Header

Wednesday, December 03, 2008

Kalau dah Jodoh......mix n3

Dah hujung tahun dah barulah aku tahu rupa²nya thn 2008 nih adlh tahun melawat kelantan rupanya. Nape takde liputan yg meluas pun psl nih ek??? Tak pernah pun aku tgk kat tv ke magazine ke...or aku yg ketinggalan keretapi ek???


nasib ler ada bendalah nih ha!!!!

Aku tahu pun coz terperasan ngan replika wau bulan nih, nape before this aku tak perasan pun replika nih kat hotel² lain ek???ke aku ada nmpk tapi aku yg tak ambik port....maybe gak kan...hehehe

Pagi semalam turun bekfes kat hotel....syoknya lah aku dpt makan nasik kerabu pure dr kelantan nih.


tu dia...nasik kerabu yg delicious itu

Haruslah aku snap ngan digicam bawwwhu kan, tp malas lak aku nak cari wayar nak trnsfer ke lappy nih. So aku pun amik ler jln pintas snap ler lagi skali picca nih ngan camera hanset., janji ada picca dia kan.....senang sekt coz leh transfer via bluetooth jer kat lappy nih...xyah gi amik² cable sume kan. Bagus tak idea aku???? hehehe idea org dierang penyakit 'M' kan.

Bukan apa uols aku kejar masa nih nak wat n3 auto publish nih byk² utk uols readers masviona.com yg tersayang..tercute n tercomel sume...ahakss, sementara ada network access ni kan, pulun lah habis² n juga sementara prebetsabu tgh mood baik punyerrr nak menjaga avin damia yg hyperactive tuh.

Ok² back to the stori bekfes pagi tadi, tgh aku dok ralit melayan avin damia yg tgh membuat onar tuh kan....dah bagi roti...tak nak...di bagi buah pun... tak nak...disuap nasik kerabu pun...tak nak. Dia membuat onar nak makan keropok ikan tuh (kerepok yg dlm nasik kerabu tu ler ).....aku xnak ler kasi dia makan sgt coz diakan senang diserang batuk....kalu dah batuk tu nnti susah n lambat dah nak baiknye.

Prebetsabu lak, mengalahkan PM dok melayan telepon tak habis², kejap org nih call, kejap org tuh call, pastu dia lak kol org tuh...org nih...dah tuh dua² handset lak berbunyinye....aduyaiii aku yg dok menengok dia pun pening pala.....nasib ler dia tak pening lalat lak.

Tgh masing² dok kalut tuh, tetiba jer terdengar org panggil............"prebetsabu" (eh idak ler...dia pggl nama btol prebetsabu lah)....kuat lak tuh.

Rupa²nya member time kat skolah menengah teknik Slim River dulu. Punya ler lama tak jupe sekali kat Kelantan jumpenye. Padan ler dahi prebetsabu berkerut lama jer nak mengingatkan kawannya tuh rupanya dah lama bersua muka. Jumpe² jer masing² dah beranak pinak sumer dah...ahakss



sempat lagi aku candid time diorg dok syok berborak tuh

Itu ler kata org, jodoh pertemuan tuh ditgn Tuhan.....abak kata pepatah, asam di darat ikan di laut dlm kuali bertemu jua kan. Klu dah jodoh tuh, usah risau lah.....kalau kata kenal kat utara...berpisah di selatan pun....Klu Tuhan dah takdirkan mmg ada jodoh, kat Timur pun pasti akan bersatu. Tak gitu????

Eh nape lak jauh terpesong sampai ke bab² jodoh nih????? Ada kaitan ke?????? Alaaa...layan jerla uols...:)...but betol apa aku ckp tu kan...kan..kan.
Camna?

2 Comments Uols:

tuberose78 said...

bak kata pepatah melayu.. ikan dilaut, (ntah apa xingat la plak.. di dalam lauk bertemu jua..
apa yg aku merepek ni ekk.. layan jer laaa..

mummy Darin said...

jauh tul jumpa kawan lama.. itu semua memang jodohlah tu kan...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!