Header

Wednesday, December 31, 2008

Harta karun di guna semula.. Part 2

sambungan kisah damia n bb courtnya..

ceewah..

korang tertunggu2 tak apa yg terjadi berikutnya?

bagaimanakah reaksi damia?
adakah dia nak tido dalam bb court dia?
adakah dia suke?
atau sedih?

saksikan...

hiyaahhh... gaya otromen taro... suke plak dia bila kitorang masukkan dia dalam bb court dia.. siap angkat2 tgn.. korang tatau.. time tu aku pon angkat tgn mcm merdeka tu dalam hati "merdeka.. aku leh romantika tido ngn viona!!" kahkahkah..


selang beberapa minit.. dia masih main2 dalam tu.. dok explore sini sana.. aku skodeng dari luar...


tak lama pastu, dia mula nak berdiri... mungkin nak explore bahagian atas bb court dia tu kot aku rasa...


rupanya aku silap.. dia bangun nak carik manakah walid n bonda dia.. dah jumpe, terus nangis tak hengat punya nak mintak keluar.. haduuuyaaiii...


nampak gaya percubaan pertama kitorang gagal..
kitorang try plan B plak...

tutup lampu, baringkan dia dalam bb court tu n tgk camna reaksi dia..
huhuuh...

GAGAL jugak... menangis tak hengat jugak...
seolah2 klu kita translate tangisan dia tu = "JANGAN TINGGAL DAKU DALAM BB COURT NI... WAAAWAAAAA"

korang tgk la gelagat dia time kitorang mencuba kaedah plan B ni.. klaka & kesian lak tgk avin damia:-

video


so plan A & B totally GAGAL!!!

ada last plan.. plan C...

kitorang biar dia tido kat celah kitorang atas katil...
then bila dia dah lena, kitorang alih dia masuk bb court...

berjaya la jugak sekerat jalan...
pastu lama dia terjaga tgh2 malam...
nangis2...
tepuk2 sikit.. tido balik..
tak lama pastu nagis2 lagik...

aduuyyaaaiii..
tak sampai ati, kitorang amik la balik letak celah ketiak aku..
terus lena sampai pagi..

haa.. camna tu?

sampai bila dia nak tido celah ketiak?
bila agaknya masa yg sesuai utk dia tido sendiri?

bilik dia kat belakang tu dah siap decorate dah utk dia.. tp tak tau bila agaknya dia nak tido sana..
6thn? 7thn?
camna?


Harta karun di guna semula..

Avin Nurdamia Alhamra...
dah besar dah budak tu... dah masuk 1 tahun 5 bulan...

tp sampai skrg dok tido celah ketiak aku..
kacau daun betul aku nak romantika manje2 ngn viona pon susah..
dia dok tercongok celah antara kitorang berdua klu time tido malam tu..

kekadang tu alih dia kat tepi..
tp dia tak lama pastu dure tersedar.. so panjat balik mai tengah2 kitorang...

hmm..
so langkah seterusnya, kitorang nak try soh dia tido dalam baby court dia dulu2 tu..
dulu time beli, sekejap je dia nak tido dalam ni..
pastu dia takmo dah..
menjerit2 nak mintak keluar...

kali ni kita try lagi.. mana tau kot2 dia suke lak...
kan?

so kene la amik & pasang semula bb court dia tu yg dah berhabuk2 dok kat bawah katil...


taraa.. hambik ko.. berabuk2 dah..

memula kita bukak dulu.. jaga2.. kang terburai sume besi2 dia dok dalam tu.. slow slow aa...

ok skrg kita kembangkan kaki dia setelah sume besi2 n lapik2 kita asingkan kat tepi..


pastikan korang lockkan 4 sisi tu sekaligus time kembangkan dia separuh.. klu tak, takleh lock...


sbb dah berhabuk, vacuum dulu lapik dia so that anak tak sedut n tido atas habuk.. huhuuhuh


bantai sekali vacuum kat ruangan dalam.. mana tau ada habuk2 gak dah alang2 dah kuarkan vacuum kan...



huuuhhh.. penat gak nak pasang2 balik bb court ni.. kene vacuum bagai...
camna la nnti nak ke damia tido dalam ni...

tunggu n3 yg akan datang..
kita tgk camna reaksi Damia...

lagi2 perabih duit..!

nampak gayanya, aku mcm dah berjangkit la penyakit si masviona nih..

dok nak membeli je la plak...


ituhari dah perabih utk hobi kuda..

kali ni perabih utk hobi kamera la plak...

ish..
tak dpt tahan la nafsu kebelakangan ni..


nampak mcm membazir ke kan..

tp tu la..
sesekali invest dlm bende yg ktia minat kan..
apa salahnya.. demi kepuasan diri...
tak gitu?

dok penat2 carik duit, sesekali manjakan la diri dgn beli barang yg kita suke kan?


dipilih dipilih dipilih.........

ni yg aku sambar.... huahuahua


*viona jeling2 je aku dok perabih duit.. jgn marah aaa...



Splashy Bash!!!!

ni kat invitation dia

Ahad lepas 28 Dec 2008 weols satu family gi besday party anak member aku, Kak Hana. Dia wat party utk dedua anak dia sekaligus kat Kelab Ukay, Bukit Antarabangsa tuh. Yang sulung dah masuk 4 thn n yg second tuh dah masuk 2 thn dah. Kak Hana nih opismate lama aku masa kat IDIS dulu.

Meriah sungguh besday party tuh, tambah lak kat tepi swimming pool, nasib tak terjun kolam jer weols anak beranak tau!!!...fuhhhh...penat betul aku nak melayan gelagat anak dara sorang tuh kehulu kehilir nak gi main...maklumlah besday party kekanak kan ofkoz ler byk toys nye.

besday party nih agak grand gak ler...ramai gak ler orgnye


kiranya mcm satu hall tu dibooking sesiap tuk party nih

ini ler kolam yg avin damia nak terjun tuh....adoyaiiii...penat layan dia

Weols sampai tuh majlis dah start dah pun, iyerla majlis start kol 3pm weols sampai kol 4pm++ dah....itu pun bersiap ala kadar jer n terus rushing ke shopping mall lak coz adiahnya belom beli lagi..... penot woooo...dah ler kol 4.30am pagi tuh baru jer sampai dari perak tido pun belom cukup qada lagi tuh.

Weols tak stay lama pun kat party nih coz lepas tuh ada agenda lain lak ngan family so terpaksa ler beredar awal sket...but tetiba jer aku terasa cam tak sabar jer nak tunggu bulan August akan dtg coz aku lak yg terasa berkobar² nak wat besday party utk avin damia...ihiksss....seronok wooo.....alahai tak sabanye.


Ewahh.. aku menang..


huuhuh...

wahh.. kembang lak rasanya bila tetiba je menang contest kat blog org lain..

hahahaha..

tq.. tq

yeay.. aku arini kaya rm10 topup!!



*korang jgn isau.. aku masih belum lagi lupa nak annoujnce pemenang peraduan Pecah Otak aritu... skrg ni kepala aku lak macam nak pecah sbb nak pilih wordings korang yg kreatif2 belaka.. hahahaha

Tuesday, December 30, 2008

Sunset @ Kuala Gula, Perak

Sabtu lepas before bertolak balik ke kl, ptg tuh sempat gak weols sefamily gi jenjalan kat Kuala Gula dkt² ngan area gunung semanggol tuh. Tempat nih banyak kali gak ler masuk dalam tv...dia glemer sbg tempat penghijrahan burung² dari serata dunia selain drp air tasik (tasik ke sungai erk???) dia yg sentiasa tenang n mendamaikan itu.

Waktu aku sampai tuh dah agak lewat senja dah pun coz tunggu prebetsabu sampai dari Kedah, pagi tuh prebetsabu sempat lagi gi settled kan kerja dia kat site.....org bz nak wat camne kan...aku sbg isteri yg mithali gitu kena ler buat² faham kan....bercoti sambil bekerja gitu kan.

Tak de apa sgt pun xtvt kat sini just layan scenery.....keindahan alam semulajadi yg cantik n indah kurniaan Tuhan....layan sunset gitu...ingt lagi masa nak tunggu sunset masa weols holidays kat Bali november lepas masa kat Tanah Lot tuh pastu digicam aku yg sarat ngan picca² percutian weols missplaced lepas acara shopping mopping tuh....huhuh..sedih siot...nasib ler dah ada pengganti digicam sony hijau yg cute muit nih....alhamdulillah.

So jom layan antara picca yg aku sempat snap ngan digicam hijau aku nih...jom!!!

prebetsabu mmg tak nak tinggal ler dslr dia tuh

cantek tak picca nih???

aku suka picca nih, bukan sbb aku yg snap but entah ler...but i like....masviona choice!!!

ni gmbr sama but efek yg berlainan....aku pkai beach nye function kat digicam tuh.

gmbar anak dara nih mesti kena ada.....avin damia ngan mak lang dia

Nak tgk lebih byk picca² yg lebih cantik n vogue the vass kita tunggu prebetsabu update photo blog dia at http://prebetsabu-lens.blogspot.com .....nnti kita pakat reramai pi terjah blog dia ye....chilll bebe..:)





Long Journey......Drive Sendiri

sempat lagi aku senyum bila tgk niza snap picca nih....ahakss

Pagi 25th Dec (hari krimas) tuh, aku memulakan perjalanan ke Taiping, perak. First time aku jadi full time pilot utk long journey camni. Selalu tuh klu long journey aku just jadi co pilot jer. Kadang² tuh adalah jugak jadi pilot itu pun gilir² ganti ngan prebet if let say dia ngantuk sgt or mmg penat sgt² lah kan. Itu pun jarang sgt lah.

Actually on the spot jer pun plan nih, asalnya my mum n dad nak gi naik bus jer...tetiba jer aku cam xsampai hati lak nak biorkan diorg naik bus coz my dad tuh ada penyakit sket...dia xtahan bila berjalan jauh nak kena naik bus...selalunya dia akan jadi kepala pening, sebu perak dan lemah badan.....tak tau ler sebab apa.

Itu yg aku kuatkan semangat gak tuh nak drive tuh. Lagipunaku xde apa² xtvt pun nak buat coti lama nih kan....since prebetsabu pun xde kat sini...sure aku boring kan....baik holiday kan sesambil jupe sedara mara. So weols bertolak dr KL around 1.30pm n arrived kat umah pak cik kat gunung semanggol at 5.40pm plus minus. Dalam 5 jam lebih gak ler itu pun byk berenti²...biasa ler bawak org tua n baby kan...paham² jerla.

Kalu tanya experience aku sepanjang perjalanan tuh....fuhhhh byk betul dugaannya. Ngan Avin damia meragam melalak satu highway leh dengar.....siap screaming bagai usah cakap lah kan. Dia meragam start awal perjalanan tuh....tak nak dok ngan orang lain nak dok atas riba aku jer.

Ko gilerrr mahunya aku nak kasi, atas highway beb!!! konfem ler aku dok lorong kanan jer kan...kena ler focus lebih. Nasib ler pas dah berhenti sumer...pujuk² bagai nak rak lah jugak....atuk nenek, mak lang dia pujuk sume bertungkus lumus ler memujuk dia...baru ler dapat jalan balik....pastu jalan xsampai 10 minit lak pastu dia tido...so aman ler sket kan.

Dah sampai umah pak cik aku tuh plak....dia hepi tak henget...jumpe geng lah katakan. Kol 2am pagi tuh tak nak tido lagi...aduyaiii....pas yg lain dah tido dia main sensorang lak....adoyaiiii...anak bonda nih.

main ngan anak pd sepupu aku

ni tak tau ler dia terliur nak main apa tuh

share toys ke share makanan....lupa lah


main sampai tak heran dah bonda dia dok panggil² dia

berebut nak duduk kat tiang seri umah pak cik

Weols pun tak kering gusi melayan keletah diorg. Penat drive aku tadi hilang cam tuh jer ....happy dok tgk keletah diorg tuh....sambil dok melayan borak ngan sepupu sepapattuh sumer kan.

My Abah.....24th Dec

N3 yg tertangguh sejak hmpr seminggu lalu kerana CEO masviona.com berserta family ber coti² Malaysia. Memula CEO masviona.com jer yg ber coti² membawa parents n anak serta adik bercoti sekali CTO masviona.com pun tak dpt tahan gelodak jiwa sanggup turun ke taiping perak dari kelantan semata² utk ber coti² bersama isteri, anak n family yg lainnya.

Siapa CTO tuh???? n stand for what???.....rasanya dah pernah explain dah pasal. Tapi pxerla aku tgh mood baik skrang nih lagipun dah nak menjelang hari ulang tahun kelahiran nih kan mood jadi baik jerrr....harap²nye baik utk sepanjang tahun lah ye..insyaAllah.

CTO tuh stand for Chief Technical Officer n penyandangnye pula ofkoz ler prebetsabu ler kan (even aku dah tau uols sume mmg dah leh agak pun kan..ahakss)...dah tuh sapa lagi kan, kali ni bukan kes lantik sendirik lagi...aku sendrik yg lantik ok!!! sbg tanda penghargaan sbb dia byk berjasa dgn kerja² di belakang tabir masviona.com sekarang nih.....TQ n keep up the good work ok....hehehe)....dgn pesanan...rajin² lah lagi yer pasni....jgn segan².

kek from SR..not bad

Utk first updated n3 baru pagi nih, aku mulakan ngan mini celebration besday party utk abah 24 Dec 2008 yg lepas (rabu) bertempat di Restoran Sri Melaka, Amcorp Mall, Petaling Jaya. As usuall weols akan tong² duit....sharing is caring...rite???

restoran nih kat first floor amcorp mall

BUT.....picca yg sempat aku snap sedikit saja coz charger digicam hijauku itu tertinggal dlm triton n triton pulak prebetsabu udah bawak ke kelantan. Handset plak udah mau flat batterynya.......so layan jerla memana picca yg aku sempat snap ok!!!


2 meja yg di reserved khas utk family En. Nasir....meja first

meja second. Kalu dpt satukan meja lagi syok kan...dah request tp mmg xleh katanya.

ni slh sorang cucu abah...pantang tgk camera tau, pandai jer posing!!!

cecita bila aku tanya...dah besar nnti nak jadi model ko.....haa jgn marah...last aku tanya masa raya puase hari tuh masih belom berganjak ngan model dia...esok lusa tak tau lah plak aku kot² dah nak jadi princess plak ke..ahakss

sebok jer cucu² nak kacau atok nye...nasib avin damia kecik lagi...klu tak sure dia join sekaki.

Picca makanan xsempat nak snap sgt, bukan sbb sebuk nak makan pun but sebuk melayan karenah dak cinonet tuh nak makan...dia kalu nak makan sume nak wat sendrik kan.....so aku kena ler monitor xnak bersepah n apa² yg tak sepatutnya jadi.

Malam tuh, 9 jenis hidangan lauk pauk telah masuk ke mulut n perut weols sekeluarga. Makanan dia sumenya pun enak² n best² belaka....yg paling aku suka n berkenan sekali...ni haaa

ayam pandan nih...isi dia lembut sgt n terasa sume rempah² tuh....sedap sgt....xmacam yg selalu aku makan tuh....agak kecik n keras

sebahagian menu yg baru dihidangkan....dlm proses..segan nak snap sgt nnti waiter n waitress tuh malu nak wat kerja diorang kan.

Conclusionnya meriah n happening even tak cukup corum (if ckp corum sure lagi meriah n havoc gitu)...yg xdpt hadir adlh anak sulung n anak lelaki tunggal abah....kak long n prebetsabu xdpt hadir malam tuh kerana urusan yg xdpt dielakkan.

Kak long n family dah balik KG kat Perak..prebetsabu lak ngan urusan kerja kat Pantai Timur....xperla asalkan doa sentiasa mengiringi kan. Bila aku terbaca puisi yg prebetsabu dedicated kan kat abah dlm n3 yg lepas tuh...terharu lak rasa hati nih...sayu beb.










Selamat Menyambut Tahun Baru 1430

Salam uols,

hye!!! i'm welcome back. Aku xsempat nak update masviona.com nih beberapa hari coz aku sebuk berholiday gitu. Nasib baik ler CTO masviona.com nih sempat update satu dua n3 terbaru...so xdelah bersawang sgt blog ni kan.

Banyak n3 masih dlm draft dan masih belum sempat utk aku publishkan. Dah lepas balik bercoti² tuh membz lak ngan xtvt lain kan...huhhhh..pack nye schedule hidup aku lately.....bukan apa maybe sbb my parents pun ada kat sini tuh yg jadi bertambah² meriah tuh.

Oklah dah alang² aku ada masa nak update nih better ler aku mulakan ngan salam tahun baru buat sume muslimin n muslimat di seluruh dunia amnya dan buat pembaca masviona.com nih khasnya...xkira ler pembaca setia ker pembaca sekilas pandang ker....silent reader ker...reader baru, lama ker....sumer sekali lah. (masih belom terlewat rasanya kan!!!)

Selamat menyambut tahun baru islam 1430 hijrah dan juga tahun baru 2009 yg bakal menjelma tak lama lagi.....jom ler kita bersama² memperbanyakkan usaha n melipat ganda tenaga utk merealisasikan azam n cita² baru n jugak mencapainya.

Semoga tahun baru ini mendatangkan kebahagian dgn limpahan rahmat kepada semua umat Islam di seluruh dunia...Amin


Author's note: Makin berdebar² nih......nasib ler suami terchenta dpt balik sini before 1 jan nih...dpt ler celebrate besday aku sesama kan.....sedihnye if dia xde kat sini.....hope sumenya berjalan dgn lancar.

Monday, December 29, 2008

PROMOSI - Etiqa Takaful FREE !!


Ok geng... Korang dah ada premium insuran?

Berminat nak amik plan takaful etiqa?

Member aku kata agensi dia ni tgh wat promotion utk pemegang DIPLOMA & IJAZAH, bole apply utk perlindungan takaful secara FREE selama setahun....

Klu korang serius, bukan setakat bole dpt premium rm1k free setahun, but korang leh dpt komisen lagik...
Berminat? Sila email kepada prebetsabu@yahoo.com

Thursday, December 25, 2008

Marlia & Adzwan

korang igt kan aritu kitorang p attend kenduri kawen sepupu aku...
ala.. yg sampai aku terlupa aka melupakan viona n damia sbb terlalu asyik amik gamba tuuu..

huhuuh..

sbenarnya, smapai arini, gamba2 tu sume yg ada beratus2 aku snap, tak abis di edit lagi..
hahha..

so aku nak share sikit lagi gamba2 yg aku dah edit yg pada mata aku ada unsur2 yg menarik yg aku nak share..


cuba korang tgk gamba ni.. kita saksikan, pengantin lelaki dgn penuh ikhlas menyalam geng dia ngn cara salaman yg stylo.. hiks.. tp tgk kat blkg dia tu.. haa.. awek tu ialah kakak pengantin.... apa yg dia cuba lakukan? curik lauk ke????


gamba ni aku sgt suke... bukan sbb aku yg shoot so nak masuk bakul angkat sendiri, but suke ngn composition gamba ni.. pengantin nampak sgt sweet....


yg ni paling menyentuh perasaan aku... gamba maklong tgh berdoa. sgt2 touching.. mak long sgt2 tersentuh.. mak long merupakan ibu tunggal.. pak long dah meninggal +-6thn.. tp sampai skrg dia masih teringat kat arwah.. klu dok sembang ngn aku, mesti dia sembang kenangan dia ngn arwah.. mak long ni jugak amat amik berat hal2 anak buah dia...



*sbenarnya, aku tgh kering idea apa nak update kat masviona.com ni.. so aci la kan aku letak gamba2 ni kat sini.. uhuhuhuuh

Wednesday, December 24, 2008

Warkah untuk Abah

Alhamdulillah, dikau masih mampu berdiri tegap
Masih mampu bergelak tawa

Jika melihat raut wajahmu,
Jelas kelihatan ketegasan dirimu
Namun kami semua tahu
Disebalik ketegasan itu
Dikau menyayangi keluargamu ini
Lebih dari segalanya

Dari dahulu hingga kini
Dikau sentiasa membimbing kami
Walau dikau lebih banyak mendiamkan diri
Namun nasihat dan arahanmu jelas tatkala kami memerlukannya

Dengan bantuan Mama
dikau mencorak kami semua
membesarkan kami di suasana bandar memang terlalu banyak cabaran
Alhamdulillah, dikau berjaya membentuk kami dari hanyut
Membentuk kami dengan acuan dikau tersendiri

sekarang kami mengerti
Betapa besarnya pengorbanan yg dilakukan
Untuk membesarkan kami 6 beradik
Dengan segala macam kerenah
Namun dikau dengan tenang dan adil dapat membahagiakan kami
Walau hidup secara sederhana

hari ini, 24 disember, merupakan hari lahirmu
Maafkan anakandamu yg seorang ini
Kerana tidak dapat berada disamping mu beserta keluarga yang lain
Untuk meraikan hari bersejarah ini

Hanya yang termampu, dari jauh ku kirimkan doa untuk kebahagiaan dirimu

Dirimu tiada tolok bandingan buat diriku
Aku jadikan ketabahan, kesabaran, kewarasan dan kebijaksanaanmu sebagai asas membentuk keluargaku kini...

Selamat hari lahir..
Nas sentiasa sayang Abah!

*malam ni semua keluarga Nasir ada dinner kat restoran area amcorp mall. Malang sggh aku tak dpt join. Moga kehadiran viona n damia tetap dpt menggembirakan hati abah walaupun anak laki tunggal dia ni xde.

-Sent via Nokia E71-

Hanger Tudung



object yg ingin ditonjolkan disini ialah bungkusan parcel itu not my hand ok...ahakss


Pagi semalam aku dpt parcel kat atas nun. Patutnya pg senin tuh dah dpt dah but person dr pos laju tuh ingt kat opis xde org dia main tinggal je slip mesej yg kata kita kena gi ambik kat opis diorg tuh.

Nah tau apa dia isi dlm tuh????

Errmm...aku lupa lak nak snap picca isinye coz smlm dah wat balik umah but blom sempat nak mengerjakannya lagi sebabnya semalam saya keluar lagi membawa ibuku yg mahu memotong rambut n mencuci rambutnya disalun so semalam saya membawa diorg sume makan sambil lepak² di mcD BBBangi (oh dlm minggu nih saje udah brape kali aku mkn mcD.....ermmm...leh kurus ke klu camni????)

But klu uols nak tengok jugak...........sat no aku nak gi cilok picca benda tuh kat blog owner dia....tak pun korang gi ler masuk sana sendirik....ni blog owner dia...cik tpah kita nih


satu hanger yg kecik tuh kita leh letak dua tudung rasanya coz dia ada dua lubang....so lg byk ler kita leh sangkut tudung kat sini

So pasni leh la aku sangkut sume tudung² n selendang aku kat sini. Kemas sket n takdelah berserabut sangat kan....sejuk sket mata memandangnye....betol tak??? sbb tudung² ni klu kita ada banyak nak lipat pun susah gak nnti klu kita nak amik yg bawah...dah yg belah atas tuh terkumbah sekali...lecehkan..kalu ada benda nih senang sket...rite?

Rege dia pun tak mahal sangat RM25 jer but tak termasuk kos penghantaran ye kawan²....klu korang nak beli gi ler melawat blog dia yer.....alah support ler kengkawan blogger kita nih kan......peace no war ok...chill.



Author's note: Sebut psl kos penghantaran....baru ingat aku lom byr lagi nih...sat lagi saya trnsfr ye tipah.

Aku di mana?

Ada yang tanya outstation kali ni aku ke mana....

hmmm....

jawapannya, cuba korang teka gamba ni kat mana...




*photo taken by I.R.T.I.Q.A@photography's photostream
edited by prebetsabu


**tak silap aku kitorang ada taruk widget kat blog ni.. ada map yg akan bgtau kedudukan masviona n prebet kan?

Gian nak berjoget

Sampai sekarang nih weols pun confius mana ler Avin damia blajar teknik joget nih erkk??? mmg pantang dgr muzik sure nak gerak² jer badannye. Asal dgr jer perkataan joget mesti dia goyang gerudi terus lah.

Last week ada gi kompleks PKNS bangi sebab nak beli barang sekali kat sana ada magic show ke apa benda entah. Weols masa tuh stop coz nak beli buku utk dak cinonet tuh ler.....dia nampak terus melekat tak nak balik dah.



video

memula kat bawah jer dulu


Itu pun dah puas kejar coz dia nak gi naik atas stage tuh jugak...sabo jerla



video
ni lak dah naik atas stage dah


Pas dah habis show tuh baru ler aku bawak dia jugak naik atas stage tuh...kesian dia kan....lagipun dah xde org dah time ni.

Anak kecil nih mmg suka berjoget ler...dgr jer music mmg jadi ler tak pun dgr perkataan "joget" tuh sendiri. Dah besar nnti tak nak jadi penari tau sayang...hehehe...bonda really hope so but klu dah takdir jugak xleh nak kata apa le.

Bila Malaysia nak ada salji?

Kahkahkah..

tak boleh blah ok...
aku klu dok sengsorang cenggini la..
ada je la aku dok pikir bende itu ini..

ni tgh bosan dok sengsorang kat bilik hotel, teringat plak dah nak Krismas kan?
klu kat negeri mat salleh, time ujung tahun cenggini, musim sejuk..

hmm.. rasa mcm best la plak sesekali nak merasa musim sejuk..

dulu pernah masuk kat rumah salji mines tu...
tp tak feel la sbb kita tau kita sebenarnya duduk dalam satu peti beku yg besar..
tak rasa suasana alam semulajadi...

bila la agaknya mesia ni nak turun salji
kahkahah...

leh main2 baling ice..

kahkahkah..

sengal..

neway, aku mewakilkan CEO masviona.com ni, yakni Masviona sendiri, mengucapkan selamat hari krismas buat yg beragama kristian...

peace no war!


Tuesday, December 23, 2008

Damia Windu Walid

ni masa dia tgh happy...dpt kuar jenjalan ke shopping ke suke ler dia....shopping ke???....itu bonda dia yg like it.

Anak dara cinonet nih kan semalam majuk coz windu kat walid dia. Buat onar jer semalam....melalak bukan main lagi...mcm sakit² jer......kengkononnye nak tunjuk protes lah tuh pasal walid dia tinggalkan dia...dia kan manja ngan walid dia tuh.


budak nih dah besar dah skrang

sebab tuh ler dia dah pandai nak merajuk².....tunjuk perasaan bagai

dia ngan walid mmg rapat...tido mesti nak carik ketiak walid dia

selalu kiss walid dia..bila soh kiss bonda dia xnak..bila bonda majuk baru dia pandai nak kiss...sob..sob

damia miss walid ye...bonda pun sama...hehehe.

Sebab tuh ler selalunya weols selalu ikut prebetsabu klu dia kena outstation......ahaksss. Sebab dari kecik lagi damia mmg selalu dibawa kemana² saje....itu ler sebabnya masviona dulu pernah benti keje jap....sekarang dah keje balik xleh la nak ikut lagi...but klu kena hari cuti ikut jugak...or prebetsabu akan adjust schedule kasi weols dpt join sama...:)


Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!