Header

Tuesday, January 20, 2009

Bibik Baru

Salam uols,

Dah 2-3 hari dah kan ceo MV.com nih xde nak publish n3 baru...huhuhu...masviona very the bz uols lately. Tetiba jer kan dtg agenda yg tidak disangka².

Actually banyak xtxvt lain yg menuntut aku supaya meninggalkan sekejap bloh nih....nasib baik ler cto aku tuh berdedikasi sket.....hehhee..so idak ler sunyi sgt mv.com nih kan.

Bukan apa aku perlu pandai ler menyesuaikan sesuatu kerja tuh...lakukan ia mengikut priority yg betul...lagipun mv.com nih diwujudkan pun lebih pada leisure n pleasure jer kan...so aku susun ler mengikut turutan yg betul....cewaaahhh...but betol apa...sapa stuju angkat keyboard..ahaksss

Start drp weekend tuh aku dah bz ngan xtvt dirumah semalam (senin) pun aku cuti..menguruskan maid baru. Maklumlah kan org baru nih banyak ler sket yg nak kena ditunjuk ajarkan. Hari nih my mama still ada kat my sweet home lagi....dia mmg nak kena ada coz dia pengajar yg bagus...kwang3x if nak harapkan aku jer xleh...prebetsabu kata aku lembut sangat...bior dulu my mama perturunkan segala ilmu n segala kata² azimat dulu supaya lepas nih dia leh menjalankan kerjanye dgn baik dan sempurna...really hope so.

Syukur sgt akhirnya lepas dah segala dugaan melanda sampai jugak maid di ke rumah weols...memula ingt dah tak jadi dah coz patutnya awal bulan ritu dah dpt dah....smpai ke tengah bulan weols tunggu baru ler sampai...syukur kehadrat Illahi keran dipermudahkan urusan kami.


sesi mengajar utk menumis sayur

sesi membasuh

alahai mama siap posing lagi tuh...

Dapat yg muda lah plak....but pepepun aku harap ler yg nih dpt buat kerja ngan elok n xde nak buat hal lagi dah...penat dah nak tukar² maid baru nih tau. Hope sgt yg kali nih ok...jgn wat hal nak bercintan cintun lak kali nih.

Hope perangai dia pun ok ler jgn ler mcm dulu...yg dulu tuh siap hisap rokok dlm rumah lagi...tak kuaserrr ok.

Insyaallah....amin



Camna?

15 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

oh..dah ada maid ya.. emmm, harap2 ok la kan

mummy Darin said...

V, kalau x keberatan, nak tanya, amik ejen mana? berapa bayaran and berapa gaji? orang mana yek yang dia akan bagi kita?

prebetsabu said...

cutemiut: mmg amat2 berharap dia ok.. ni dah cubaan kali ke 2.. klu tak ok gak, mmg takmo lagi dah! huuhuh


mummyDarin: maybe bole email/ym viona or aku sendiri utk details.. bukan takmo bgtau kat sini, tp cam tak best! hahahaa

SiS-lin said...

ishh melampau sngt tu maid yg dulu,sampai nk isap rokok segala...lin pun tgh x de maid ni,dia blk mertua dia sakit,nnti raya cina ni bru nk blk..ntah la tu jd ke x...

ayang's said...

Tahniahlah sebab dapat maid baru... tapi beware jugaklah.. yerlah tambahan plak muda... kalau tak buat pasal dengan kita kadang-kadang dia cari hal dengan indon yang dekat2 umah.. pastu curi barang dan lesap... hati2 jugak yer... sebab pengalaman makcik yang dah pernah ada 6 maid bertukar ganti...

noey.rania said...

bgus lerr ada maid senang kita x yah wt keje umah...noi x brani nak ambil maid lagi serik dahh...

Adry said...

ohooo... dah ada maid... senang la... cuma hati hati skit lorr... jangan mudah sangat percaya ngan dorang.. tapi jangan kejam lak... nanti masuk tv lak ... hahaha

iena hamdi said...

harap harap ok le maid korang ni.. macam iena ni pun tengah pikir2 nak amik semula ke tidak...

MaDihays{Ida} said...

maid.. aku yg dipersimpangan dilema.. rmai kata tak elok, sbb bnyk buat hal, banyak yg x elok dr yg elok.. aduhhh..

nURmALa mAZLan said...

harap2 yg ni ok..isk!!! melampau betul maid yg dulu tu..nak hisap rokok pulak..

prebetsabu said...

sis-lin: tu la mmg melampau! harap2 maid ko balik semula ke mesi.. biasanya klu dh balik sana tak balik sini dah.. uhuhh

ayang's: yup.. hal2 tu mmg kitorang dah beware sejak maid pertama dulu lagi...

noey.rania: bukan takyah wat keje langsung.. maid tu pon dah namanya pembantu.. dia bantu2 je.. bukan sume serah kat dia.. payah oooo camtuh...

adry: dia tetap manusia.. layan berpada2 cuma jgn sampai dia pijak kepala majikan dah la... kan kan

iena: ada maid payah, takde maid pon payah ,. hahahha

madihays: tu la mmg dilema.. pokok pangkal bergantung atas maid yg kita dpt tu gak.. n jgn biar dia bergaul ngn indon2 lain kat kwdn umah tu.. nnti terrrpengaruuuhhhhhhhhhhhhhhh

prebetsabu said...

nurmala: amiin.. rasa mcm bazir je klu yg ni pon tak ok... dok perabih duit cenggitu je

syanis said...

harap² ok la maid yg baru ni yer.... kita x berkemampuan lagi nak pakai maid...hihi

lily lotus said...

keja baik2 yer bibik

mazzura said...

sama la..zura pon pernah ada prob gak ngan maid ni..susah nak cari yang betul2 leh puaskan ati kita kan..kena redha je la..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!