Header

Thursday, December 18, 2008

Sejauh mana benarnya?


Rasanya skrg sume dah tau ttg kekecohan blogspot ni...

Adakah sekadar cakap dari mulut ke mulut dan diperbesarkan?

biasalah.. klu dari mulut ke mulut sure dah di exaggerate.....

Blogspot/Blogger.com di serang?
Akaun blog di lenyapkan?

aaahh.. macam2...

tp tak dinafikan, dulu account email yahoo masviona pernah kene cenggitu...
mujur dapat retrieve balik...

tp...

pernah kah korang jumpe depan mata blog org yg telah dilenyapkan?
aku skeptikal sikit hal ni.. huuhuh

apape pun, its a good practice utk wat full bekap blog korang tu..
ye la.. rata2 jadikan blog ni sbg wacana menyimpan kenangan idup kan..
ala2 digital diary gitu...

tak tau nak bekap?
gi la carik kat web ni haa.. berrrrlambak org wat n3 camna nak bekap!
bukan susah pun.. klik2 je...

k...

*adakah ini strategi keji competitor blogspot utk memanggil subscriber blogspot supaya berhijrah platform? hmmm....

Camna?

6 Comments Uols:

ArELeEz said...

alaalaa.. camne nak wat back-up? story sket.. huuu..

atty's said...

itu ler..kan..kty dah buat back up.

tuberose78 said...

kalau guna multiply kena bekap gak ker??

nas-at-work said...

google tengah buat upgrading kot.. hehehe

prebetsabu said...

areleez: alamak..sng je nak bekap. Login blogger.com, then pilih blog yg nk bekap,setting, kat bahagian basic tu ko klik la export blog..dia akan download blog ko dlm format xml...keseluruhan blog, termasuk layout, n3 dan komen.cuma dia x donlot ko punya gambar2 je... Try la wat.. Bkn sbbb blog kene delete je, but a good practice la selalu bekap ni...

Atty: well done! Better late than never kan?

Tuberose: multiply? Ada org pkai lg ke? Ahahahaha.. Tp kbykn blog platform bole import dari blog lain. Dh try import blogspot ke multiply, mjadi.. So bole vice versa!

Nas: x mungkin sbb dia upgrade smpi glitch mcm tu.. Tp kita kene tau, blogger.com sdg hostkn berjuta2 blog so mybe gak ada sistem glitch.. Biasala tu, sistem IT ni takkan sempurna 100%..sure ada tersedak sini sana gak...

Dan nmpknya mmg berlaku blog dipadamkan... Ada 2-3 rakan blogger viona dh terkena... Mintak dijauhkan la....

CuTeMiUt78 said...

emmm.. kita pun dah buat back up dah.. bersedia gak kan.. walaupun blog kita tak sehebat masviona.com ni.. tapi just buat gak.. sayang tau..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!