Header

Thursday, December 04, 2008

Makan @ Four Season Lagi

Ini adalahh n3 tertunggak coz xdpt nak update blog punya pasal.

Hari selasa tuh, sempat bawak my mum n dad jalan² KB. Tujuan asal sbb niza nak ke kedai emas, nak pilih barang² utk hantaran dia nanti.

Sekali harung aku n prebet bawak ler diorg jalan² shopping² gitu. My mum bising nak tukar dapur gas baru katanya coz yg dah ada nih dia risau sbb dia selalu dok bau gas jer time masak tuh...risau kot ada gas bocor katanya.


4 season kat new branch

Dah penat ronda² tuh, weols bawak diorg makan kat restoran nih, four season...menu ala cina gitu. Restoran nih mmg jadi restoran favvy prebetsabu kalu nak entertain client dia. Hari tuh weols gi kat branch baru dia kat area lundang tuh.



layan chinese tea before order smpai

Avin damia smpai jer terus melentok jer....weols lak tak bawak stroler so tidokan dia kat krusi nih jerla. Dia byk sgt main xnak lelapkan mata langsung tu yg smpai tertido tuh...ngantuk sgt lah tuh.


baik punyer dia landing atas krusi nih

So weols dpt makan ngan tenang la hari tuh...ahaks...coz xde gangguan drp budak kecil itu kan. Sedang elok weols habis makan dia pun terjaga. So mintak ler nasik tambah nak suap dia kan....errmrmmm...skrang ni jgn harap nak makan bersuap lagi ok, sumenye dia nak wat sendrik...even kalu aku pegang sudu nak bagi nasik masuk betol dlm mulut dia pun dia...dia tak nak makan tau....aduyaiii....perasan dah besar lah tuh serba serbi nak wat sendrik.


nasik kosong pun jadi lah


telur goreng tak suka..


xperla janji dia lalu makan sudah

Nasi sesenduk tuh separuh masuk dlm perut dia lagi separuh jatuh kat lantai.....layankan jerla. Sekarang nihif singgah makan kat mana² mmg nak kena bagi dia makan sendrik macam nihla...klu idak sure dia meraung tak henggat punya.

Camna?

9 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

janji dia makan kan...cute je tgk bdk2 makan sendiri

masviona said...

ituler psl mimi...xkisah ler janji dia makan....klu dia tak nak makan lagi lah haru kita kan

tuberose78 said...

safiyyah pon sama cam tu gak mas.. pastu apa yg kita makan sumer dia nak..
lagi skang dah pandai demand suwuh bukak kan fridge kat kitchen.. selagi xbukak selagi tu dia dok nangis tergolek2 atas lantai kitchen tu.. sabo jer la weii..

masviona said...

iyeke k.diah....ahaksss
so far avin lom pndai gi mintak soh bukak kan fridge....hehe kelakar lah plak....lagi hover safiyyah..alahai

CuTeMiUt78 said...

takpe viona janji dia nak makan..

CuTeMiUt78 said...

dari dia meraung2 taknak makan..

CuTeMiUt78 said...

sama la ngan mirul, makan nak suap sendiri.. takmo disuapkan.. kita biarkan je.. tapi lebih byk yg jatuh dari masuk mulut

mummy Darin said...

bebudak kalau dah lapar, nasi kosong pun sedap yek

mummy Darin said...

tengok gambar Avin tido.. nampak betul dia letih

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!