Header

Tuesday, December 09, 2008

Masviona nyer Koleksi...........Fridge Magnet

antara sebahagian koleksi aku yg ada n "terselamat"

Pada uols yg blom tau lagi, masviona nih mmg dh lama dah ada hobi kumpul bendalah nih (fridge magnet). Selalunya mana² destinasi yg aku n prebetsabu dah kunjungi weols akan beli benda nih sebagai tanda yg weols dah pernah wat lawatan tapak ke sesuatu destinasi tuh.

Dedulu prebetsabu tak heran ngan hobi aku nih, pastu lama kelamaan dia pun mcm dah paham ngan hobi aku nih n nmpknya dia pun mcm menyokong penuh jer coz kadang tuh dia yg ingtkan aku lak bila weols holiday kat memana jer mesti tanya xnak carik fridge magnet ke????? ahaksss...i like

Dedulu aku hanya simpan koleksi memana tempat yg aku pernah singgah jer but lelama tuh family n sedara terdekat yg mana dah tau ngan hobi aku nih akan bawak balik bendalah nih pada aku as survenior. Sebab itu ler sekarang nih aku dah start pandai pesan ngan org klu nak beli survenior kat aku mesti ada FM nih (ala pesan kat family jerla pun).......but aku tau sure uols pelik n ada yg nak tanya kan nape aku tak lekatkan kat fridge lak kan????

Actually mmg before this aku lekatkan kat fridge pun, baru jer sabtu lepas aku alihkan letak kat magnetic white board ni coz adalah sebab n musababnya....nak tau ke??? jap lagi kita criter ek....:).

Dan last week gak aku dah suarakan kat prebetsabu nak beli apa entah nama bendalah tuh dia mcm besi sekeping jer but ada function ala² magnetic gak ler (alaa...aku xreti n tak tau nak explain camne laa) but bendalah nih ada jual kat IKEA....sbbnya aku rasa cam tak proper jer nak letak koleksi² fridge magnet aku nih kat white board nih coz selain drp kecik lagi satu dia xberapa nak melekat lah....kang tak pasal² lak FM aku tuh jatuh n pecah....ooowwhhh....xsanggup tau.

Ok, now jom aku strori nape aku xnak letak kat fridge....sbbnya iyerla fridge kat umah aku tuh 2 pintu jer. Memula dulu aku letak koleksi FM ni kat pintu yg bawah kan....oklah cantiklah kan mmg kena ngan gaya lah...but bila dtg anak² sedara mara or hulubalang² n bala tentera anak² sedara weols ker menarik perhatian kekanak ribena tuh ler utk main² ngan koleksi aku tuh...bebudak kan kalu main tuh tau² ajerla..kejap kang berebut² klu idak pun jatuh² kan...habis pecah tau.....ooowwhhh..sayangnya...dah byk tau koleksi kesayangan aku yg dah jahanam dikerjakan oleh diorg sume......nak marah pun...alah budak² kan nk marah camne kan sgt kan...biasalah nama pun budak².

So utk tdk sakit hati n langkah berjaga² aku alihla semula susun koleksi FM nih kat belah pintu yg atas tuh...so thats tinggi sket..susah ler diorg nak main² kan. Ingatkan panas smpai ke petang...rupanya akal diorg lagi cerdik...diaorg usaha ler nak main² ngan bendalah nih siap amik bangku kecik lah apa lah....hohoho.

Makanya sebab tuh ler aku dah tukar kedudukan terus koleksi FM aku nih.....xnak lagi dia melekat kat peti ais tuh...bior ler aku selamatkan mana² koleksi yg bersaki baki nih ngan tepek kat white board nih wat sementara waktu kang dah ada masa nnti aku nak gi beli besi yg aku dok explain kat atas tuh kat IKEA...habis cerita kan.




p/s: ermm....rasaya ada yg pesan FM nih kat aku masa aku ke bali ritu kan....but lupa lak sapa. So pada org² yg berkenaan tuh silalah bg alamat yer nnti sesenang aku poskan.....but xder byk tau ada 4 jer lagi coz ada lak org lain yang terbekanan....kena lah dulukan member yg dah ada depan mata nih ha...kang kecik hati lak diorg tuh....just bagi jer alamat uols...aku bagi foc jer sbg tanda penghargaan kat uols pun coz sudi masuk sini kan....but first come firt serve tau!!!!
Camna?

8 Comments Uols:

Ada Ayrissa said...

wow...1 hobi yg menarik....

tuberose78 said...

alaa... naper xckp ada fridge magnet.. hehehe.. ii liikee jugak..

tuberose78 said...

weols letak magnet kat belah atas fridge tu.. kids tak sampai punyer.. hehehe..

Opie said...

saya pon pengumpul FM jugak...tp takde la byk koleksi nye..ehehe

CuTeMiUt78 said...

oh.. sama la kita.. emm.. masih ada lagi utk kita ke.. viona.. nak juga la..

CuTeMiUt78 said...

klu ada lagi.. masih ada simpan add kita tak.. klu masih ada la..

kojah said...

nkkk jugak...hihi xmalu tol la...

mummy Darin said...

kita ada pesan.. tapi acik lagik ke yek??

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!