Header

Wednesday, January 28, 2009

Bikin Panassssssssss Jer!!!!!

ini ler tomyam yg bikin hati masviona panasssssss jer hari nih.


Gerrrrrrrghhhhhh!!!!!!!!!!!!! Dah ler tghari kan...perut lak dok bunyik nyanyi². Kalu stakat keroncang ke dondang sayang ke tak perlah jugak ini bunyik dah tahap pop rock dah nih....lapa lah katakan.

Ditambah lak ngan tgh member² sebelah meja dah lama dah habis makan. Siap ada yg dah pekena rokok dua batang dah kan but makanan yg aku order tak gak sampai². Macam mana ler ahkak masviona ko nih tak geram dik nun oooiii?????? cuba habaq mai sini....

Alkisah dia camni, tadi aku kuar ngan lunch ngan opismate sume ada lah dlm 4 org. Yg lagi 2 org makan nasik campur yg aku ngan lagi sorang opismate nih selera nak makan masakan panas kan...so aku order ler bihun tomyam yang opismate lagi sorang tuh order nasik goreng cina kan.

Member aku lagi 2 org yg makan nasik campur dah lama dah menjamu selera ngan makanan masing², aku ngan opismate lagi sorang punya order berjanggut tunggu tak sampai² lagi makanan kami. Pastu dtg lagi sorang opismate weols, akak tuh order bihun sup. Dalam 10 minit lepas tu sampai ler bihun sup akak tu. Weols nih air pun belom sampai² lagi tau.....dah panas satu badan dah akhak ko nih.....sabar ye lah

Nampak jer staff diorg lalu weols tanya....katanya dlm proses...sampainye idak jugak. Sampai ler akak opismate aku yg baru sampai tadi tuh pun dah habis makan (lagi 2 org opismate yg mkn nasi campur xyah ckp lah kan dah berkurun dah habisnye....nasik pun dah jatuh ke perut dah agaknye).........bihun tomyam ngan nasi goreng cina yg weols order tak jugak sampai².

Kali nih bukan aku jer yg geram, opismate yg lain pun dah start panas dah. Masing² dah ready nak tanya tokey kedai dah nape yg lambat sgt kan. Asal staff diorg kita bukak mulut tanya staff diorg asyik soh kita repeat bitau order jer, ordernye tak gak sampai² lagi......banyak² ler kena saba nih.

Pendekkan criter, tunggu punya tunggu akhirnya sampai gak ler nasik goreng cina tuh. Bihun tomyam tak nmpk batang hidung gak. Ingatkan bihun tomyam yg smpai dulu coz thailand ngan KL nih idak ler jauh sgt nak bandingkan KL ngan China tuh haaa. Ditambah lak skrang ni tgh CNY kan ingtkan ramai yg cuti so tambah ler lambat kan....rupanya harapanku meleset....huhuhu. (antara alasan² yg sengal utk sedapkan hati sendirik)

Motif aku kat n3 nih ialah sekiranya anda berada disekitar bandar tasik selatan, sg besi or kawasan yg sekitarnya sila hindarkan diri anda drp kedai ini......Kafe Selera Fitrah kerana servis dia sungguh ler hampes sekali ok.


sebab dh geram aku sempat snap picca nih...lantak ler

Jgn kata aku terlalu turutkan rasa hati. Baru sekali kena camtuh dah nak marah² dah nak boikot² semua kan. Sebenarnya tidak sama sekali ok sebabnya aku cakap based on true experience ok!!! dan bukan hanya aku yg ckp but sume opismate sini pun komplen benda yg sama gak.

Tiap kali order air, cthnya aku selalu order limau ais....huhuhu...tak pernahnye nak rasa manis tau, samaada tukang bancuh air tuh terlupa letak gula or dia letak terlalu sedikit....tak dpt nak pastikan. Kdng² klu angin aku baik aku minum jer coz kengkononnya pk tak per gak kot leh ler diet kurangkan manis, time mood tak baik komplen lah jugak ckp kurang manis kan. Akak opismate nih lak selalu order teh o ais...juga asyik terkurang manis jer manjang.

Pastu situasi yg kedua, ada satu hari yg malang tuh aku order fresh orange. Sekali sedut jer aku dah rasa lain but tak dpt nak pastikan lagi rasa apa kan. Aku tenung jer gelas air sesambil dok makan tuh, asal kuning pekat semacam jer kaler air nih (kaler jingga ok)...sedut lagi...rasa pelik soh member try test kan....sekali dia pun ckp rasa pelik but tak dpt nak detect lagi rasa apa.

Masuk sedutan yg 3-4 kali baru aku perasan yg rasa fresh orange nih ada rasa jus sunkies (ala sunkies yg dlm botol kaca tuh). Lepas dah habis makan, time nak byr aku saje ler gatal mulut gi tanya cashier tuh (merangkap anak bos dgr kabarnye)....

MV : dik fresh orange tuh mmg guna buah oren yg fresh tu ker???....tanya aku ngan senyum simpul dibibir

Tokey : Aah kak...mmg fresh kita pkai 2 bijik kak.... buah oren (siap tunjuk ngan 2 jari lagi)...kedai lain sumer letak sebijik jer. kita letak 2 bijik kak

MV : iye ker dik tapi nape akak rasa mcm ada rasa sunkies jer tadi

Tokey : iyeke......aah ada kita letak sket....

MV : iye ker sket dik akak rasa byk jer jer tadik dik (aku dah start kerek dah)....

Tokey : ermmmm...terletak lebih tu kot kak.....

Uhuksssss....terbongkar gak rahsia kan. Sayang oooii kalu dah pkai buah oren smpai 2 bijik wat per ler nak gi taruk sunkies tuh lagi...kedai lain taruk sebjk pun sedap gak.


Ni lak fresh oren yg aku order tadi

Tu dia...baru rasa betul² buah oren...xde dah rasa sunkies lagi. Kot yer pun nak cut cost kan jgn ler sampai menipu customer tuh dah kira tak berkat dah tuh rezeki yg awak dpt tuh.



Haaa...ni ler dia...adik yg dok ckp kedai dia pkai 2 bijik buah oren utk buat fresh oren but tekak ahkak still rasa sunkies.....kwang3x.
Camna?

1 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

oh..oh.. smpi gitu sekali tipu pelanggan ye.. tak baik tau buat camtu.. hampeh betul la.. memang patut pun komplen.. baru padan muka kedai tu..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!