Header

Monday, December 22, 2008

Cubaan melepas geram..


mmm... viona kan blogger kan?
prebetsabu plak pendamping dia kan...
if dia tak sempat update, aku cuba update ngn kupasan aku lak...

dah menjadi kebiasaan blogger, sesuatu aktiviti itu akan diceritakan dgn kombinasi cerita & gambar...

tp kejadian sabtu lepas, wat aku betul2 geram kat 1 kedai ni...

kebetulan ari tu, kitorang nak g la riki2 & beli barang sikit... utk keperluan horse riding..
dan kitorang dah direkemen oleh sorang kawan ni, soh g kedai tu..

sampai je sana, kitorang agak impress la..
ye la.. kedai dia tu complete la barang2 dia..

mcm2 barang ada...
dari barang penjagaan kuda, sampai la kepada aksesori rider...

dan mcm biasa, kitorang akan snap gamba sana sini...
kebiasaannya, gamba yg di snap sure akan ada muka viona, tak pon, muka aku... or muka org jual tu...
amat jarang kitorang nak snap gamba produk dia shj...

pastu tetiba je ada sorang ni dtg kat kitorang..
dia pon tanya kitorang dari mana... dan kenapa amik gamba dalam kedai dia...
kitorng pun bgtau la yg kitorang ni amik gamba suke2.. utk blog...
habis kat situ...

pastu mcm biasa la... kitorang try seluar, try boots, try helmet..
dan kitorang selit2 la amik gamba masa sesi menerai tu..

tup tup..
orang tu dtg lagi..
dia bgtau, bos dia ada kat situ...
dia cakap takleh amik gamba..
dia takut kitorang ni SPY kedai2 lain..!!!

cis.. kali ni aku agak terbakar...
aku dok carik la if ada notis ke hapa ke takleh amik gamba kat situ..
tak de la plak notis...

lgpon, au bukan amik gamba produk ko semata2..
tp amik gamba aktiviti kiorang la..

tp mujur dia sound kitorang dgn cara yg amat berhemah..
amat sopan..
so takde la nak marah sgt2 pon...

cuma agak terkilan je la..
klu iye pon takleh nak amik gamba, bg la notis...
kedai tu bukan kawasan Kementerian Pertahanan ke..
bukan kawasan Makmal sulit ke..
just kedai jual barang je.. kan?

n3 kitorang bershopping barang2 ekuin tu pon kitorang tak publish lagi...
maybe akan di publish dlm waktu terdekat...
tp.. gambar2 org kat kedai tu akan di blurrrr kan..

huhuuh.. patutnya la kan, klu la aku ni ada kedai jual barang, aku lagi suke la para2 bloggers ni mai kedai aku n snap2 gamba..
sbb blogger ni akan ceritakan pengalaman dorang semasa berada di situ..
best ke tidak kedai tu.. lengkap ke tidak barang2 dia.. mahal ke murah..
so secara tak langsung, merupakan satu publisiti percuma...

tp.. dah kedai tu igt kitorang ni SPY, so mabe klu pon nak publish n3 tu nnti, lokasi & nama kedai takkan di war-warkan.. huhuuhuh...


*ada gaya spy kah aku n viona? tu sib baik kitorang pakai kamera digital n kamera besarrr aku tu.. bistu.. klu pakai kamera hp camna? ermm.. ada ke spy nak amik gamba secara terang2an camtu?
Camna?

7 Comments Uols:

Nurmala said...

hahaha..
tapi kan kak..mmg ada certain² tenpat tak leh amik gambar cam dulu kita kerja iSETAN x leh amik gambar gak dalam tu.. tapi x tau la ini kedai macam maner..hehehe

atty's said...

kty pun penah kena gak prebetsapu..
tgh syiok nak jadi blogger tegar..ade lak tegur.mcm le aku nak tiru design ko apa..aku nie blogger ..kan nak curi idea ke hapa..opss emo lak.

chUNk said...

lor, camtu pon ade ek?? tapi sy stuju ngan abg PS..sptttnye dorg berbangga kita nk advertise kedai dorg scr free...hehehe..mane nk dpt kan..huhu...

prebetsabu said...

nurmala: kita hormat if kedai tu nak jaga privacy n exclusivity produk dia.. cthnya isetan ke, carrefour ke, jusco ke, mmg takleh amik gamba kat dalam kedai dia.. and dia dah bg notis kat pintu masuk... kedai ni notis hape sume takde.. tup tup nak sound2 cakap ktiroang ni spy.........
errr.. klu n3 tulisan oren camni, bukan akak masviona yg taip tau.. prebetsabu yg taip.. huuhuh.. bila lak aku jd kak...


atty: tu la.. dah jelas2 kitorang just amik gamba aktiviti kitorang dalam kedai tu.. bukannya kitorang ambik gamba bulat2 produk2 dia.... huh..


chunk: tu la kan.. promote free je.. sib baik la masviona.com ni takde la seantero dunia baca.. klu tak, rugi beso la kedai tu.. hahaha..

iena hamdi said...

mmg sesetengah tempat tu depa tak bg amik gambar.. kdg tu bila kami amik gambar dia org tegur.. bengang jugak...sabar jer la...

tuberose78 said...

diorank jeles sbnrnyer sbb tak dak kamera besau tuuu.. hahaha...

CuTeMiUt78 said...

emm.. memang pun ada sesetengah kedai tak blh nak ambil gambo.. kita pun pernah kena. cam ler kita nak jadi spy.. tak kose ok.. kita ambil gambar just sukkee je..kan

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!