Header

Thursday, January 22, 2009

Beli 1 percuma 3

Pagi tadi lepas park kete, nmpk kakak yg selalu jual nasi lemak ada lagi. Dah berapa hari dah aku tak membeli ngan akak tuh coz 2-3 hari nih aku kan dah bekfest kat umah dulu kan.

Selalu tuh if terserempak aku beli jer if tak nasik lemak bihun goreng but selalunya aku suka beli cucur dia....cucur udang ke cucur apa idak ler pasti lak. Murah jer satu cucuk rm1. Secucuk tuh ada 3 ketul

Pagi tadi pun sebenarnya aku dah minum kat umah pun but bila lalu depan kakak tuh aku cam biasa lah selalu jer terasa nak beli lagipun dah banyak hari aku tak beli ngan dia....sian lak tgk dia.

Akak tuh aku rasa dia ibu tunggal kot (memandai jer aku nih buat conclusion sendrik) iyerler sepnajang dia dok meniaga tuh xde lak sesiapa pernah tolong² dia mmg dia wat sendrik jer semuanya. Dia nih style jual dlm bonet kete jer....sume barang dagangan dia (ecehhh ayat....barang dagangan tuh) dia sumbat dlm bonet kete tuh pastu dia park kat tepi jalan bawah pokok...bukak ler pintu bonet tuh luas² n tunggu ler org dtg beli kol 9.3o am or dkt2 kol 10 dia mesti dah blah coz dia takut DBKL dtg....sian dia nak cari rezeki halal pun takut² kan. So tiap kali aku terserempak ngan dia aku beli ler apa² yg patut if aku dtg lewat sket or kdg² ada gak dia balik awal tak dpt ler aku membelinye.

Pagi tadi aku nak beli cucur tuh jer secucuk jer,pastu dia kata dia bagi lebih.... katanya percuma utk aku. Aku pun idak ler melihat terus dlm plastik beg tuh bayar n terus naik ke opis. Sampai opis tgk² nih haaa






Siap ada 3 cucuk lagi percuma.....rezeki². Aku ingt cam selalu ada lebih tuh maksud dia cam seketul ke dua ketul ke yg dia kasi percuma kan ini sekali 3 cucuk terus.....rezeki²....moga murah ler rezeki akak ye.



Aku suke beli cucur nih sebab bila cicah ngan sambal nasik lemak dia tuh....perrrggghhh terangkat. Aku makan satu cucuk jer dah kenyang pastu lagi 3 cucuk tuh aku kasi jer kat cleaner opis nih.....wah nmpk dia cam hepi jer....kegemaran dia gak agaknya.

Tak salah kan share² rezeki nih...:)


Camna?

5 Comments Uols:

prebetsabu said...

uhuhuh.. igtkan tdleh la pau viona. .rupanya dia bg sume kat ahkak cleaner opis ni.. terkulat2 je aku.. hahaha

Ada Ayrissa said...

nmpk cam sodap jo..

masviona said...

prebetsabu:
uhuksss..dah tu b kan selalunya tak makan kuih2 camtuh...so v agak2 mcm tak nak ler....sowi

ada ayrissa:
sedap leh tahan gak ler...:)

CuTeMiUt78 said...

uish... kita pun mkn cucur tu.. klu kat sini ckp jemput2 bilis..

tuberose78 said...

errmmm... dah lama x makan cucuq laa..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!