Header

Tuesday, December 30, 2008

Long Journey......Drive Sendiri

sempat lagi aku senyum bila tgk niza snap picca nih....ahakss

Pagi 25th Dec (hari krimas) tuh, aku memulakan perjalanan ke Taiping, perak. First time aku jadi full time pilot utk long journey camni. Selalu tuh klu long journey aku just jadi co pilot jer. Kadang² tuh adalah jugak jadi pilot itu pun gilir² ganti ngan prebet if let say dia ngantuk sgt or mmg penat sgt² lah kan. Itu pun jarang sgt lah.

Actually on the spot jer pun plan nih, asalnya my mum n dad nak gi naik bus jer...tetiba jer aku cam xsampai hati lak nak biorkan diorg naik bus coz my dad tuh ada penyakit sket...dia xtahan bila berjalan jauh nak kena naik bus...selalunya dia akan jadi kepala pening, sebu perak dan lemah badan.....tak tau ler sebab apa.

Itu yg aku kuatkan semangat gak tuh nak drive tuh. Lagipunaku xde apa² xtvt pun nak buat coti lama nih kan....since prebetsabu pun xde kat sini...sure aku boring kan....baik holiday kan sesambil jupe sedara mara. So weols bertolak dr KL around 1.30pm n arrived kat umah pak cik kat gunung semanggol at 5.40pm plus minus. Dalam 5 jam lebih gak ler itu pun byk berenti²...biasa ler bawak org tua n baby kan...paham² jerla.

Kalu tanya experience aku sepanjang perjalanan tuh....fuhhhh byk betul dugaannya. Ngan Avin damia meragam melalak satu highway leh dengar.....siap screaming bagai usah cakap lah kan. Dia meragam start awal perjalanan tuh....tak nak dok ngan orang lain nak dok atas riba aku jer.

Ko gilerrr mahunya aku nak kasi, atas highway beb!!! konfem ler aku dok lorong kanan jer kan...kena ler focus lebih. Nasib ler pas dah berhenti sumer...pujuk² bagai nak rak lah jugak....atuk nenek, mak lang dia pujuk sume bertungkus lumus ler memujuk dia...baru ler dapat jalan balik....pastu jalan xsampai 10 minit lak pastu dia tido...so aman ler sket kan.

Dah sampai umah pak cik aku tuh plak....dia hepi tak henget...jumpe geng lah katakan. Kol 2am pagi tuh tak nak tido lagi...aduyaiii....pas yg lain dah tido dia main sensorang lak....adoyaiiii...anak bonda nih.

main ngan anak pd sepupu aku

ni tak tau ler dia terliur nak main apa tuh

share toys ke share makanan....lupa lah


main sampai tak heran dah bonda dia dok panggil² dia

berebut nak duduk kat tiang seri umah pak cik

Weols pun tak kering gusi melayan keletah diorg. Penat drive aku tadi hilang cam tuh jer ....happy dok tgk keletah diorg tuh....sambil dok melayan borak ngan sepupu sepapattuh sumer kan.

Camna?

4 Comments Uols:

Ada Ayrissa said...

bestnya cuti2 mesia...heheheh

CuTeMiUt78 said...

wah.. solute ler jadi pilot erk.. lama gak perjalanan tu kan.. tapi memang dugaan ler drive ngan budak kecik ni..

tuberose78 said...

so farkan, akak belum pernah lagi drive jejauh sesorang camtu.. musti ada shawal.. even ada mama and abah.. paling jauh pon sampai ke PD ngan membe..

tp mcm best jer kan.. adventure gituuu

tuberose78 said...

tahan nya bijik mata si avin.. sampai kul 2 pagi tak tido2 lagi..
kalu safiyyah mmg dah flat dah tuuu...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!