Header

Wednesday, December 17, 2008

Takde Air

Semalam seharian di opis, aku membizi jer ari pagi sampai ler kol 3pm membizikan diri ngan urusan interview candidate kat opis nih ha. Macam² ragam jumpe, ada calon yg hampeh tak prepare langsung dah tau diri tuh ada interview session ada tuh lak yg terlalu prepare sangat...but alhamdulilah ada lah gak candidate yg melepasi ujian n bos pun dah kasi greenlight so prepare LoA jer....fuhhhh lega......aku lak yg lega ek....ahakss.

Seharian xdpt nak jelajah sgt lah blog uols sume.....apakan blog uols masviona.com nih pun xde nak terusik sgt pun.Ok lah stop pasal criter kt opis, kita stori pasal kejadian kat umah lak ok.

Balik² opis semalam menyinggah kat satu tempat coz semalam dpt panggilan hangat (panggilan yg dah berbulan² di tunggu²)....xleh tahan eh..panggilan hangat gitu....so mood aku pun tetiba ler jadi berbunga² cinta gumbira gitu....mcm bulan jatuh keriba lah dpt berita gumbira nih. Leh la aku pasang angan² nak n tambah sesuatu dlm list...sokerrrnye hatiku ini.....ucap alhamdulillah xlupa lah.....uols nak tau ke pebenda tuh????later lah aku stori ye...ahakss

Lepas dah menyinggah kat tempat tuh baru ler balik umah (amik avin damia kat nursery dulu ler ofkoz)....dah hati tgh gumbira tetiba mood nak masak dtg. Kuarkan sume bahan² dr dlm fridge....but sebenarnya bukan ler masak sgt pun lebih pada reheat ajer....kwang3x...sonang ajer masuk dlm microwave..tekan² xsampai 2-3 minit siap

Dah start masak² tuh, sekali bukak paip, air kuar slow motion jer.......masa nih ayam tgh dok goreng dlm kuali...teruskan jugak ler acara memasak sebab dah nak siap dah pun. Tengah sedap² memjamu selera tuh tetiba dpt sms dr jiran sebelah, tanya kat umah weols ada air ke tak??? rupanya umah dia pun sama....but poor my neighbour coz dia tgh membasuh kain.

So semalam terpaksa ler aku tinggal kan pinggan mangkuk dlm sinki begini saja.....Kalu ikutkan aku mmg xsuka tinggalkan pinggan mangkuk tak bercuci mcm nih but nak wat camne dah airnye xde...terpaksa lah juga.


sinki yg bersepah...kwang3x

Ni kira first time rasanya area umah nih xde air, dulu pernah la jadi itu pun sekali jer utk kerja² pembersihan but diorg bagi notis itu pun 2-3 jam jer pastu ok balik. Ni xde lak aku perasan notis dia.Nasib baik ler bangun pagi td tgk air dah ok dah....syukur.

Camna?

9 Comments Uols:

zino said...

sama lah pulak kat rumah zino pun sekarang tak ada air.. nasib baik dah mandi tadi hehe

kojah said...

xpe...pinggan mangkuk tuh recycle blk...lariksssss!!

prebetsabu said...

zino: kot2 ko jiran kitorang?

kojah: cis tak senonoh!


aku suspect masalah air tu sbb kawasan peumahan baru yg dah nak siap tu kot.. maybe dorang tgh wat piping utk umah baru tu, so kacau la sikit existing pipe... agak je tu

Ms.Lilies said...

kalo mimi la..xde elektrik blh thn lg....xde air ayyoooo...seksa rasanya

p/s:x sempat tggl jejak 2 hr ni...bz pulok..aiyakkk

masviona said...

Ms. lilies:
itu ler pasal, samalah kita...yg lagi "bestnye" lepas jer xde air tuh si kecik tuh lak "melepas"...aduyaiii

bz ke???patutla xon9 pun

mazzura said...

mmg susah kalau xde air..nak mandi pon xble..

prebetsabu said...

mujur toilet ada air.. sbb ada tangki........

apa jadi klu tangki dah kosong, then perut sakit nak berak?

wakakakakaka...

bedesup pi carik petrol pump la...

a^T04 said...

bile bz...nak wat cmane kan kak...redah aje la...hehe

tuberose78 said...

seksanyer kalu xdak air kat umah.. oh tidakkkk!!
rasa mcm sumer kejo xleh buek..!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!