Header

Thursday, January 15, 2009

Blogger Menyerang My Home


Tengah dok bersantai avin damia dok memain sesambil tgk tv tetiba jer dpt sms berbunyi
Kak mas, nas ni.Kitorang nk g mkn kt umah kakmas ni.Masak sedap2 tau.Ade blogger dr trengganu nk jumpe dgn ceo mv.com
Wah gitu!!!! terkezzzut beruk lah ahkak kan. Iyerler bior benar bebudak nih....iye yo'or je diorg nih mcm ler kenal umah kan (dlm hati aku masa tuh kan). Sepantas kilat aku forwad dulu sms tuh kat preebtsabu (kena ler dulukan suami kan...isteri mithali ler katakan...ahaksss), prebetsabu pun sepantas halilintar lak call aku.

Pas dah bg intro n isi² penting kat prebetsabu sepantas petir lak aku call diorg (prebetsabu siap pesan ....v call tau diorg jgn sms jer nnti diorg tak paham lak maksud...better call jer dr sms). Oh ye prebetsabu mmg mcm tuh kan saya dah kata ..........dia, cepat rissssaaaauuuu (pinjam ayat iklan apa entah dah lupa dah). Nak tau sapa diorg tuh????

Diorg nih sume ialah adik² ku yg sgt happening, sempoi n mesra alam gitu (mv like!!!! lagi...ahaksss). Diaorg nih mmg suka wat kezutan² nih tau.....wei ahkak ko ni segan tau umah dah ler bersepah²....adoyaiiii pastu ahkak ko nih segan tau tak de apa pun nak jamu kat korang....ish ler korang nih lenkali kalu nak dtg umah cakap ler awal² leh ler ahkak ko nih sediakan ayam golek ke kambing panggang ke....kwang3x.

Pastu diorang datang siap bawak jajan lagi tau...adoyaiii segan ahkak tau!!!. Diorg nih sumer mmg ler happening weols dok bersembang dok bergelak ketawa sampai ler dekat² kol 2.3o am gak ler baru diorg balik.

Bukan saja ahkak suke korang datang umah tau nas, chunk, bob n shida, even avin damia pun happy jer korang datang umah coz dia ada kawan xde lah dia sunyi n teringat kat walid dia jer kan. Avin damia cam biasa ler tahan mata xnak tido sampai ler diorg tuh balik tau...alahai anak bonda nih.

So layan jerla uols...picca² yg sempat aku snap. Aku tak snap byk picca pun coz ahkak kan tuan umah kena ler layan tetamu kan....ahkak suke tetamu dtg umah nih...tetamu kan bawak rezeki....moga rezeki ahkak n abg prebetsabu korang tuh makin bertambah ye...insyaallah...amin.



ni ler dia blogger tegar namanya....siap update blog bersiaran langsung lagi tu

ni pun bakal blogger tegar gak ni...dlm bas pun leh update blog. NI mr Bob dia baru dtg dr terengganu (dia nak jumpe ngan CTO mv.com....prebetsabu lah tuh)

ni lagi sorang blogger tegar (siap on9 ngan hanset baru lagi tuhhh...ganas arrh)

Apa yg leh aku ckp kat sini, aku suke sgt ngan adik² ku ini....diorg nih best..syok sgt. Even bob yg baru first time jumpe pun terasa mcm dah byk kali jumpe jer.....shida pun sama but shida tuh a bit pemalu gitu...ala² perempuan melayu terakhir lah gitu..sweet jer.


Author's note: B....rugi tau b xde.....ahaksss....jgn mareee...:)


Camna?

11 Comments Uols:

ciarexoxo (^_^)v said...

kakmasvi0na dok mane ehh? (ade can nk g serbu nih.wallahhh) hiks

prebetsabu said...

ahhaha. hbs la lps ni wat je la gath reader mv.com kat umah tu.. huhuuhuhuh...

lenkali klu nak mai umah, dtg la siang... err.. leh wat gotong royong berihkan laman umah masviona tu.. uhuhuhuh jom aaaaa jom aaa (aku mmg malas nak potong rumput dah naik lalang dah pon...)

kahkahkah..

umah masviona area kajang/bangi..

atty's said...

mmg sonok kalo ade kekwn dtg..

masviona said...

ciare:
prebetsabu mmg baik..dia tulung jwbkan

prebetsabu:
laman umah prebetsabu lah jugak kan..ahaksss

atty:
mmg seronok sakan...:)

CuTeMiUt78 said...

wah.. meriah sakan rumah viona.. emmm... bila agaknya kita nak smpi ya.. heh..heh..heh.. klu g sana.. nak buat kejutan juga la..

prebetsabu said...

wahhh sume nak main terkejut jut jut ni...

V, lps ni dlm peti ais umah tu kene selalu prepare atleast spaghetti la.... Kang kene kejut jut jut rebus je spaghetti.. Huuhuhuhuuh...



*weh viona klu msk spaghetti amatlah sedap.. Ni bukan ake je kata tau tp ramai yg kata..huhuhu

lily lotus said...

tu dia smpi awal pagi dik non lepak..kelasss u!

masviona said...

cutemuit:
oh silalah dtg nnti kita leh kenal² ngna lebih mesra lagi...:)...ahakss

lily lotus:
ha itu le pasalnye

Nas said...

prebetsabu : spaghetti mv masak sedap?? ha, ni mcm nak suruh serbu lagi je.. hahahaha..

masviona : gambar last tu bukan blogger tegar eh.. tu org jakun.. tak pernah tengok jag ade ice kat tengah.. muahahaha..

irda said...

akak,bila nak jumpa blogger kat penang plak??huhuhuhu

mummy Darin said...

tetamu memeriahkan rumah kan...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!