Header

Wednesday, December 17, 2008

Cuti Sekolah.. Apa korang buat?

Time aku duduk menung sejenak melepaskan tension keje yg belambak skrg ni, aku terpikir lak yg skrg ni tgh cuti sekolah kan?

(grrr.. pasal cuti sekolah la, projek kitorang kalut.. ye la sume org nak amik peluang ni utk amik lesen.. time ni la sistem nak wat hal la itu la ini la, even printer takleh print pon kitorang kene attend gak!!!! grrr..takpe la.. dah namanya keje..)

so aku pon dok tertanya2...
apakah yg selalunya korang wat time cuti sekolah...?

Dulu, time takde family, cuti sekolah ke, cuti apa ke, tak eran pon...
sama je rasanya...

tp time dah ada makwe, dok ternanti2 je time cuti...
ahahhaa..
ye la time cuti la nak dating kan...?

skrg ni bila dah ada anak, nak gak riki2 apa aktiviti best utk family time cuti sekolah...
maklumlah, avin damia dah meningkat besar kan...
dah pandai beza yg mana best yg mana boring...

dulu masa baby aku angkut je ikut outstation...
ahahha.. dia bukan tau pun...
tak eran pon dia kat mana...
dia wat apa....
yg penting, cukup susu, cukup tido!!
huhuuh...

antara aktiviti yg aku observe:-

1- klu anak dah masuk tadika (4-6thn), sekolah biasanya akan wat camping.... aku amik cth anak buah aku, dia skool kat CEC.. byk betul aktiviti cuti sekolah dia.. ada camping siap 3 hari lagik.. best!!

2- selain tu, tumpang anak pi duduk umah sedara mara yg meriah (a.k.a berduit) hahahaha.. sbb? klu kuarga yg berduit ni, dorang selalunya mcm2 aktiviti... mandi pool lah.. gi shopping complex lah... g jalan2 PD lah.. mcm2!!!

3- mak ayah amik cuti dari kerja, bawak sendiri anak2 gi holiday.... yg ni mcm nak praktikkan nnti.. tp tu la.. trend komepeni aku ni, klu time cuti sekolah mmg bz yg amat.. camna?

4- letak anak depan tv! hahaha.. time cuti sekolah ada mcm2 kartun...

5- klu anak dah sekolah rendah, leh soh dia join summer camp ke.. motivational camp ke... tp klu anak kecik 2-6thn, nak wat apa lagi?


jom kongsi idea n pandangan......
Camna?

7 Comments Uols:

MasNurin said...

salam

Dolu2 kalu cuti sekolah kita mesti balik kg. Orang sekarang ni ramai yang bawak famili bercuti dan ada yang uat kenduri sunat anak. Tapi kalu ada orang uat cadangan nak diet waktu cuti sekolah baik tak payah sebab bukak sekolah gerenti tak menjadi sebab keje nak makan jer.

prebetsabu said...

masnurin: eh nama ko ni mcm gabungan nama masviona & anak buah aku la si nurin huhuhu...

a'a musim cuti ramai yg laki2 menjd dewasa.. kahkahkah...

balik kg pon syok!!

tp kelantan banjir owhh time cuti sekolah @ ujung tahun!

tuberose78 said...

coti sekolah eekk... errmmm.. apakata gi carik kelas tambahan.. cthnya muzik class ker, dancing class ker, art class ker (drawing, coloring etc), sing ker, ngaji quran ker..

atty's said...

coti sekolah..si adik balik kg ikut paksunya..

akak ngn fir je ade kt umah..
ujung minggu jalan..

kty add ur link ye

zino said...

zino punya cuti kali ni tak berkualiti langsung..(setakat ni) apa tak nya masih buat kerja ni walau pun cuti..

bila mem cuti zino kerja dan bila mem kerja zino cuti.. hehe.. dan nak cuti tak boleh ikut suka maca dulu hehe..

tini said...

Cuti Sekolah ...Kalo aku punya plan..

1) Balik Kg
2) G holiday / travel /camping
3) sunat anak
4) wat family day
5) memerap kat umah ..means cuti tahunan habis.....

yg no 5 tu yang aku buat tahun ni ..:(

masviona said...

tuberose:
bleh di praktikkan bila avin dah besar sket la

atty:
hari minggu mesti ada xtvt jenjalan tuh...eratkan kasih syg...ahakss

zino:
alahai.....camtu lak ke?

tini:
xperla kat umah pun leh eartkan kasih syg jugak kan...ahakss

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!