Header

Monday, April 28, 2008

Lelaki Ini vs 'Wanita' Ini

lelaki ini yang slalu mencintai ku
selalu...

lelaki ini yg dulu selalu
ajak ku berbicara tentang
C++, animasi komputer...software enginering...JAVA
macromedia dreamweaver, adobe photoshop...
sampai aku kengkadang layan zzzZZZZzzz ajer


lelaki ini yg sekarang selalu
ajar dan pahamkan ku tentang
ASP..PHP...VB.net
smart card..blaaa...
sampai aku kengkadang terus merajuk
bila dia dh ajar byk kali tp aku still blur
kadang2 je... selalunya aku cepat pick up..huhuh

lelaki ini yg dulu selalu
rajin dan workholic ngan keje dia
selalu aku nonton tv dirumah disisi dia n laptopnye
kdng2 aku pandang dia...dia pandang screen laptopnye...huhuhu

selalu....tanpa jemu
programming n programming lagi

lelaki ini yang sekarang selalu...
masih rajin n rajin lg ngan keje dia
sampai akupun kena tido berdua jer ngan avin damia
tp aku xkisah...aku pasrah
kerna ku tau sumer ini utk ku jua...

selalu....tanpa jemu
meeting n meeting lagi

selalu....tanpa jemu
pk n pk lagi

kerna ku tau..

lelaki ini yang slalu mencintai ku
selalu...




'wanita' ini yang slalu mencintai ku
selalu...

'wanita' ini yg dulu selalu
berjaga malam...smpai subuh barulah nk tido
melalak malam dan jua meraung
sampai mata ku pun lebam sama

'wanita' ini yg sekarang selalu
riang sokmo..penghibur hati aku ini
tersenyum slalu..meggeletek jiwa aku ini
sampai aku rasa mcm dh xboleh berpisah lagi ngan dia

selalu....tanpa jemu
berlatih dan berlatih lagi

selalu....tanpa jemu
riang dan hepi lagi

kerna ku tau

'wanita' ini yang slalu mencintai ku
selalu...


Author note's : kerna lelaki ini n 'wanita' ini adalah udara utk aku terus bernafas di bumi Allah ini...apa pun jua keadaannya aku trima mereka seadanya...Thanx God...kerana menganugerahkan mereka utk aku...alhamdulillah...syukur.

Tuesday, April 22, 2008

Cuti-cuti Mesia @ Langkawi

Last week aku berpeluang mengikut Prebetsabu yg telah membawa anak2 buahnya a.k.a staff2nya ber holiday sakan gitu...haruslah aku ngikut kan dah kata company punya family day kan..memula plan asalnya nk ke Sipadan, Sabah namun hasil keputusan sebulat suara diatas kemenangan majoriti, sumernya nk berfamili day ke Langkawi...aku tau sbnrnya didorong oleh kuasa shopping yg menghantui diri memasing kan.

Peperpun aku layankan ajerlah...tp spnjg berada kat sana mmg seronok n happening giler..wlpun jauh kat sudut hati aku, aku sgt2 merindui my little princess ku...avin damia. aku terpaksa tgglkn dia ngan bibik kt umah my mama di PJ.nasib baik ler dia behave kat sana...main2 ngan sepupu dia yg lain, leh la membuli atok n wan dia...xde wat hal sgt mama criter cuma adalah jugak dia mcm tercari2 kelibat aku n walid dia..mayb rindu kot.

otw ke sana aku n prebet ikut rombongan nagn yg lain2 gak naik bas yg dh disewa khas, xtvt kt sana pun berjln ngan lancar seperti yg dirancang...huhu aku curik ayat prebetsabu masa sesi dia wat ucapan utk memberi kata2 azimat kat staff dia n pesanan2 maut huhu.

byk gak ler benda first time yg aku cuba kt sana yg mmg xpernah terlintas lngsng yg aku akan melakukannya spt parasailing....ooo...terujanya aku naik payung terjun yg ditarik laju oleh bot tuh pastu dibawa terbang beberapa kaki dr paras laut n terbang melayang2 di awan nan biru...gayat seh...main jet ski smpai lengguh lutut n sengal urat2 bdn..dah puas prebetsabu bwk aku lak yg tunggang jet ski tuh...tp mmg ler pengalaman yg amatlah menyeronokkan...leh lupa seribu satu masalah...naik banana boat smpai terbalik dog dlm laut smpai 3 kali...alehhh abg boat tuh mcm sengaja jer nk jatuhkn kami2 nih sume...mentang2 ler dia tgk group kami happening jer kt atas banana boat tuh...bistu dah sumernya satu geng mestiler happy sbb sume xtvt yg kami main disewa khas xde cmpr2 ngan org luar..huhu...tp ada gak dlm ramai2 tuh sorang yg xnaik banana boat...korank leh teka x sapa dia...huhu sapa lagi kalu bukan....hehe...korank pk lah sndiri...tiru ayat bang bil laks.

yg plng syoknyer, masa naik cable car..masa nk turun dah sbnrnya...aku naik skali ngan group bdk2 dr uniten...entah dr fakulti engineering kot..aku dah lupa dah.ada ke diorg tanya abg ngan akak nih dtg utk honeymoon erks?huhuhuh....bila aku ckp dh nk msk 5 thn dah kawin..diorg terperanjat sbb katanya mcm muda lg n nmpk mcm bru kawin...huhu.....senyum jerla aku n prebet sambil ckp yg ni adlh honeymoon yg entah keberapa kali dah...huhuh.
kesimpulan yg dpt aku simpul matikan adalah...semua xtvt kt sana aku suka...xtvt first day melawat2 makam mahsuri, beras terbakar,tempt proses minyak gamat n dll dan shopping sket2 n dinner kecik2 lan. Second day lak melawat2 lagi n ada xtvt pantai petang tuh yg plng happening, main jet ski smpai nk termuntah, main parasailing smpai n terkencing, main banana boat smpai tertelan ir laut yg masin ittuey...n malamnya plak ada grand dinner. Third day lak, ada xtvt island hopping mcm naik boat melawat ke tasik dayang bunting, pulau singa utk tgk burung helang n mcm2 lg lah n yg plng ditnggu2 oleh sumer adlh xtvt tghari tuh iaitu...xtvt menghabiskan ratusan n ribuan ringgit melabur kat idaman suri n hj ismail group n kedai2 lain gak...so terlaksana lah hajat ku utk memiliki periuk visions ku sendiri...nasib baik ler bkn sume kedai yg accept credit card klu tdk mau yg xterbyr nih....huhu...aku telah mendisiplinkan diri ku uk tdk men swipe kan credit card aku mahupun kad kuning keemasan prebetsabu....disiplin ker????yg plng tepat adlh kerana kmi berdua agak kecut perut apabila mengenangkan outstnding balance kesemua kad2 kami sbb itulah we olls terpaksa ok...mendisiplin kan diri....sob sob...:(
perperpun enjoy the pict over there.

masa nak pedal boat yg auto punya..nmpk sgt pemalas..sbnrnya bkn malas t mengenangkan kaki n badan yg dh sengal2 n lengguh2 here n there so terpaksa lah merilekskan diri japs.

tgh mendgr taklimat terakhir sblm terbang ke udara...masa nih tgh tahan gabra nih

bersedia untuk terbang dia angakasa


berenti kt stesen pertama cable car

dlm cable car..yg disnap sndri bukan oleh student uniten tuh..huhu..ada nmpk cam nk dtg honeymoon ker???

kt dlm feri kt kuala perlis...lom smpai langkawi gi

kt mkn mahsuri

prebetsabu yg sedang memberikan pesanan maut utk staf2 nyer..."jgn masuk lmbt lg, jgn tdo waktu bekerja, utk staf teknikal penuhkan ilmu didada coz bdng ni cepat berkembang so kita kena siap sedia kan diri ngan bend2 baru, kalu account kena kejr client yg lmbt byr hutang..call je slalu biar diorng muak, jgn salah gunakan time kerja yg flexible yg telah diberikan oleh company, kena kerja sungguh2, ...blaaaa...blaa"...pastu BONUS..sume staff senyum meleret jer...kalu aku jd slh sorang staff prebetsbu nih...sure ku akan dpt bonus plng byk sbb dpt ingt lebih drp 85% drp kata2 hikmat yg disampaikan...huhuh


Wednesday, April 16, 2008

Dah pandai dah...


My little princess..Avin or Damia...tp skrang nih aku lebih suka pnggl dia ngan nama dia yg baru avin damia...dedua patah skali...sbbnye aku nk suruh dia biasa ngan dua2 nama manja di tuh...coz family blah klntan pnggl Avin but family belah PJ majoriti pngl Damia...so aku lak nk biasakan ler dia ngan dua2 nama panggilan manja dia tuh, so nnti xde ler dia confused...ihiks.

Skarang nih dia dh pndai merajuk if kta nk hlng dia wat apa yg dia nak..slalunya klu dia nk usik benda2 or hiasan2 kt umah ler.

dah pandai skodeng...huhu, pndailer dia intai kalu kata kita halang pandangan dia terhdp apa2 benda yg menarik perhatian dia...let say dlm kete klu bwk bibik dia skali sure dia akn intai kt blakang...mn bibik dia dok...or mana wan or atuk dia...or sesapa jerla yg ada kt blakang. kalu kot umah lak klu dia dgr jer suara org berckap2 sure dia intai...suara sapa la agaknye tuh..mayb tuh kot kata dia dlm hati...huhuh

dah pndai tgk tv...yg nih dah lama lah...tp skrang nih..klu kata dia tgh dok syok main2 sndri pun tetiba kuar iklan yg dia suka tgk sure dia akan berhenti n alehkan perhatian kt kaca tv lak.

dah pandai wat muka sedih,,tetiap pg bila aku n Walid dia nk kuar umah for work sure dia nangis lu bila aku n Walid dia dh start cium2 dia...mula ler merenggek2 n tangan mengapai2 baju or tudung aku...nk mtak aku amik dia ler (saat nih aku sedih sgt..but kenalah kuatkan hati)...dia akan ngangis smpai ler bibik dukung dia bwk kuar utk kunci grill pintu...n aku n prebetsabu lak nk kena reverse kete smpai luar umah then berenti utk lambai2 tgn kt di smpailah dia tersenyum balik baru ler leh startkn perjalanan.

dia pun dh pndai gak ler lambai2 tgn...lambai2 bubye...dah pndai gak main tepuk2 tgn smbil angguk kepala bila aku nyanyi clap ur hand...clap ur hand...huhuh...hepi sgt saat nih.


p/s: aku nih dlm dilema nih...mlm esok nk gi langkawi, ikut family day company prebetsabu...nk bwk ke nk tggl jer dia???cdng nk tggl dia ngan bibik kt umah my mama kt pj tp erm...aku actly lom pernah gi berpisah ngan dia so far...xpernah gi tgllkn dia....asal aku gi jenjalan kt mana2 pun ku bwk jer dia...ikut prebetsabu punya o/station ke utara ke selatan ke timur or barat semananjung sume angkut dia...ermm...dlm dilema sungguh nih????my mum aku ckp...berjalan je kerje aku nih yer...yela last week dh blk klntn seminggu, blk KL seminggu nk gi langkawi lah plak, dah nk wt camne ikut suami..ecehh, lagipun hobi aku adlh melancong....ermmm...xdapak den nk nolong nye eh...

Monday, April 14, 2008

Layannnzzzz....skrang tgh layan nih


Hujan - Bila Aku Sudah Tiada

Bila, aku sudah tiada
Simpan semua lagu ku
Jangan di tangis selalu

Mungkin, itu sementara
Bila jumpa pengganti ku
jangan di lupakan aku

Pagi itu indah seperti biasa
Tidur yang lena terhenti di sana
Layap kuyu masih tak terdaya
Bukalah tingkap mu
Curahkan cahaya…

Siapa yang sangka
Bila tiba masa kita
Untuk pergi selamanya

Takkan terduga
Jika saat ni
Tuhan tentukan
Aku lah orangnya

Gelak tawa tangisan yang hiba
Kenangan kita masa di dunia
Alangkah indahnya jika
Kita mampu hidup selamanya…



aku mmg tgh layan lagu nih skrang nih, touching ler lagu nih...menyentuh jiwa ragu aku.

p/s : B this song i dedicated for u...syg...huhu. i luv u..so much


Cuti2 Ikut Prebetsabu lagi

salam utk semua....aku bebenornya baru jer balik ke KL nih...aku bercuti luar daerah lagi selama lebih kurang seminggu gak ler...biasalah ikut montot lagi...kali nih kat kelate n trg lak.
sbb tuh ler blog aku nih dh sepi tnpa update dh dkt2 2 minggu dah...huhuh.pengunjung pun dh xramai cam dlu lagi dah...xperla aku tulis nih pun utk kenangan terindah diri sndri n family aku jer pun...nnti si little princess aku tuh leh ler jadikan blog nih sbg rujukan...heheh.

masa kat klatan aku sempat ler gi jupe dr gigi peberet aku, wat per lg...wat rawatan gigi ler...huhu dr tuh pesan pasni aku dh leh la kalu nk dtg setahun skali jer lg xyah dtg 2 kali setahun sbbnye gigi aku dh ok n xder problem dah sbbnye aku slalu amalkan berjumpe ngan dr gigi...huhuh. aku bkn apa suker jd pelanggan tetap dr nih sbb dia nih services bagus n of course haragnya pun murah jer...rm30 utk 1 kali scaling (spelling camne entah aku pun xtau...ada gak org pggl polish) gigi.
keylah kang sesenang aku update lagi k....bubbye sumer.

Wednesday, April 02, 2008

Fobia ngan Ubat

video

2 minggu lepas Avin diserang oleh batuk berkahak lagi, last week baru lah btul2 sembuh. so far dah 3 kali dia terpaksa dibawa ke hospital pakar An-Nur utk diberikan gas.Batuk dia agak lmbt utk sembuh kerana kahak dia pekat sgt n dia lak xreti nak kuarkan kahak tuh sendri..baby kan almaklum saja lah.

Lepas tuh lagi satu penyakit si little princess nih dia amatlah penakut utk makan ubat, setiap kali nk kasi ubat mesti dia meronta2 n mulut dia tutup rapat2...meraung2 lah. dia dh tau dh kalu kata ak nk kasi ubat dia mesti dah cuak awal2 lg...mulut mmg xnak bukak.

Tgk ajerlah video kt ats...nih video lama..tp lps 1-2 hari lps dia demam...trus lalu nk mkn...bila kasi mkn pun dia xnak sbb dia dh mcm fobia takut org nk kasi ubat lg kat dia..padahal kta nk kasi makanan kt dia...video nih diambil oleh prebetsabu kat KFC kt dlm TESCO Kajang.

Tuesday, April 01, 2008

Shah Alam

Hari nih aku plan nk wat posting baru...ada criter yg nk di share kn kt sini tp aku kena ke Shah Alam lah plak hari nih anta maid utk medical check up....nanti sesenang sket aku share kat sini lah...sbb agak kelam kabut sket this week.
bye c next time yaa...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!