Header

Tuesday, December 30, 2008

Sunset @ Kuala Gula, Perak

Sabtu lepas before bertolak balik ke kl, ptg tuh sempat gak weols sefamily gi jenjalan kat Kuala Gula dkt² ngan area gunung semanggol tuh. Tempat nih banyak kali gak ler masuk dalam tv...dia glemer sbg tempat penghijrahan burung² dari serata dunia selain drp air tasik (tasik ke sungai erk???) dia yg sentiasa tenang n mendamaikan itu.

Waktu aku sampai tuh dah agak lewat senja dah pun coz tunggu prebetsabu sampai dari Kedah, pagi tuh prebetsabu sempat lagi gi settled kan kerja dia kat site.....org bz nak wat camne kan...aku sbg isteri yg mithali gitu kena ler buat² faham kan....bercoti sambil bekerja gitu kan.

Tak de apa sgt pun xtvt kat sini just layan scenery.....keindahan alam semulajadi yg cantik n indah kurniaan Tuhan....layan sunset gitu...ingt lagi masa nak tunggu sunset masa weols holidays kat Bali november lepas masa kat Tanah Lot tuh pastu digicam aku yg sarat ngan picca² percutian weols missplaced lepas acara shopping mopping tuh....huhuh..sedih siot...nasib ler dah ada pengganti digicam sony hijau yg cute muit nih....alhamdulillah.

So jom layan antara picca yg aku sempat snap ngan digicam hijau aku nih...jom!!!

prebetsabu mmg tak nak tinggal ler dslr dia tuh

cantek tak picca nih???

aku suka picca nih, bukan sbb aku yg snap but entah ler...but i like....masviona choice!!!

ni gmbr sama but efek yg berlainan....aku pkai beach nye function kat digicam tuh.

gmbar anak dara nih mesti kena ada.....avin damia ngan mak lang dia

Nak tgk lebih byk picca² yg lebih cantik n vogue the vass kita tunggu prebetsabu update photo blog dia at http://prebetsabu-lens.blogspot.com .....nnti kita pakat reramai pi terjah blog dia ye....chilll bebe..:)





Camna?

5 Comments Uols:

norainiammran said...

ayah saya selalu sebut2 Kuala Gula ni, dan saya selalu pula terfikir kenapa lah diberi nama Kuala Gula...???

masviona said...

norainiammran:
ayah noraini kaki pancing ke???
klu kaki pancing sure dia tau kot...:

ada ke org perak ler bg jawapan kat sini...saya pun lupa nak tanya pak cik or abang nape nama tempat tuh kuala gula ek???

prebetsabu said...

mungkin air di situ manis?

huhuuh..

tak dan nak test lak rasa air dia

norainiammran said...

ayah saya ex-kaki pancing.. Mungkin dia selalu ke sana masa saya kecik2 dulu kot, saya pun tak pasti... BTW, just call me Ain...

CuTeMiUt78 said...

wah.. memang cantik ler pemandangan tu.. skkkee tgk tau

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!