Header

Monday, January 05, 2009

Berkunjung ke klinik..

ni la resam ada anak kecik kan...
paling tidak, sebulan mesti ada sekali akan g klinik..

tp klu ikutkan, dah lama dah damia tak g klinik..
rasanya dalam 2bulan ni, ni first time..

so utk kunjungan pertama damia tahun 2009 ni, dia menerima rawatan selesema, batuk n kulit..
huhuuh...
kulit damia dah macam kulit org dok dalam utan!
serius..
berbekas sini sana..
damia ni kulit dia sensitip sikit...
istilah mama - "buruk daging"

kulit dia senang merengsa if kene gigitan serangga - nyamuk, semut
pastu dia plak jenis menggaru..
habis sampai luka dia garu..
doktor kata, klu terpaksa, ikat je tgn dia.. hahahha
mcm ekstrim je kan..
soh ikat...
tp tu la.. klu dibiarkan, mmg teruk.. luka siap berlubang lagi dia korek...
tak sakit lak dia garu luka dia..

klinik yg kitorang g ni kat bandar KB..
pelik sikit klinik ni..
ubat dia bg ubat pil !!!
perrgghh.. sian damia..
nurse tu soh kitorang hancurkan pil tu ngn air..
ada ke patut??
pahit la ubat tu!
kitorang try sekali je.. meronta2 damia takmo ubat tu..
tak pernah kitorang dpt experience g klinik n di bg ubat pil utk baby..
komppius betul aku...

skrg kitorang dah stop medication klinik tu..
nnti ptg ni balik kl, esk leh g klinik biasa kitorang.. Hospital Pakar An-Nur.. uhuhuh

seperti selalu, damia hepi je klu jumpe doktor....

siap memain lagi ngn bonda dia....
Camna?

5 Comments Uols:

DYLA said...

la plak.... ada ke ubat budak ubat pil? susah la nak bg dia makan....ish ish ish

tuberose78 said...

obat pil?? musykil.. musykil..

syanis said...

alahai siannyer... dah la luka... kena mkn obat pil,... arhhh loka berdarah kembali...

prebetsabu said...

tu la kan?
tok masuk dek akal..

tp nama klinik tu klinik pakar kulit n perubatan....

mcm2...

MasNurin said...

biasalah budak2 selalu sakit, dah tu mak bapak diorang le kena ambik cuti untuk jaga. So far sume klinik bagi ubat air minum tapi kalu yang kasi pil tu susahlah si anak tu nak menelan.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!