nih......saje nak amik mood hijau gitu.

Aku beli digicam nih, dia bagi memory card 2GB jer, kalu ikutkn aku nak yg 4GB but rege dia mahal sgt rm199.....so pk² pkai jerla dulu yg 2GB nih kan...jadiler 2GB pun dah leh simpan picca dkt ngan 500++ keping dah. Kumpul duit dulu kang leh la upgrade ke 4GB lah kan. Lagi pun skrang kena simpan duit lebih sket coz prebetsabu pun tgh dok berangan nak beli flash for nikon d80 dia tuh.

Oh ya lupa nk gitau, aku dpt free gift satu diary book sony 2009 n sehelai t-shirt soby bravia yg sungguh cantek. Ok itu ajer...layan ler mood aku yg tengah hepi nih ye...ahakss.

Camna?

9 Comments Uols:

tuberose78 said...

mas rege yg sony tuh bpa ekk? kaler lain ader tak? biru ker.. purple ker...

tini said...

Kiut lah digicam tu... Ku terguda..... pas ni nak cari gak lah

Opie said...

aku frust tul ngan sony cybershot nih...gamba tak sharp la...nyesal gile beli...waaaaaaaaaaaaaa

kojah said...

sis, npe xbli yg T77 tuh?kte punya camera lbh kurg sama la...cuma sy kaler pink...hiks!~

masviona said...

tuberose:
yg nih T77 rege dia rm1300++. ada 3 kaler klu xsilap...pink, hitam, hijau jer...tp klu model T yg lain tuh ada byk kaler...ada biru grey sume.

tini:
aah cute sgt...nipis jer...function dia pun byk n best sgt

masviona said...

opie:
yg opie beli tuh cybershot model apa????coz selalunya sony punya quality pict antara yg the best.

kojah:
mmg model T77 pun yg ni kojah....tp model T nih ada byk n lebih kurang sama jer ruap btnk dia just ada upgrade kat function n mayb rupa sket2 jer

mummy Darin said...

V memang bebetul peminat setia hijau yek.. go green go..

Opie said...

aku bli sony t2...sebnarnye sony digicam la paling lemah gambarnye...sbb dah ramai expert yg aku tanye...gamba sgt2 la tak sharp...xpert kate sony tak pakar buat camera...derang pakar wat barang letrik jer..

kalau nak bli digicam, better amek canon, nikon or olypus...yg mmg pakar wat camera..aku frust sgt ngan sony nih...waaaaaaaaaaaaaaaaaaa

masviona said...

Mummy Darin:
ye mummy saya dr dulu lagi mmg minat hijau sejak kecik lagi lah

opie:
ooowwhhh...no komen lah plak psl tuh opie...but so far T77 yg saya beli ini kualiti gmbr dia tdk menghampakan saya malah mengujakan saya dgn function² dia yg lain..seriyes

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!