Header

Thursday, January 22, 2009

Barack Hussein Obama

MV.com ni asyik sembang2 hal viona n famili je kan?

Kali ni aku nak bawak korang kepada isu global...
Pasal polis dunia.. amerika syarikat..

siapa tau presiden terkini amerika ni? (hint: jawapannya ada pada tajuk n3 ni kahakhakah)


Barack Hussein Obama

baru sehari dua ni dia secara rasmi telah mengangkat sumpah menggunakan kitab injil.. huhuuh... kitab yg sama digunakan oleh presiden2 US dolu2... ermmmm.. jgn tertipu ngn nama dia yg agak2 islamik... ye.. dia kristian lah..!

merupakan presiden ke 44 US..
mencatat rekod sbg presiden pertama berdarah African American or kita biasa dgr negro/org kulit itam...

dulu dia ni senator kat illinois.. pastu terus tanding presiden..
pernah study law kat harvard.. mm gempak la kot kan?

Bini dia nam Michelle Obama.. skrg kembang la tuh dah jd 1st Lady US.. ada 2 anak...

2 ari lepas, masa ucaptama dia yg pertama selepas officially angkat sumpah presiden, dia ada cakap nak pastikan keharmonian hubungan sesama negara.. tak kira islam or not... hmm..

tunggu dan lihat je la..

now, sewaktu aku taip n3 ni, dia dalam rangka lawatan ke negara2 islam arab pastu nak ke palestin n isreal nak diskus isu perang yahudi jahanam tu..

ceewahh.. mcm aku kenal rapat je kan ngn bro obama ni hahahaha..

oleh kerana US merupakan kuasa besar kat dunia ni, harap la si obama ni tak wat bende pelik2 carik gaduh mcm si bush dush dush tu kan...

peace......
Camna?

6 Comments Uols:

Nas said...

freenya dia.. banyak mase post n3.. kuang3x..

prebetsabu said...

err... pernah dgr "autopublish"?

*aku dah lama ready utk menangkis ayat2 bisa dari ko duhai Nas... hahahaha

CuTeMiUt78 said...

emmm... just wait n see.. apa agenda obama ni plak kan

masviona said...

cutemiut:
itu ler just wait n see je kan...:)

tuberose78 said...

musti dia ada strategy dia sendrik nihh!! juz wait & c..

tini said...

ya...wait & see......

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!