Header

Wednesday, December 10, 2008

Damia "Menolong" Mengemas

Sabtu lepas weols pulun habis² an mengemas rumah (maklumlah umah dah mcm kapal pecah dah kan), yg avin damia pun sebuk la nak menolong kacau bonda n walidnya.


sebuk nak menolong sama......hope jgn masa kecik ni jer rajin dah besar nnti hrp lagi lah rajin...:)

tepon kat tgn tuh tak lepas....perasan glemer ler tu tepon asyik berbunyi jer...hehe

Dia ikut jer montot walid dia dok vacuuum hall depan tuh, bila kita mintak tolong amikkan sesuatu paham lak dia n cepat² tolong amikkan....alahai so sweet. Bila dia tau paham dia akan pandang je muka kita bila kita bercakap tuh......ahaksss.

Sekarang ni dah pandai ikut sebut perkataan "alhamdulillah" pas makan or minum.....even masih lagi dlm pelat dia yg tersendiri but aku dah rasa bangga coz dia dah pandai ikut sebutan kita tuh.....nak tergelak pun ada gak, pandai lak dia ikut intonasi yg org ajar kat dia tuh.

Alhamdulillah...cepat paham gak nampak gayanya avin damia nih. Hope akan membesar jadi anak yg solehah, bijak n baik hati serta berjaya di dunia n akhirat sana....amin.

Camna?

6 Comments Uols:

Nurmala said...

sejuk perut ibu mengandung ye..

masviona said...

nurmala:
insyaallah..:)

tuberose78 said...

rajin sepah, rajin la dia mengemas... hehehe

prebetsabu said...

lps walid dah habis vacuum, damia mintak nak mkn cornflakes....

Memula elok je dia duduk mkn sambil leka tgk channel disney...

Lps 10min, habis dia sepahkan cornflakes tu main campak2!

Aduyai..walid baru je vacuum!

CuTeMiUt78 said...

wah.. avin damia rajin erk.. tolong walid ngan bonda erk..

CuTeMiUt78 said...

semoga menjadi anak yg patuh kepada org tuanya dan menjadi anak yg solehah.. insyallah

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!