Header

Tuesday, December 23, 2008

Kunjungan ke Umah Sepupu

anak² buah n anak² sepupu....xleh tgk aku pegang camera


Lepas maghrib semalam, aku terus sesiap nak gi umah my cousin. My mum nak jumpe kakak sulung dia, dah lama tak jumpe kan. Alang² dtg KL nih singgah ler sume. Mak long aku dok ngan anak pemfuan tunggal dia kat sini.....umahnya xdelah jauh sgt dari umah aku dia dok kat area balakong jer.

gosip time pas dah perut kenyang

Ini jer picca yg aku sempat snap semalam. Dah tuh sampai² jer makanan sudah terhidang...jamu selera dulu sementara avin damia tido. pastu dia dah jaga melayan dia lak coz dia masih dlm mood majuk kan. Dah dekat nak balik baru ler mood majuk dia tuh hilang. Baru ler start wat goyang gerudi kat sana.

Semalam sepanjang perjalanan nak ke umah sepupu nih punye lah berdebar² n tak tenangnye hati aku nih. Uols nak tau kenapa???

Avin damia buat perangai, start je masuk kete dia start meragam melalak tak hengggat punye lah. Memula aku soh niza pangku dia kat seat belakang...dia lak xmoh nak dok depan. Dah letak dia depan balik pun nangis lagi..bagi susu tak nak....aku amik riba pun xnak.

Aku tau buat onar cam nak tunjuk tanda protes dia lah..aduyai. Dia xpernah buat perangai macam nih tau nangis lama² camni. Selalu tuh kalu dia nangis pun kejap je dah benti.Ini tidak....punye ler aku dup dap dup jantung nye berdegup kenyang.

My mum said dia windu walid dia...mmg aku pun tau yg tuh...sbb dia rapat ngan walid dia. Tiap kali prebetsabu outstation tak bawak dia jer mesti dia mcm nak demam² jer. Selalunye dia xdelah sampai melalak camtuh sekali, selalu time tdo baru dia teringat n tercari² sbb dia dari baby lagi mmg tido bawah ketiak prebetsabu...seriyes...sampai ke sekarang ni pun.

Kes ptg tuh, masa aku baru balik opis lagi teruk, weols dah masuk dlm umah sume but pintu blom tutup lagi tgk² dia dah keluar senyap² pastu kepala dok senget² nak mengintai.....kes pelik nape walid dia tak balik sama lah nih.

Nasib baik ler gate luar dah tutup kalu tidak kan sampai ke jalan depan tuh dia kuar cari walid dia...duyaiiiiii....walid gi kerja lah sayang.....carik rezeki utk kita....nanti walid balik lah but xsure lagi sabtu or ahad nih....jgn smpai membawa ke tahun depan sudah....insyaallah...hope kerja walid leh settle cepat n xde masalah lah....amin.




Camna?

5 Comments Uols:

tuberose78 said...

kalu sampai tahun depan, tak dapek la sambut besday sesama eaaa..

masviona said...

itu ler pasal...sedih ler klu camni xdpt nak smbut ngan insan tersayang...ecah..mana ada makna klu gini kan...ahaksss

MasNurin said...

aku tiap kali husband outstation mesti kasik si Nurin pegang dan buat selimut baju yang ayahnya dah pakai.Nurin selalu gak demam bila ayah dia outstation.

prebetsabu said...

masviona n tuberose: camna2 pun kene balik sblm thn depan!

Masnurin: a'a selalunya mmg ada tinggalkan baju yg dh pakai especially baju yg dipakai utk tido... Takde la bau peluh ashem...kahkahkah..sian damia nnti hidu bau busuk paluh walid.. Masa kitorang honeymoon aritu pun dh standby baju viona n prebet incase dia teringat, leh wan n atuk dia bg baju tu.

CuTeMiUt78 said...

emm... alahai anak walid ni.. kesian dia..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!