Header

Saturday, December 20, 2008

Masviona Home Guest

Mlm jumaat hari tuh, my sweet home ada tetamu. Malam khamis tuh dpt call dr sepupu aku kata abg dia satu family dtg dr Kelantan (schooll holidays kan...diaorg husband n wife cikgu cikgi ). So nak dtg menziarah ke home sweet home weols. Weols zasss kan ajer....tetamu nak dtg umah kan, i like lerrr.

So mlm tuh dah plan sesiap, ptg esok pas balik opis, nk order makanan sket kt my favvy restorant kat area Bdr Tech. tuh. Nak masak² confirm tak sempat dah coz diorg bitau nak dtg after maghrib kan.

Dah balik umah tuh, tetiba jer teringin nak masak spaghetthi lak. Spagethi punye stock mmg selalu ada kat umah coz mmg wat utk emergency plan kot ler ada tamu yg nak dtg mengejut xde apa nak hidang leh la masak spaghetthi nih coz spagethi leh simpan lama kan n senang nak masak pun.

Lagipun aku mmg prefer spaghetthi lagi drp bihun or mee kuning tuh coz mee kuning selain drp tekak aku nih tak brape nak suke sgt satu lagi faktor ialah sbb mee tuh xleh simpan lama kalu bihun lak mmg leh simpan lama but bahan² nye if nak masak kena ada byk sama lah mcm mee kuning pun...iyerlah kan....xkan ler nak masak bihun kosong jer kot mesti ler ada plng kurang ayam ke telur ke bayam ke sawi kan.

Itu ler sebabnye masviona mmg prefer spaghetthi lagi drp mee kuning or bihun bukan ler sbb perasan minah salleh sgt pun....n yg paling penting prebetsabu sukeeeee sgt spaghetthi yg aku masak, tiap kali makan kat luar mesti ada ayat nih..."spaghetthi yg v masak lagi sedap tau!!!!". uhuksss....saje jer nak publish ayat vangga dlm n3 nih. Aci tak????kalu sesiap yg rasa cam nak termuntah tuh silakan lah ahkak tak kisah janji laki ahkak suke.

Ok² back to the real stori kan, aku pun bertungkus lumus ler masak spaghetthi kat dapur, pas dah siap segala naik atas lak utk membersihkan diri n sesiap segala bagaikan sesambil menunggu kehadiran diorg kan.

picca nih pun prebetsabu sempat snap gak....spagethi yg baru siap dimasak

Tunggu punya tunggu dekat pukul 9pm gak ler baru diorg sampai kat umah weols (ni dah lepas isyhak dah nih). Sekali sampai² jer mmg terkejut gilos ler aku n prebetsabu. Terkejut bukan apa coz ingtkan 2 family jer nak dtg sekali...huhuhuh...tgk saje ler picca² nih....ada pertambahan lagi sorang sepupu aku join sekali...ahaksss. Aku bukan risau apa kot makanan tak cukup jer.

geng hulubalang pas dah habis makan² melepak kat living hall sebahagiannya n sebahagian lagi "membakar nyamuk" kat luar.....merokok time lah tuh.

ok skrang giliran dayang² plak nak amik turn melepak dpn tv pas sesi makan²

nih borak² n gosip² time...meriah sampai ada yg kena bertenggek atas tangga

ni lak sesi melicinkan mana² yg masih blom licin.....jom kita kasik licin itu nasik ayam n spaghetthi bologneseku itu.....enjoy time.


Nasib ler aku tergerak hati nak masak lagi wat tambah² kan...klu idak sian kat sepupu sepapat aku tuh....syukur sgt makanan tuh pun sume licin...so xdelah membazir sgt.

Avin damia punyer lah happy dapat jumpe ngan sedara.....dah tak heran dah kat bonda n walid dia nih kehulu kehilir dok main² ngan geng² yg lain tuh. Punyer ler happy sangat dia tuh...suker weols tgk gelagat dia......umah weols tetiba jer jadi lebih kecoh n havoc mengalahkan kat konsert jom heboh jer jadiknye.



Camna?

2 Comments Uols:

Ada Ayrissa said...

wahhhhhhh...meriah2..

CuTeMiUt78 said...

memang bestkan bila dah ramai cenggitu..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!